Hae
Outi Karita

Tiitin 1. Itsenäisyyspäivä tunteikas ja ajatuksia herättävä

Tiitin ja samalla meidän ensimmäinen Itsenäisyyspäivä perheenä, sopivasti Suomi 100 juhlavuonna.

Itsenäisyyspäivä

Itsenäinen Suomi on hieno ja tärkeä asia. Mulle itsenäisyys tarkoittaa mm. mahdollisuutta vaikuttaa ja päättää omista asioista. Mulle tasa-arvo on tärkeää ja toivon että sen rakentamiseen keskitytään vielä enemmän. On monessakin suhteessa lottovoitto syntyä Suomeen, mutta aina voi joitakin asioita vielä parantaa, toivotaan että jatkossakin suunta on siihen suuntaan. Ei pidä jäädä siihen, että onhan nää jo paremmin kuin monessa muussa maassa.

Itsenäisyyspäivä

Mies tuumasi aamupalapöydässä, että meidän poikahan voi nähdä Suomen 200-vuotis päivän. Mahdollistahan se on. Aloin miettiä että millainen Suomi silloin on, millainen maailma? Pelottavaakin välillä ajatella. Moni asia on mennyt hyvään suuntaan, mutta moni myös huonoon suuntaan. Yhteiskunta on melko suorituskeskeinen, mutta ainakaan vielä siihen pyörään ei ole pakko hypätä kyytiin, voi elää pehmeämpienkin arvojen mukaan. Tätä haluan pojalleni myös opettaa, rauhallisuutta, armollisuutta itseä kohtaan, rakkautta, oman pään käyttöä. En tiedä onko teistä kukaan kattonut Black mirror sarjaa. Se on fiktiivinen, mutta kuvastaa sitä mitä tulevaisuus voi olla, jotkut jaksot on melko kaukanakin tulevaisuudessa, osa melkeinpä tätä päivää. Kaikissa kuitenkin näkyy jo tämän hetkinen maailmakin ja siinä mielessä sarja on hieman pelottava, sillä se ei näytä asioita ihan positiivisimmassa valossa. Luulenpa että käsikirjoittaja onkin hakenut ideat ihan tästä ajasta mitä nyt elämme. Asioissa on aina kaksi puolta, on hyviä ja on huonoja juttuja, kumpi puoli lopulta painaa enemmän…

Itsenäisyyspäivä

Aikamoisia ajatuksia tässä Itsenäisyyspäivän viimeisinä tunteina lähtikin sauhuamaan kun aloin kirjoittaa, samalla kun nukutan tässä pientä poikaamme. Poikaa joka on vielä niin viaton ja tietämätön maailmasta. Toivottavasti hän saa elää hyvässä Suomessa, juuri sellaisessa itsenäisessä, myös yksilöiden itsenäisyyttä kunnioittavassa maassa.

Me vietettiin hyvin rauhaisa Itsenäisyyspäivä. Tiiti sai päälleen sinivalkoista ja nuo kuvissa näkyneet villatamineet oli sairaalalta saatuja Suomi 100  tamineita. Aamupäivällä käytiin koko perhe ulkoilemassa kauniissa talvisäässä kun Suomen alkutalvi antoi parastaan ja juhlisti myös Suomen 100 vuotista itsenäisyyttään kirkkaudellaan. Suomen luonto on kyllä kaunisja joka vuodenajassa se tuo esiin kauneutensa eri tavoin.


Mä kävin Tiitin kanssa mun isän luona ekaa kertaa Tiitin syntymän jälkeen. Mun isä on 17 vuotta sitten ajanut pahan liikenneonnettomuuden, jonka myötä mm. hänen lähimuistinsa on kehno. Isällä on myös välillä parempia, välillä pahempia päiviä. Nyt isä oli oikein skarppina japieni poikamme herätti isässä heti pappailun. Hän alkoi leperrellä heti pojalle jaihasteli poikaa niin, ettämulla ihan alkoi kyyneleet virrata. Mä oon niin isintyttö ollut aina! Isä halusi pitää Tiitiä sylissä ja jostain takaraivosta selvästi tuli sekin, miten pieni vauva syliin otetaan, niin jämäkät oli heti otteet. Mun täti oli myös mukana, niin saatiin ikuistettua hetkiä kameralla.

Kotona tehtiin illalla hyvä pihvidinneri ja laitettiin kynttilät palamaan. Riku teki ruuan ja mä hoidin somistelut. Ihan älyttömän hyvät pihvit Riku meille paistoi! Tiiti antoi meidän ihan hyvinnauttia ruuat ja hengasi mukana sitterissä lattialla. Otettiin itseasiassa sitteri nyt Itsenäisyyspäivänä käyttöön ja hyvin tuntuu poika siinä viihtyvän.Itsenäisyyspäivä

Linnanjuhlia toki katseltiin tai mä katselin, kun mun kummatkin miehet veteli sikeitä. Siinä kohtaa sitten kun mä olisin kans ollut valmis yöpuulle, niin poikapa päätti, että hänen Itsenäisyyspäivän hulinat alkaa nyt ja niin mä sitten jäin valvomaan Tiitin kanssa ja yritin nukutellakin poikaa kun hän oli selvästi väsynyt ja alkoi olla jo ihan yö. Lopulta tehtiin vuoron vaihto ja Riku kehaisi aamulla miten hän katsoi poikaa silmiin ja sanoi, että nyt pitäisi nukkua ja sittenpä poika rauhoittui… 😀

Mites teidän itsenäisyyspäivä meni?

Instagramissa: @outikarita

0 kommenttia

  1. Syksylintu kirjoitti:

    Voi kuinka liikutuin tuosta kohdasta, missä kerroitte käyneenne isänne luona kylässä! Ihanaa, että pääsitte ja aivan varmasti isäsi oli haltioitunut Tiitistä <3!!!

  2. Miia kirjoitti:

    Tuo kuva, missä vauva on isäsi, papan, sylissä, on niin ihana ja täynnä rakkautta, että sitä katsellessa silmät kostuu! Pojalle aivan ihana muisto lapsuudesta! Kaikkea hyvää isällesi! ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *