Hae
Outi Karita

Hyvinvointi raskausaikana ja Minisun ARVONTA!

Hyvinvointi raskausaikana

Hyvinvointi raskausaikana on oma juttunsa. Hyvinvointi ja siitä huolehtiminen on minulle aina ollut tärkeää. Raskausaikana hyvinvoinnista huolehtiminen on hieman erilaista kun aiemmin. Nythän en enää ole raskaana, mutta palataan hieman tuohon raskausajan hyvinvointiin. Tulevaisuudessa saatte varmasti lukea myös vauva-ajan ja imetysajan hyvinvoinnista, sillä nekin on ihan omat alueensa.

Vaikka itselläni fyysinen hyvinvointi raskausaikana ei ollut kokoaikaa terävimmässä terässä, niin koin silti voivani hyvin. Erilaiset raskausajan kivut, liitoskivut kiusasivat minua raskauden puolivälin jälkeen ja olihan alkuraskaudestakin väsymystä ja etovaa oloa, jotka kyllä selätettiin. Yksi iso asia mistä hyvinvointini raskausaikana kuitenkin kumpusi oli onni, onni raskauden ihmeestä. Toinen iso hyvinvoinnin pilari on liikunta ja vaikka liikkumiseni oli rajoitettua niin etsein itselleni hyvät ja sopivat tavat liikkua raskausaikana, jotka myös tukivat raskautta ja valmistivat kehoa synnytykseenkin. Kolmas hyvinvoinnin tukipilari oli ravitsemus, joka luonnollisesti muuttui jonkin verran raskausaikana. Nämä kolme asiaa tekivät musta hyvinvoivan odottaja. Hyvinvointi raskausaikana näkyi mun olemuksessa, energiassa ja unen laadussa, joten voisi sanoa, että hyvinvointi vaikuttaa todella isosti arkeen!

hyvinvointi raskausaikana

Hyvinvointi raskausaikana – Ravitsemus

Kiinnitetäänpä huomita vielä tuohon ravitsemukseen, nimittäin se on tämänpostauksen erityinen teema!

hyvinvointi raskausaikana

En tiedä olenko aina syönyt perusterveellisesti, mutta voisin sanoa että sellaista peruskotiruokaasuureksi osaksi ja ajoittain herkutellen, kun mieli tekee. Fitnessaika toki toi omat juttunsa aikoinaan ruokavalioon, mutta se aika oikeastaan paransi ruoan laatuani pysyen monipuolisena. Monipuolinen ja terveellinen ruoan tulisikin olla ravitsemuksen perustana kaikilla. Tätä perustaa voi sitten vielä boostata ja parantaa erilaisilla ravintolisillä.

Raskausaikana tulee kiinnittää huomiota erityisesti tiettyihin vitamiineihin ja kivennäisaineisiin, ottaen myös huomioon ne, mitkä eivät sovi raskausaikaan. Raskausaikaan onkin kehitetty omia monivitamiinivalmisteita tukemaan monipuolista ruokavaliota sekä äidin ja vauvan hyvinvointia huomioonottaen tarpeet ja rajoitteet. Vaikuttaahan raskaudenaikainen ruokavalio myös siellä masussa jatkuvasti kehittyvään vauvaan.

hyvinvointi raskausaikana

Kun minulta kysyttiin mielenkiintoa yhteistyöhön Minisunin kanssa Monivitamiini Maman merkeissä, en epäröinyt. Minisun on tunnettu hyvinvointibrändi, jonka takana on suomalainen perheyritys. Raskausajan monivitamiinit on muutoinkin kulkeneet koko raskausajan ruokavalioni tukena ja jatkavat kulkuaan nyt imetysaikanakin. Mulla vitamiinin ottaminen kuulu aamurutiineihin aamupalan yhteydessä, näin seei pääse unohtumaankaan.

”Hyvä raskauden-ja imetyksenaikainen ravitsemus ylläpitää äidin terveyttä, turvaa sikiön kasvua ja kehitystä, nopeuttaa synnytyksestä toipumista ja tukee imetyksen onnistumista. Jo raskautta suunnittelevan tulisi kiinnittää huomiota ruokavalioon. Vitamiinien ja kivennäisaineiden tarve lisääntyy raskauden aikana arviolta 15-50%.”

