Hae
Outi Karita

Tiiti 1 kk

Nopeastippa kuukausi meni. Ihan kun olisin ollut juuri synnyttämässä ja nyt Tiiti onkin jo kuukauden ikäinen.

Eihän hän enää ihan samanlainen olekaan kuin vastasyntyneenä, jolloin hän pääasiassa nukkui ja söi, viihtyi vaikka vallan kainalossa makuuasennossa. Nyt Tiiti jo valvoo pidempiäkin pätkiä, haluaa seurustella ja tykkää hereillä ollessaan olla paljon pystyasennossa. Valot ja äänet kiinnostavat.

Tiiti tykkää musiikista ja se meillä soikin paljon, me myös lauletaan paljon Tiitille, milloin pyörät ne pyörivät ympäri ja milloin rahan takii. Pyörät ne pyörivät ympäri on muuten hyvä laulu pieneen masujumppaan. Tiiti tykkää myös masujumpasta kun jaloilla jumpataan ja masuhieronta on myös mieleen. Niillä saadaan hyvin ilmat liikkeelle ja pienet masuvaivat helpottumaan. Antti Tuiskun tahtiin välillä taas tanssitaan, no soi välillä muukin musiikki, mutta Anatuden tahtiin tanssiminen taitaa olla tuttua jo masuajoilta. Tanssimisesta siis tykkää myös. Päätä poika nostelee ja kääntelee hienosti ja kannatteleekin jo paljon paremmin.

Pieniä hymyjä Tiiti antaa välillä kulmien kurtistelujen ohessa ja on alkanut tykkäämään kasvoille puhalteluleikistä. Kun pärisyttää suullaan vaikkapa massua niin poitsu menee aikas tarkkaavaiseksi, että hei mitäs nyt tapahtuu.

Tiiti on aika tarkkaavainen kaveri. Silloin sairaalassa kaikki rapiseva herätti mielenkiinnon kuunnella. Nyt kuunnellaan jo tarkkana kaikkia ääniä kun ollaan hereillä. Nukkuessa äänet ei sitten häiritse, imuroidakin voi vieressä. Oikeastaan imurin, veden ja pyykkikoneen äänet taitavat rauhoittaakin poikaa. Tämä todettu hoitopöydällä ollessa. Imurinkin ääni on siis tullut tutuksi myös hoitopöydällä kun nenää on tarvinnut välillä tyhjennellä ja ostettiin imuriin liitettävä babycac.

Tiiti sai siis jo ensimmäisen nuhansakin, kurja juttu, mutta onneksi siitä ei ole ollut isoa murhetta, pientä tukkousuutta vain välillä. Suolavesisuihke oli alkuun kammotus, mutta ei enää aiheuta suuria itkuja. Nenän ”imuroinnista” ei ole missään vaiheessa ollut moksiskaan. Nuha jo helpottaa, mutta välillä kovassa nälässään ja kiireessä syödä vetäisee maitoa nekkuun…

Ruoka-aikaan ollaan oltu kotona tai siis tissillä. Poika on hyvin kasvanut ja imetys hienosti sujunut. (Imetyksestä tulossa oma postauksensa) Osa pienimmistä 50 senttisistä vaatteista on jo käynyt pieniksi, snif… Eikä tosiaan kaikkia olla ehditty/ehditä käyttää päällä, nyt vaan niitä kaikista ihanimpia, niinkauan kuin mahtuvat ennenkuin siirrytään lipaston seuraavaan vaatelaatikkoon. Suurin osa on onneksi käytettynä saatuja eikä uusina ostettuja ole juurikaan. Oikeastaan 50 senttisiä bodeja on tasan yksi uutena ostettu ja se olikin Tiitin ensimmäinen vaate mitä hänellä oli päällään ja nyt se alkaa olemaan pieneksi käynyt… ”I know you love me”

Ei me olla paljoa vaatteita kulutettu. Ekaan kahteen viikkoon ei pidetty päällä kuin vaippaa. Vieraita ja menoja varten pukeuduttiin. Nyt taas pari viikkoa on enemmän käytetty vaatteita, mutta kotona ollessa pääasiassa vaan vaippa ja body päällä.

Tiiti on melko rauhallinen poika ja pääsääntöisesti nukkuu pitkiä pätkiä. Yöt vaihtelee. Välillä päästään hyvissä ajoin nukkumaan ja välillä menee yökahteen. Kuitenkin yöunille rauhoituttuaan nukkuu pitkään että sitten jos menee myöhäisemmäksi niin sitten aamullakin nukutaan pitkään. Toki välillä herätään syömään, mutta unet jatkuu helposti syömisen jälkeen. Nyt taitaa olla ainakin pienimutoinen tiheänimun kausi kun iltaisin ja öisin haluaa vähän tiheämmin rinnalle. Välillä iltaisin tuppaa olla myös semmoista väsymystä vastaan taistelua ja itkuskelua, välillä taas annetaan hyvinkin unelle periksi.

Päivälläkin nukkuu pari pidempää pätkää joten mullakin on mahdollisuus päikkäreihin. Vaunulenkeillä nukahtaa oikeastaan heti kun lähdetään liikkeelle, samoin turvakaukaloon jo ennen autoon pääsyä. Kantoliinassa viihtyy myös ja siihenkin nukahtaa aika nopeasti. Tiitin myötä musta on myös tullut päikkäri-ihminen ja onhan Tiiti ihan parasta päiväuniseuraa!

Kahden viikon ikäisenä oli viimeksi neuvolakäynti ja silloin oli kaikki niin hyvin ja painokin mukavasti noussut että seuraava käynti onkin vasta edessäpäin. Ens viikolla itseasiassa meillä on lääkärineuvola. Kuukauden aikana ollaan ehditty hieman jo kyläilemään Mamman ja Pappan luona, ollaan käyty Vauvakahvilassa ja pari kertaa kaupoillakin jo pyörähdetty. Kaikki reissut on kyllä sujuneet tosi hyvin ja niin käytiin me joulukorttikuvauksessakin. Vitsit niistä kuvista tuli ihania, ehkä joku niistä näytetään teillekin jouluna. Vieraita meillä on jokusia käynyt, oikeastaan ihan sopivissamäärin.

Pusuteltu ja nuuskuteltu on kyllä poikaa paljon, mutta siitä ei tarpeekseen saakaan. Onnenkyyneleitä välillä pyyhkien…

Imetyksestä tulossa tosiaan oma postauksensa, senkin suhteen on ollut muuttuvia tekijöitä muutamia matkassa. Myös syynnytyksestä sekä raskaudesta palautumusesta tulossa juttua. Tuleeko jotain muuta mieleen mistä haluaisit kuulla/lukea?
Kerro kommenttiboxissa!

Tsekkaa myös postaukset:

Ensimmäinen vauvaviikko pesimistä

Ensimmäinen isänpäivä

Toinen vauvaviikko – kotoiluarkea

Kolmas vauvaviikko ja kohti aktiivisempaa arkea

Instagramissa:

@outikarita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.