Hae
Outi Karita

Raskaudesta palautuminen ilman kiirettä

Raskaudesta palautuminen kait käynnistyi 6 viikkoa sitten samalla kun synnytyksestä palautuminen.

raskaudesta palautuminen

Mikä raskaudesta palautuminen?

6 viikkoa on tänään kulunut synnytyksestä ja voin sanoa etten ole kauheasti ajatusta antanut raskaudesta palautumiseen noin ulkonäöllisestä näkökulmasta ajatellen. Oon fiilistellyt asioita mitä voin tehdä nyt kun on päästy raskauden aikaisista liitoskivuista eroon ekä ole enää raskausmaha ”tiellä”. Lenkkeily tuntuu ihan superihanalta ja vaikka kaipaankin monenmoista liikuntaa niin silti, kylä se lenkkeily ja kehonhuolto riittää tässä kohtaa itselle. On mun milestä ihan hyvä ottaa iisisti. Myös se, että pystyy taas jo paremmin tekemään kaikkia kotihommiakin, niin sekin on hienoa ja tuo takaisin sitä entistä arjen aktiivisuutta, mikä tosissaan rajoittui hurjasti raskausaikana mulla.

Mullahan kiloja kertyi sellaiset 18 kg raskauden aikana. Itse veikkailinkin että niitä kertyy 16-20 väliltä ja kun liitoskivut tuli kuvioihin ja rajoitti paljon mun liikkumista niin olihan selvää, että kulutuskin laskee. Jo pelkkä arjen aktiivisuus laski ja meiti joka on liikunnallisestikin aika elohiiri joutui himmaamaan ja paljon. Tässä kohtaa en tosiaan miettinyt että pitäiskö sitten syödäkin vähemmän, mutta huomasin kyllä etten niin paljon syönytkään mitä alkuraskaudesta tai jopa ennen raskautta. Mä olin koko raskauden asenteelle, että kiloja tulee mitä tulee, kun ruokavalio on kuitenkin hyvällä pohjalla. Loppuraskaudesta herkuttelin vähän enempi, mutta senkin ihan sallein itselleni, koska en pitänyt mitenkään hurjana missään vaiheessa painonnousua ja pääasia että olo oli hyvä ja energinen.

Raskaudesta palautuminen

Siitä yllätyin hieman, kuinka vähän kiloja mulla loppujenlopuksi jäi sairaalaan. Kun kotiin päästiin, multa oli lähtenyt kolme kiloa. Mä kun olin luullut että kaikilta jää sairaalaan aina paljon enemmän, mutta olenkin kulluut että ei ne vielä sinne sairaalaan välttis jääkään. Ekojen viikkojen aikana painossa tapahtuikin suurimmat muutokset, kuten myös vatsan tasaantumisessa. Vatsa kun oli synnytyksen jälkeen vielä hetken pallomainen, ei enää vain niin iso pallo ja paljon pehmeämpi. Se vatsa oli hassun tuntuinen silloin synnytyksen jälkeen kyllä, pieni pallo muistona raskaudesta, mutta se pallo olikin pehmeä. Nyt ollaan porskutettu samoissa vaakalukemissa jo usemapi viikko ja painoa on lähtenyt yhteensä 7 kg. Vatsa on pienentynyt ja rinnat kasvaneet 😀

raskaudesta palautuminen

Tosiaan kilojen lähtemisen eteen en ole oikeastaan mitään tehnyt. Jos raskaana ollessa ajattelin, että tulee mitä tulee niin nyt ajattelen, että lähtee kun lähtee. En oikein ymmärrä miksi tässä kohtaa vielä edes miettisi kilojen pois lähtemistä, muts on ihan hyvä ja järkevääkin ottaa asian kanssa rennosti. Eihän synnytyksestä ole kuin 6 viikkoa! Syön paljon, pyrin saamaan lepoa tarpeeksi, juon, imetän, lenkkeilen, tanssin Tiitin kanssa. Tässä kohtaa nämä on ihan riittäviä juttuja ja kyllähän tässä aikapaljon on arjen aktiivisuuskin kasvanut kun on pieni poika jota kantelee ja hytkyttelee aikaspaljon päivän aikana.

Imetyksenkin kannalta on tärkeää syödä ja juoda tarpeeksi, mutta muutenkin sanoisin että toimin kroppaani kuunnellen. Herkuteltua on tullut aika paljon synnytyksen jälkeen ja jossain kohtaa mieteinkin että pitäiskö vähän rajoittaa, mutta menkööt tämä vuosi loppuun näin, vaikka sitten vähän enempi herkutellen. Juuri yhden toisenki pikkuvauvan äidin kanssa juttelin että herkutellaan nyt tää vuosi loppuun ihan rauhassa. Katsotaan sitten uusiksi vuoden vaihduttua, että josko ruokavalioon kiinnittäisi vähän enempi huomiota. Vähemmän herkkuja, korvata ne vähän ravitsevammilla jutuilla sitten, muuten ruokavaliossa ei nyt suurempia fiksauksia tarvitakaan… Alkuvuodesta pääsen varmaan kasvattamaan jo vähän liikuntarepertuaariankin ja sitä kyllä odotankin.

raskaudesta palautuminen

Palataanpa siis tammikuussa uudestaan näiden asioiden tiimoille!
Nyt kun katson näitä kuvia, pari päivää ennen synnytystä, alle viikko synnytyksen jälkeen ja kuusi viikkoa synnytyksen jälkeen, niin ohhoh. Enpä ole tajunnutkaan, että noin iso muutos on tässä synnytyksen jälkeen tapahtunut, muussakin kuin mahassa.
Näin on siis ihan hyvä jatkaakin eteenpäin!

raskaudesta palautuminen

Synnytyksestä palautumisesta on tulossa myös postausta ja sitä ennen tsekkaa myös postaukset

Painonnousu ja kehonkuvakun viikkoja mittarissa 34

Raskausajan ruokavalio – omani ja faktatietoa

Mites se imetys?

Instagramissa: @outikarita

0 kommenttia

 1. Anette kirjoitti:

  Voi miten kaunis äiti sinusta on kehkeytynyt! 🙂 Onnea!

 2. Milla kirjoitti:

  Uskomattoman hyvin kyllä lähtenyt palautuminen käyntiin, oon pari viikkoa katsellut jo kuvista, että näytät älyttömän hyvältä! Muutoksen näkee musta etenkin kasvoista 🙂 Onnea vielä pienestä!

 3. Lukija kirjoitti:

  Sain vasta kolmannen lapseni lokakuussa, siitä erilaista on nyt arki ettei paljon ehdi kotona pesimään. Pakko juosta kaupassa, ehtiä laittaa ruokaa ym lasten harrastuksiin kuskaamista, joten on ollut ihan luontevaa myös käydä jossain välissä salilla/lenkillä ihan itsekseen. Meillä arki on aikamoista suhaamista, mutta nautin vauhdista?

  • Outi Karita kirjoitti:

   No varmasti on hieman erilaista kun lapsia on jo useampi, mutta ihana kuullae ttä nautit siitäkin arjesta, pidä siitä tunteesta kiinni ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.