Minisun Monivitamiini Mama on monivitamiinivalmiste erityisesti raskaanaoleville ja imettäville naisille.
Se sisältää 17 vitamiinia ja hivenainetta, yhdestä tabletista saa kaikki raskaus- ja imetysajan vaatimat vitamiinit ja lisäaineet.
Valmiste sisältää juuri oikeassa suhteessa kaikki raskaudenaikana tärkeät vitamiinit ja hivenaineet, joista erityisen tärkeitä ovat D-vitamiini ja foolihappo sekä rauta ja sen imeytymistä edistävä C-vitamiini.
Minisun Monivitamiini Mama sisältää foolihappoa 400mg, joka on päivittäinen foolihappolisän käyttösuositus raskautta suunnitteleville ja raskaana oleville naisille (THL Syödään yhdessä – ruokasuosituksetlapsiperheille 2016). Minisun Monivitamiini Mama ei ssisällä A-vitamiinia.

Minisun-tuotteet löydät apteekista.

hyvinvointi raskausaikana

ARVONTA

Ihan huippuahan on, että saan jakaa tätä hyvinvointia myös teille tekstieni kautta sekä myös tällä kertaa pienoisella arvonnalla! Voit osallistua arvontaan kommentoimalla tähän blogipostaukseen. Kerro oma vinkkisi tai ajatuksesi raskausajan ravitsemukseen liittyen, esim. miten itse olet panostanut raskausajan hyvinvointiin ravitsemuksen puolella, oletko käyttänyt ruokavalion tukena ravintolisiä?

Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan erityisesti äideille ja vauvalle sopiva Minisun-vitamiinituotepaketti.

Paketti pitää sisällään:
1 x Minisun Monivitamiini Mama 120 tabl.
2 x Minisun Oliiviöljytipat 10 ml.
1 x Minisun D-vitamiini 20 mikrog 200 tabl.

Palkinnon arvo yhteensä n. 43 €.

Arvonta-aika: 13.-19.11.2017

Voittajalle ilmoitan henkilökohtaisesti sähköpostilla, joten muistathan jättää voimassaolevan s-posti osoitteesi sitä pyydettävään kohtaan (osoite ei näy kommentissasi).

Onnea arvontaan ja hyvinvointia arkeesi!

76 kommenttia

 1. Kati kirjoitti:

  Mukana!?

  • Jenni k kirjoitti:

   Itse olen yrittänyt vain katsoa tarkemmin mitä suuhuni laitan ja onneksi himona on tällä hetkellä greipit ?

 2. Maarit kirjoitti:

  Ankean ja pahoinvoivan alkuraskauden jälkeen olen koittanut syödä monipuolisesti ja hieman runsaammin kuin tavallista, koska nälkä on selvästi useammin ja enemmän. Herkkujakin on kyllä tehnyt mieli tavallista enemmän ja olenkin kyllä lähes joka päivä syönyt jotain pientä hyvää. Vitamiinit tietty päivittäin mukana ja palkinto tulisikin tarpeeseen!

 3. Saara kirjoitti:

  Mukana myös! ?

 4. ninna kirjoitti:

  mukana arvonnassa minisun on tuttu

 5. Iida kirjoitti:

  Foolihappoa olen syönyt jokaisen raskauden aikana ja kokeillut olen myös raskaana oleville tarkoitettuja vitaminilisiä?

 6. maikki kirjoitti:

  Maalaisjärjellä ja kohtuus kaikessa. vitamiinit lahjaksi pienelle veljen vauvalle ja vauvan äidille

 7. Ella kirjoitti:

  Raskausaikana olen panostanut kasvisten,hedelmien ja marjojen syöntiin. Lisäravinteista käytössä on juurikin tuo Minisunin raskausajan monivitamiini ja sen lisäksi kalkkitabletit,omegakapselit ja probioottivalmiste. Muutamana päivänä viikossa otan vielä extrana vahvaa d-vitamiinia.

