Hae
Outi Karita

Saisko äiti yhden löhöpäivän?

Nimiäispäivän iltana oli tyytyväinen, onnellinen ja väsynyt. Väsymys oli iskenyt jo ennen nimiäisiä, joka aiheutti stressipiikkejä ja itkuisuutta nimiäisten lähetyessä. Oon aina ollut todella herkkä ja nyt synnytyksen jälkeen oon ihan ekstraherkillä ja vähänkin jos jokin harmittaa niin itku tulee, itku tulee kyllä yhtälailla onnestakin, ettei nyt pelkistä harmistuksista. Mussa on vähän perfektionistin vikaa ja halusin että kaikki on tip ja top. Tykkään leipoa ja somistella ja nytkin tein suuren osan tarjoiluista itse. Tohistiin koko viikon ajan ja loppuviikkoa kohden enemmän ja enemmän nimiäisten parissa. Mahtui viikkoon vähän muutakin menoa, mikä oli kivaakin, mutta myös pois niistä nimiäisten järkkäilyistä. Vaikka kuinka aatteli että on kokoviikko aikaa niin nopsaan ne päivät menee pienen vauvan kanssa enkä halunnut missään nimessä että tohinat vaikuttaisivat Tiitin kanssa oloon. Saatiin kyllä apuja Rikun vanhemmista siivoilussa ja se olikin suuri apu. Tiiti haluaa olla sekä hereillä että nukkuessa sylissä tai kantoliinassa, nukkuu kyllä yleensä lenkin päätteeksi vaunuissa tai automatkan päätteeksi kaukalossa. Sitterissä viihtyy kunhan hytkyttelee. Tämä luonnollisesti vaikuttaa kaikkeen tekemiseen ja tahtiin, onneksi voidaan vuorotella Rikun kanssa ja poitsulle kelpaa kumman vaan syli tällä hetkellä.

Nimiäisten päätteeksi olin hyvin tyytyväinen ja onnellinen, kyllähän se kaikki häsäys kannatti ja nimiäisistä jäi kaunis muisto. Nyt vaan oon vähän väsynyt mama ja haaveilen löhöpäivästä kolmestaan perheen kesken ilman mitään menoa tai kenenkään vierailua. Tänään mun olis ollut mahdollisuus viettää löhöpäivä pojan kanssa kaksin, mutta mentiin kyllä mielelläänkin vuoden vikaan vauvakahvilaan. Teki hyvää jutella muiden vauva-arkea elävien äitien kanssa ja saada vertaistukea siinä höpötellessä. Tänään tässä illalla oli aivan ihanaa kun vain makasin poitsun kanssa sohvalla. Oikein huomasin, että tätä oon kaivannut, rentoa olemista! Huominen käytetään komistaan loppuihin joululahjaostoksiin niin saadaan ne ostokset pois päiväjärjestyksestä ja mä itseasisaa pojan kanssa aloitan shoppailupäivän rennosti vauva-äiti kehonhuoltotunnilla Hyvinvointicenterillä. Sitten meitä kolmea odottaakin näillä näkymin keskiviikkona löhöpäivä, jolloin ei mennä muuta kuin korkeintaan vaunulenkille. Voisi lueskella, kirjoitella, katsella netflixiä, ottaa päikkäreitä… Ihan mitä sillä hetkellä mieli tekee ja mihin mahdollisuus tarjoutuu, ilman mitään häiriötekijöitä, vain me kolme. Vietetään ihan täys kotoilupäivä!

Ehkä kerron näistä kahdesta erilaisesta päivästä vielätäällä blogin puolella jonkinnäköisen päivät meidän kanssa postauksen muodossa ja ainakin jonkin verran meitä saa seuratua instastorynkin kautta 😉

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.