Hae
Outi Karita

Kolmas vauvaviikko ja kohti aktiivisempaa arkea

Kolmas vauvaviiko elelty ja meidän Tiiti on jo tosiaan kolmen viikon ikäinen ja onkin huisisti kasvanut sekä neuvolan että vaatteiden mukaan.

kolmas vauvaviikko
 

Kolmas vauvaviikko

Villapuku, joka oli sairaalasta kotiutuessa vielä hieman iso, täyttyykin nyt jo enemmän. Vaatekoossa ei nyt sentään ole vielä tarvinnut hypätä isompaan, mutta neuvolassakin alkuviikosta todettiin poitsun hyvin kasvaneen. Syntymäpainoon oli tullut jo 250 g lisää ja pituuttakin oli jokunen sentti tullut. Neuvolaterkkarilta poika sai kehuja ja ihastelua reippaudesta ja rauhallisuudesta. Tiiti selvästi myös jo kohdistaa katsetta, joka päivä sitä oppii jotain uutta niin Tiiti kuin me vanhemmatkin. Vesi on Tiitille mieleen niin peppupesuilla kuin kylvyssäkin, se vasta kivaa onkin!

kolmas vauvaviikko

Kolmas vauvaviikko toi tukkoisuutta

Tällä viikolla Tiiti ollut loppuviikosta vähän tukkoinen ja tukkoisuutta onkin hoidettu nyt suolavesisuihkeella, babyvacilla ja höyrysuihkussakin oltiin kylvyn yhteydessä. Ei kovin pahaa ole tukkoisuus, mutta kaikkensahan sitä tekee helpottaakseen toisen oloa ja näistä keinoista on kyllä ollut apua. Välillä myös laitettu unipesän alle pään kohdalle vähän koroketta, niin että Tiitin asento olisi vähän pystympi kuin ihan makuuasento.

kolmas vauvaviikko

Kolmas vauvaviikko ja aktiivisempi arki

Meitillä on hyvin synnytyksestä palautuminen edistynyt ja ollaan päästykin sen ansiosta hyvin ulkoilemaankin. Vähän tietty on vielä paikat arkoina, mutta nyt loppuviikkoa kohden on alettu pärjäämään jo ilman särkylääkkeitäkin kun alkuviikosta vielä tarvi buranaa ja panadolia välillä. Ollaankin lenkkeilty tällä viikolla viitenä päivänä, kahtena oli sen verran huonoa ilmaa, että ei lähdetty lenkeille. Tiiti viihtyy hyvin ulkoilmassa ja nukahtaa niin vaunuihin kuin autoonkin.

kolmas vauvaviikko

Meillä on käynyt vieraita ja me ollaan käyty hieman vieraissa tällä viikolla. Raisiosta kävi Tiitin yksi tulevista kummeista meidän kummitytön kanssa, oma äiti on käynyt, pari ystävää yhtenä iltana ja Rikun vanhemmat ja veli kyläilleet myös. Kuulostaa paljolta, mutta loppujenlopuksi vieraita oli 4 päivänä mikä oli ihan jees. Me ollaan myös käyty tosiaan Tiitn kanssa mun työpaikalla ja sitten Porin lapsiksella syyskokouksessa, missä Tiiti nukkuikin kokoajan. Mä kuulun nt sitten myös Lapsiksen hallitukseen, hih, uusia tuulia. Tiiti myös nukkui yks päivä koko parituntisen äidin hemmotteluhetken läpi Onnenkehdossa, jossa sain vähän jalkakylpyä, päähierontaa ja vyöhyketerapeuttista hierontaa, ihanaa! Valokuvattavanakin käytiin Johanna Sjövallin studiolla jouluisissa tunnelmissa ja kuvauksetkin sujui huippuhyvin!

kolmas vauvaviikko

Kolmas vauvaviikko ja arkista tohinaa

Enää ei pelkkää kotona pesimistä vaikka sitäkin edelleen paljon päiviin kuuluu. Makoillaan sohvalla, otetaan yhdessä päikkäreitä, pomputellaan jumppapallon päällä, jammaillaan välillä ja lauletaan ja loruillaan. Sen kyllä olen huomannut, että joka päivä tarvisi se hetki löytää omillekin päiväunille Tiitin kanssa. Parina päivänä kävi niin etten ehtinyt päikkäreille kun oli sekä päivällä että illalla jotain. Nyt täytyykin pitää huoli siitä ettei päivät täyty niin ettei omalle lepohetkelle ole tilaa. Nimittäin riittävä uni on kyllä tärkeää ihan omalle pääkopalle. Oon tosi herkkänä jos en oo saanut tarpeeksi lepoa. Tiiti kun kuitenkin nukkuu hyviä pätkiä, että sen puoleen on kyllä mahdollisuus levolle. Viikonloppuisin vähän jateaankin Rikun kanssa alkuyön ja aikaisen aamun valvomista. Arkena annan mieluusti Rikulle paremmat yöunet kun herää kuitenkin töihin aikaisin, mä voin sitten päivällä huilia jos ja kun jää tarve.

kolmas vauvaviikko

Onhan sitä oppinut oikeastaan heti vauvan kanssa kotiuduttua ottamaan rennommin tiettyjen asioiden suhteen, ei se oo enää niin väliä jos jos jotain jää roikkumaan, esim. sängyn petaaminen. Kyllä ne päivittäisetkin askareet jossain kohtaa ehtii, viimeistään kun Rikukin tulee töistä kotiin. Huomaan siis olevani rennommalla otteella kotipuuhien kanssa vaikkakin edelleen haluan pitää kotona hyvää yleisjärjestystä yllä. Sen tässä on myös oppinut että jos on jokin homma minkä haluaa tehdä niin ei pidä ruveta siinä kohtaa hidastelemaan kun mahdollisuus homman tekemiseen on. Mikäli itse ei tarvitse lepoa silloin kun Tiiti lepää ja olisi jotain puuhaa niin silloin kannattaa pistää töpinäksi. Kantoliina auttaa myös paljon arjen touhuissa ja Tiiti myös tykkää liinailustapaljon ja useimmiten nukahtaa liinaan.

kolmas vauvaviikko
 

Tästä tuli tällainen hieman arjen pohdiskeluapostaus, mutta sitäkin elämä on tällä hetkellä, uudenlaisen arjen pohdiskelua ja opettelua.

Tsekkaa myös postaukset

Viikko eroa masukuvilla

Ensimmäinen isänpäivä

Toinen vauvaviikko – kotoiluarkea

Instagramissa

@outikarita


 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.