 8. Julia kirjoitti:

  Mulla raskaana oli juurikin nuo minisun mama pillerit. Kaikki muut lisäravinteet ym jätin pois heti tultuani raskaaksi. Koin voivani hyvin liikunnan avulla syöden perus terveellisesti ja monipuolisesti. 🙂 mukana arvonnassa.

 9. Anneli kirjoitti:

  Mama on ollut käytössä raskausaikana ja on nyt edelleen imetyksenkin aikana. ?

 10. A kirjoitti:

  Olen syönyt nyt raskausaikana säännöllisesti mamma monivitamiineja sekä omega3:sta. Olen jatkanut terveellistä ruokavaliota, vältellyt suurempaa herkuttelua, lepäillyt sekä ulkoillut oman voinnin mukaan ? näitä suosittelen!

 11. Odottava mama kirjoitti:

  Nuo saamiset minisun mama monivitamiinit ovat jokapäiväisessä käytössä ollut koko raskauden ajan. Joka aamuinen smuuthie marjoineen, hedelmimeen ja hyvine rasvoineen kuuluu tapaan mistä ei voi luopua?

 12. Jenni kirjoitti:

  Täällä ollaan raskausviikolla 19+4. Ensimmäistä lasta odotan ja kaikki on siis aivan uutta. Olen aina pyrkinyt syömään perusterveellistä kotiruokaa, mitään välttelemättä ja toki kohtuudella herkutellen ;). Toki nyt raskausaikana ruokavalio on muuttunut sen verran, että siitä on karsiutunut pois kaikki raskausaikana vältettävät ruoka-aineet. Otan myös joka aamu tuon samaisen Minisun mama monivitamiinin sekä rautaa vielä erikseen laskeneen hemoglobiinin vuoksi. Ehdottomasti siis mukana arvonnassa!
  Onnea vielä perheenlisäyksen johdosta koko perheelle ❤

 13. Maarit kirjoitti:

  Mukana! 🙂

 14. Emmi Lindroth kirjoitti:

  Alkuun pahaann oloon auttoi maitohappobakteerit niitä piti aamulla heti ottaa. Lounas aikaan ei voinut kuvitellakkaan syövänsä mitään raskasta että vihanneksia ja hedelmiä kului. Toki aamuisin oli puuro marjoilla ja mehukeitolla saatava 🙂
  Muuten söin juuri tätä mama vitamiinia! Sekä tomaatin oli suurinta herkkua

 15. miltsu kirjoitti:

  mä koitin raskausaikana syyä mahollisimman puhtaasti, ei eineksiä tms ja lisäsin ruokavalioon kilokaupalla hedelmiä ja marjoja 🙂 käytössä oli vain b-vitamiini,magnesium ja maitohappobakteeri.

 16. Jensu kirjoitti:

  Ennen raskautta aloin jo käyttää foolihappolisää, ja positiivisen testin jäljeen ostin raskaus- ja imetysajalle sopivia vitamiini- ja omegaravintolisiä. Syön pääsääntöisesti perus kotiruokaa, mutta usein viikonloppuna tulee herkuteltua. Liikunta on aina kuulunut elämääni, joten se on luonnollisesti pysynyt mukama raskauden aikana.

 17. Maikku kirjoitti:

  Pyrin syömään monipuolisesti ja terveellisesti, lisäksi käytin raskausajalle suunnattua monivitamiinilisää.
  Paljon onnea teidän perheellenne! ❤

 18. Kaisa kirjoitti:

  Mukana ollaan! ?

 19. sikkuralla kirjoitti:

  Foolihappo on tärkeä.

 20. Milla kirjoitti:

  Mukana! Omana vinkkinä annan säännöllisen ruokarytmin (Helpottaa ainakin mulla pahoinvointia) ja syö kuunnellen omaa kehoa. Se kertoo mitä tarvitsee :)) esim. mulla on jäätävä himo hedelmiin ja maitoon, luultavasti tarvitsen siis vitamiineja ja erilaisia hivenaineita!

 21. Selma kirjoitti:

  Raskausaikana ja nyt imettäessä käytän juuri tätä MinisunMAMA- vitamiinia?

