Hae
Outi Karita

VKO 47 Ihan tavalliset viikkokuulumiset

Olipa tylsä otsikko, en keksinut nyt parempaakaan. Ajattelin siirtyä vauvaviikkokuulumisista ihan tavallisiin viikkokuulumisiin. Tiitillähän tulee aina sunnuntaina uusi viikkko täyteen ikää, mutta hänellepä tulee tänään alkaneella viikolla päivämäärällisesti 1 kuukausi ikää niin ajattelin että jatkossa voisi tehdä vauva-arjen kuukausikuulumispostauksia, joissa enemmän keskitytään kenties niihin vauvajuttuihin ja Tiitin kuulumisiin. Muuten sitten tällaisia peruskuulumispostauksia vähän vaihtelevilla tyyleillä. Vauva-arkeahan tämä elämä paljolti on, mutta kyllä sitä jotain muutakin elämään kuuluu kuin pelkästään vauvaanliittyviä asioita vaikka vauva-arkea kokoajan eletäänkin ja paljolti nimenomaan vauvantahtisesti.

Viime viikko oli sopivan aktiivinen viikko, sopivasti myös lepoa. Edellinenviikko opetti sen, ettei saa sopia liikaa juttuja, jokapäivälle pitää jäädä mahdollisuus päiväunille tai ainakin huilille. Yöt on niin vaihtelevia ja myös ne päivät, uni on tärkeä asia. Viime viikolla tulikin muutamia huonosti nukuttuja öitä, mutta sitten nukuttiin aamusta pidempään ja otettiin päikkyjä. Menot saattaa varmistuakin usein vasta aamulla riippuen juurikin siitä miten yö on mennyt. Viime viikollakin olisi ollut esim. itseäni kiinnostanut kantoliinakahvila, mutta se kun oli aamusta ja yöunille pääsy oli venahtanut niin sai jäädä… En oo koskaan ollut päiväuni-ihminen, mutta nyt musta on sellainen tullut. Päiväunet on ihan parhaita tuon pikkutuhisijan kanssa, jonka päätä ei oi ollanuuskuttelematta ja pussailematta liikaa.

Viikon kohokohdat

Maanantaina oltiin Tiitin kanssa Lapsiksella vauvakahvilassa ja itseasisassa tuosta maanantaista kirjoitinkin päiväpostauksen; Päivä vauva-arjesta. Oli tosi kiva käydä vauvakahvilassa ja varmasti käydään jatkossakin! Tuo Lapsis on muutenkin ihan superkivapaikka ja siellä on jos jonkinmoista toimintaa. Tiistaina tuli vaunulenkkeiltyä naapurin kanssa ja kiva oli saadakin välillä seuraa lenkille. Pieni pakkanen olikaunistanutluontoaniin ettäoli pakkokaivaakameraakin esiin. Aloitin myös lukemaan Kjell Westön kirjaa Rikinkeltainen taivas ja jäin heti koukkuun!


Keskiviikkona kun tein itsekseni vaunulenkin niin oli tosi hiljaista, ihan kuin kaikki talot olisi tällä asuinseudulla autioina. Torstaina sitten pysyteltiinkin sisällä. Torstaina oli aivan kaamea keli. Lunta oli tullut yön aikana ja kokopäivän satoi joko räntää tai vettä ja oli oikein myräkkää. Tuota sisäpäivää piristi ystävän vierailu 4 kuukauden ikäisen poikansa kanssa. Vedettiin lounaaksi hesesafkaa ja höpöteltiin paljon vauva-arjesta. Perjantaina taas ilmat parani ja pääsin vaunulenkkeilemään, olikin ihan superihana ilma! Tiitin tulevat kummit kävi myös kyläilemässäja puhuttiin Tiitin nimiäisistä, jotka pidetään vielä ennen joulua.

