Hae
Outi Karita

Joulupuukeräys ja mitä itse joululta toivon

Joulupuukeräys

Joulupuukeräys on joululahjakeräys lapsia varten, jotka eivät muuten välttämättä saa lahjoja. Tämän keräyksen järjestää Nuorkauppakamari usealla paikkakunnalla, niin täällä Porissakin. Ollaan jo useampana vuotena keräykseen osallistuttu ja niin osallistutaan tänäkin vuonna! Mun ei tarvi ajatella muuta kuin lasta joka saattaa jäädä ilman lahjoja, lasta jonka ainoa toive saattaa olla puhtaat alushousut ja sukat ja tiedän haluavani osallistua.

Jolupuukeräyksestä lisääi nfoa ja paikkauntakohtaiset keräykset
https://joulupuu.org/

Joulupuukeräys

Mitä itse joululta toivon

Meillä on edessä ensimmäinen joulu lapsen kanssa. En vielä tiedä tarkalleen miten joulua vietämme, mutta varmasti se saa uusia ulottuvuuksia ja merkityksiä. Ajatuksena on rauhallinen ja lämmin joulu. Joulunlaitto kotona onkin jo pikkuhiljaa alkanut. Tänään meille ilmestyi joulukuusi, joka viikonloppuna saa koristeet, nyt sen juurella on meidän parisuhdejoulukalenteri. Tiitille ei ole vielä joulukalanteria eikä myöskään suuria toiveita. Muutama juttu mulla on mielessä joululahjatoiveena kenties Tiitille, mutta ensisijaisesti toivon juurikin sitä rauhaa ja lämpöä. Tänä vuonna vietetään joulua lapsentahtisesti ja vauvaelämän ehdoilla, eikä se tunnu ajatuksena yhtään hassummalta, oikeastaan aikas ihanalta!

Mähän oon kyllä kova lahjaihminen, tykkään antaa lahjoja ja onhan niitä ihan kiva saadakin. Mulle tuottaa kyllä suurta iloa löytää toisille sopivia lahjoja, lahjoja joista tulee mieleen, että tää hei sopi sille ihmiselle. Tänä vuonna ajattelin ehkä myös osan joululahjoista tehdä itse, saas nähdä toteutuuko tämä ajatus. Näpertely on kivaa, lahjojen, korttien ja pakettien näpertely. Tänä vuonna tosin joulukortteja en tee itse, mutta yhtäkään lahjaa en anna kaupan paketoida vaan haluan itse näperrellä paketit.

Joululahjaksi rakkautta lapselle

Mun Positiivareiden kalenterissa oli joulukuun kohdalla aivan ihana tekstin pätkä lapsiperheitä ajatellen, mutta arvokkaita ajatuksia myös muihinkin ihmissuhteisiin!

Anna läsnäoloasi enemmän kuin lahjojasi.
Naurakaa, tanssikaa ja laulakaa yhdessä. 
Kuuntele sydämelläsi. Rohkaise. Ymmärrä.
Salli hänen rakastaa itseään.
Kunnioita hänen kieltojaan.
Pyydä anteeksi. Kosketa hellästi.
Rakenna linnoja huovista.
Ole avoin.

Tehkää yhdessä lumilyhtyjä.
Rohkaise. Vältä vertailua. Usko mahdollisuuksiin.
Lue ääneen kirjoja. Opeta tunteita.
Luo hiljaisuuden piiri. Kerro unelmistasi.
Kävelkää lumisateessa.
Tunnusta omat virheesi. 
Suojele häntä. Vaali hänen viattomuuttaan.
Kikattakaa. Puhu ystävällisesti.
Ole hänestä ylpeä.
Vastaa hänen kysymyksiinsä.

Kumarru alas puhuessasi hänelle.
Hymyile, vaikka olisitkin uupunut.
Pidä kaikesta mitä hän tekee.
Kunnioita hänen erilaisuuksiaan.
Arvosta häntä.
Muista, ettei hän ole ollut vielä pitkään maan päällä.

 

Onko sinulle ajatuksia osallistua johonkin joulun hyväntekeväisyyteen?
Entä millaisesta joulusta haaveilet?

Instagramissa: @outikarita

0 kommenttia

 1. Veera kirjoitti:

  Asiaan liittymätön postaustoive heräsi, en tiedä oletko kirjoittelut tuosta lapsentahdisuudesta ja kiintymyysvanhemmuudesta postausta mutta mikäli et, olisi mielenkiintoista lukea siitä sun näkemyksiä 🙂 Vaikuttaa siltä, että olet asiaan paljon perehtynyt?
  Toki ymmärrän että kaikki mitä tulee lapsien kasvatukseen jne. on niin tulenarkoja aiheita, ettei niistä välttämättä halua julkisesti puhua.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Oikein hyvä postasustoive.
   Itseasiassa en välttämättä kauheasti ole erikseen perehtynyt vauvantahtisuuteen ja kiintymysvanhemmuuteen. Huomaan vaan monien ajatusteni olevan noiden suuntaisia jo valmiiksi ja sitten on tullut ehkä enemmän luettua oman ajatuksen tueksi noista.
   Tietty kun on itse varhaiskasvatuksen puolella töissä ja lastentarhanopettajana niin osa ajatuksista on jo kummunnut sieltä, koulutuksista ja käytännöstä…
   Mutta ehdottomasti voisin tästä aiheesta rustailla omia ajatuksiani jossain kohtaa ?

 2. Marissa kirjoitti:

  Todellakin osallistutaan Joulupuu-keräykseen!
  Mulla on tipoa linssissä joka kerta kun kuljen puun ohi..

 3. himpsis kirjoitti:

  Meillä työpaikalla on yhteistyökeräys Pelastakaa lapset ry:n kanssa ja siihen olen osallistunut viemällä neljä pakettia eri-ikäisille lapsille. Se saa tänä vuonna olla minun hyväntekeväisyyskohteeni, sillä vähän innostuin noitten lahjojen kanssa…:D
  Joululta en toivo muuta kuin hyvää ruokaa ja rauhallista sekä rentoa yhdessäoloa oman perheen kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.