 22. Odottaja 2018 kirjoitti:

  Raskausaikana olen käyttänyt juuri kyseistä minisunMama-vitamiineja. Sekä kiinnittänyt huomiota ruokaan. Syömällä terveellisesti, minimoimalla herkut ja epäterveellisyydet niitä kumminkaan unohtamatta 😉

 23. JennaO kirjoitti:

  Mukana ollaan 🙂

 24. Katariina kirjoitti:

  Itselläni tuli kiinnitettyä enemmän huomiota tasaiseen ateriarytmiin ettei vain tullut etovaa/pyörryttävää oloa. Jääkaappikylmät hedelmät olivat suurinta herkkua raskausaikana varsinkin verigreippi ? Raskauden ja imetyksen aikana tuli myös käytettyä kyseistä Minisun MAMA monivitamiinivalmistetta, jonka koin todella hyväksi lisäksi muun ruuan ohella. Myös uuden raskauden aikana tulen syömään samaa vitamiini valmistetta ja olisihan se hyvä aloittaa aina etukäteen, niin on hieman foolihappoa valmiina kehossa pienokaisen tarpeisiin ❤️?

 25. Essi kirjoitti:

  Itse suosin raskausaikana säännöllistä ruokarytmiä, jotta pahoinvointi pysyisi minimissä. Lisäksi mulla tulee aina heti raskauden alusta alkaen kauhea himo kaikkeen terveelliseen, joten vihanneksia ja hedelmiä menee paljon 🙂 Normaalin ruuan lisänä käytän raskausajan monivitamiineja, jotta masuasukki saa varmasti kaiken tarvitsemansa.

 26. Anni kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! Olen koittanut syödä mahd monipuolisesti ja myös syönyt monivitamiineja, probiootteja ja mangnesiumia :).

 27. Mirva kirjoitti:

  Tämän lahjoittaisin raskaana olevalle ystävälleni. 🙂

 28. Katri Rajala kirjoitti:

  Tammikuussa 2018 on laskettuaikani ? Kärsin pco:sta ja jo ennen raskauttani söin omega3+foolihappo+minisunmama vitamiineja monipuolisen ruokavalion lisänä.Lepäilen paljon liitoskipujen takia ja aina kun on hyvä päivä,pörhällän kävelylle. ??

 29. Iida kirjoitti:

  Mukana arvonnassa =) samaan vitamiiniin olen itsekin luottanut nyt raskaana. Vielä 2kk laskettuun aikaan.

 30. Anna-Riikka kirjoitti:

  Hei! Ja hyvä kirjoitus! Raskauden aikana on hyvä kiinnittää huomiota ravitsemukseen, mutta ei liikaa. Syön itse perus kotiruokaa ja herkuttelen kun mieli tekee. Hedelmät ovat maistuneet erityisen hyvin. Toista lasta odottavana olen myös valinnut minisunin mama-monivitamiinit käyttöön.

 31. Mari kirjoitti:

  Kukaan ei sanonut esikoisen odotusaikana että pitäisi syödä foolihappoa! Niimpä lapsellani olikin suulakihalkio ? pystyin pahoinvoinnilta syömään vain ruisleipää ja juustoa…
  Nyt yritämme kovasti saada toista, jo pari vuotta ilman tulosta. Varmasti käyttäisin nyt lisäravinteita jos vain ikinä plussaa saisin..

  • Outi Karita kirjoitti:

   Onpa ikävää että oli jäänyt tuo infoamatta.
   Kannattaa ottaa foolihappi nyt jo yrittäessä käyttöön ihan raskautumisen avuksi ?

 32. nainen j kirjoitti:

  mukana

 33. Sofia kirjoitti:

  Mahdollisimman monipuolisesti ja terveellisesti söin. Ja tasasesti. Sallein kyllä myös herkkuhetkiä. ? Minisun mama valmiste oli käytössä raskauden ajan ja nyt imetyksen ajan myös. Tykättt tuote.