Lauantaina vietettiinkin sitten oikein perhepäivää. Aamulla laitettiin kotia kuntoon ja meidät yllätti ihastuttava valoleikki keittiön seinällä. Aloin pikkuhiljaa somistelemaan kotia syksystä kohti talvea ja joulua…


Aamupäivästä tehtiin pieni lenkki minä, Riku ja Tiiti. Myöhemmin lauantaina lähdettiin vähän kahviloimaan mun lempparikahvilaan Cafe Soloon ja käytiin myös kauppakeskus Puuvillassa pyörähtämässä, tekemässä muutamat pikkuostokset ja isot ruokaostokset. Tiiti nukkui kokoajan, heräsi kun lähdettiin Puuvillasta kohti sushiravintolaa, josta oli tarkoitus hakea sushit kotiin mukaan. Rikun hakiessa sushia, mä kömmein takapenkille, että Tiiti sai nälkäänsä maitoa. Kotimatkalla taas nukahti ja antoi meidän vielä kotonakin syödä rauhassa sushit. Oli ihan siperkivapäivä ja niin ihanaa oli päästä vähän kahviloimaan ja kiertelemään kauppakeskuksessa. Nuo on kuitenkin juttuja mistä mä nautin hirmuisesti! Sushi oli myös älyttömän hyvää!Sunnuntaina käytiin taas kokoperheen voimin ulkoilemassa ihan lyhyesti. Eka kerta kun Tiiti ei nukahtanut lenkillä, ehkä vähän simahteli, mutta hereillä oli kun kotipihaan tultiin takaisin. Tiiti halusi varmaan osallistua synnytysvalmennukseen myös. Meillä oli siis yksityisen synnytysvalmennuksen viimeinen ”valmennuskerta”, joka pidetään synnytyksen jälkeen. Valmennusta pitänyt kätilö tuli meille kotiin, kun oltiin hänet meille kutsuttu viimeistä kertaa pitämään. Tämä onnistui näin, koska me oltiin tällä kertaa sattumalta ainoa pari valmennuksessa. Oli oikeastaan tosi kiva näin. Tuo valmennusta pitänyt kätilöhän sattui olemaan myös synnärillä yövuorossa kun oltiin synnyttämässä ja hänen vuoronsa sattui alkamaan juuri silloin kun mulla ns. pahin vaihe synnytyksestä alkoi, niin hän pääsi meidät auttamaan pahimman vaiheen yli kohti parhainta hetkeä. Jos et ole muuten lukenut mun synnytyskertomusta, niin käyppä lukemassa, joskus toiveet nimittäin toteutuu. Synnytyskertomus.

Oli kyllä aikas mukava viikko!
Tehdään tästä viikosta vähintään yhtä mukava,
tee säkin!

Ja muista myös, että
”Hymy saa useimmiten alkunsa toisesta hymystä”
Joten hymyjä viikkoon!

Tsekkaa viime viikolta myös postaukset:
Päivä vauva-arjesta
Tutti tuli taloon + muut kikkakolmoset
Yöaika vs. Päiväaika vauva-arjessa
Seuraa Intassa:
@outikarita

0 kommenttia

 1. joku vaan kirjoitti:

  Olisi kiva kuulla insta storyssa välillä jotain uusia juttuja, mutta tuntuu että jutut on joka päivä ihan samat. esim. Joka aamu kerrot saman jutun kuinka hyvä juttu smoothie on kun ei ehdi vauvan takia syömään aamupalaa jne. Jotain uutta kehiin siis kun alkaa jutut pyöriä ympyrää

  • Outi Karita kirjoitti:

   Heh, pahoittelut, mutta tätä tää arki nyt on… 😀
   Tietty jos osaisit tarkempaa toivetta sanoa mistä haluaisit kuulla jos kuitenkin haluat mua kuunnella 😉
   Päivän mittaan kuitenkin tulee vaihteleviakin juttuja, kuten eilen kirjavinkit ja eri päivien menojen mukaiset jutut, arjestani mä siellä höpöttelen 🙂

 2. maikki kirjoitti:

  Kastetaanko Tiitiä kirkkoon, kun olet puhunut nimiäisistä. Tai kun itse olen ainakin tottunut että nimiäiset on ns. nimeantojuhla ja ristiäiset on sitten kastejuhla.
  Varmaan kirjoittelet juhlista enemmän sitten kun ovat ajankohtaiset? 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Meillä ei kasteta kirkkoon. En tiedä tulenko tätä asiaa enempää avaamaan, voi olla.
   Nimiäisistä varmasti tulossa postausta kyllä ?

 3. Suvi kirjoitti:

  Kiinnostais kuulla enemmän mitä toi viimeinen synnytysvalmennus piti sisällään. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.