Hae
Outi Karita

VKO 50 Mammatreffejä & Pikkujouluja

”Jos vain lakkaisimme yrittämästä olla onnellisia,
meillä voisi olla aika mukavaa.”

-Edith Wharton-

Siinäpä heti alkuun viikon miete ja niinhän se on. Ei meidän tarvitse yrittää olla onnellisia, onnellisuus ei ole mikään määränpää vaan se on tapa elää. Ei meidän tarvitse kuin elää niinkuin haluamme, niin voimmekin huomata olevamme aika onnellisia. Eihän kaikki voi aina mennä just niinkuin haluaisi ja joskus sitä oppii asioita kantapään kautta. Joskus huomaa, että on tunkenut liikaa ohjelmaa johonkin päivään tai jopa viikkoon. Vaikka se kaikki tekeminen olisi kiva, niin kivakin voi olla uuvuttavaa ja siten muodostua uuvuttavaksi taakaksi. Yksi päivä viime viikolla innostuin instastoryssa jakamaan päivän ilon aiheita ja niitähän löytyy paljon, kun osaa iloita pienistäkin arkisista jutuista, ei niiden aina tarvitse olla sen ihmeempiä kuin kaunis auringonpaiste, siisti keittiö, hymy toiselta, puhelinsoitto ystävältä… Meillä tietty Tiitikin tuo ilonhetkiä joka päivä ja monesti päivän aikana ♡ Varsinkin silloin kun tuntuu että on huonompi päivä tai väsynyt olo niin kannattaa keskittyä kiinnittämään huomiota näihin ilostuttaviin asioihin. Se olkoon viikon mietteen lisäksi viikon neuvona ?

Viime viikolla tuli paljon treffailtua muita äitejä ja vauvoja, oli varsinainen mamatreffien viikko. Kiva se on päästä pälisemään muiden pienten vauvojen äitien kanssa ja ihana nähdä heidänkin vauvoja. Yht´äkkiä huomaan, että uusia mammakavereita ja tuttuja on tullut liuta lisää. Maanantaina oli vauvakahvila Lapsiksella ja siellä meitä oli taas varmaan se kymmenisen äitiä vauvoinemme. Tiistaina meillä kokoontui Porin marraskuisia pieniporukka vauvoinemme. Torstaina olin aktiivisen synnytyksen keskusteluillassa Tiitin kanssa kertomassa meidän synnytystarinaa ja kuuntelemassa muiden tarinoita. Perjantaina oli yhden toisen mammaryhmän treffit. Niin ja torstaina treffasin yhtä ystävääni kera lapsien. Sunnuntaina yksi ystis taas kyläili kahden lapsensa kanssa meillä, että treffejä on piisannut tosiaan.

Lenkkeiltykin on paljon viikon aikana. Paljon kuljetaan vaunuillen ja bussilla. Itsenäisyyspäivää vietetty ja siitä voikin lukea postauksesta Tiitin 1. Itsenäisyyspäivä tunteikas ja ajatuksia herättävä. Mun isäkin näki Itsenäisyyspäivänä ekaa kertaa Tiitin ja se oli kyllä koskettavaa. Tiitillä oli lääkäri yhtenä päivänä ja poika on kyllä todella hyvin kasvanut, ollut kuulemma hyvällä maidolla. Tiiti on ensimmäisen kuukautensa aikana ottanut syntymäpainoonsa 1,5kg lisää painoa ja pituuttakin tullut yli 7 cm, alkaa olla paljon isompi poika jo ja kyllä sen huomaakin. Huomaa myös miten oka viikko tulee joitakin muutoksia, viikko viikolta hän on tarkkaavaisempi kaveri ja nyt esim. pinniksenkin yläpuolella oleva mobile on alkanut enemmän kiinnostamaan, tosin pinniksessä nyt ei käydä kuin hengailemassa päiväaikaan joskus, yöt nukutaan äidin viekussa. Sitteri otettiin myös käyttöön ja siinä on kiva olla varsinkin silloin kun joku keikuttaa sitä jallallaan 😀


Äidillä oli vähän omaa aikaa lauantaina parturissa ja miehet pärjäsi kyllä hienosti keskenään. Oli kiva saada tukka taas kuosiin, mutta ei sitä kyllä pidempiä aikoja malta pojasta olla erossa eikä oikeastaan näitä lyhyempiäkään aikoja kovinkaan usein. Lauantaina myös yhdessä käytiin koko perhe pikkujouluissa kun oli Lapsiksen jäsenten pikkujoulut, Tiitin ekat pikkujoulut piparipoikana ♥ Iskä lähti sitten illalla kaverinsa kanssa pikkujouluilemaan ja sen soin kyllä isimiehelle, olinpa ostanut miekkosille pikkujoululahjaksikin Tom of Finland heijastimet, saivat avata paketin ravintolassa ja olivat kyllä ottaneet heijastimet heti käyttöön.Piti muuten kertoa, että kävipä Rikukin Lapsiksen yhdessä kahvilassakin viikolla. Haastoin Rikun menemään edes yhden kerran isäkahvilaan ja suhtautui kyllä hieman varauksella, mutta suostui nyt menemään ja kas kummaa, sanoi menevänsä seuraavallakin kerralla. Siispä, en nyt tiedä onko siellä kauheasti mies lukijoita, mutta vinkiksi Porilaisille ja lähistöllä asuville miehille, Lapsiksen kerran kuussa kokoontuva isäkahvila on ihan kivajuttu. siellä puhuttiin kuulemma mm. autoista ja työjutuista, voi puhua mistä vaan ja pakko ei ole puhua mitään 😉

Nyt toivotellaan mukavaa uutta viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.