 34. Naksuliini kirjoitti:

  Aloin käyttää mama vitamiineja heti, kun tiesin olevani raskaana. Ei tarvinnut laskeskella, että saako riittävästi oikeita vitamiineja. Ruokavaliossa kiinnitän vaan huomiota kiellettyihin asioihin, muutoin ei ole tarvinnut ruokavaliota alkaa muuttamaan 🙂

 35. Mippe kirjoitti:

  Eilen tehty positiivinen testi ja foolihappo ollut hetken käytössä. Tulisi kyllä tarpeeseen ?

 36. Ninnuska kirjoitti:

  On ollut ihanaa seurata teidän matkaanne ja olen pistänyt sinulta saamia hyviä vinkkejä talteen itselle. Kiitos niistä ? Itse en ole saanut vielä kokea raskautta, mutta aikoisin syödä vieläkin terveellisemmin ja tasaisemmin. Lisä vitamiinien tarve tulisi raskausaikana ehdottomasti tarpeen monipuolisen ruokavalion lisäksi, ainakin foolihappo ja minisun mama voisi olla hyvät ottaa käyttöön.

 37. Hanna kirjoitti:

  Rautaa neuvolan ohjeesta, koska hemoglobiini oli alhainen. Raskaus- ja imetysajan monivitamiini sekä d-vitamiini.
  Ihana seurata teidän elämää vastasyntyneen kanssa, Onnea paljon!
  Hanna

 38. Tuuli kirjoitti:

  Itsekin ajattelen että maalaisjärki, stressittömyys ja kohtuus herkuttelussa ovat tärkeitä raskausajan ruokavaliossa. Monivitamiinivalmiste antaa hyvän lisän ja turvaa ravintoaineiden saantia.

 39. Tinde kirjoitti:

  Rakkaudella omaa kehoa kohtaan! ?

 40. Pilvi kirjoitti:

  tse odotan esikoista saapuvaksi helmikuussa ja välillä kyllä huomaa, että siitä terveellisesti syömisestä tulee stressattua melkein liikakiin kun ajattelee, että on nyt vastuussa myös pikkuisen hyvinvoinnista. Se onkin tavallaan myös paras keino siihen oikein syömiseen sillä koitan aina miettiä vauvan parasta ennen herkkujen napostelua ? herkuttelut olen pyrkinyt pitämään kerran viikossa, välillä vähän lipsuu mutta pääosin terveellisesti kuitenkin. Monivitamiineja olen myös napsinut heti raskauden alusta, siitäkin tulee turvallisempi olo, kun tietää että kaikki tarpeelliset vitamiinit varmasti saa! Foolihappo oli myös käytössä jo kun raskautta alettiin yrittämään ja omega 3 olen muutenkin käyttänyt jo pidemmän aikaa

 41. Eeelinaaa kirjoitti:

  En ole vielä raskaana, mutta toivottavasti pian tärppää, ehkäisyä ei nimittäin täällä enää käytetä ja raskaus olisi erittäin toivottu. 🙂 Olen jo nyt alkanut enemmän miettimään ruokavaliotani, vaikka aina ennenkin olen pyrkinyt perusterveelliseen ja monipuoliseen ruokailuun. Olen lopettanut alkoholinkäytön ja katson tarkemmin, että syön paljon erilaisia vihanneksia ja hedelmiä ja ylipäätään riittävästi ruokaa tasaisin väliajoin. Uskon että sitten raskaana ollessa jatkan muuten tähän samaan malliin, mutta jätän vaan pois ne ruuat, joita raskaana oleville ei suositella.

 42. Salla kirjoitti:

  Ensinnäkin, isot onnittelut koko perheelle! Meidän perhe kasvoi muutama päivä teidän jälkeen pienellä prinsessalla
  MiniSun-tuotteet on tuttuja, olen syönyt raskausajan( ja jatkan nyt imetysaikana) Mama-valmistetta sen monipuolisuuden takia. Tämän lisäksi käytin rautalisää osan aikaa raskaudesta. Ruokavaliossa olen pyrkinyt entistä tarkemmin huomioimaan hyvien rasvojen saantia ja mm.kasvisten riittävää saantia! Samaa linjaa pyrin jatkamaan nyt imetysaikana, herkuttelua täysin unohtamatta#hyväruokahalu

 43. Minna kirjoitti:

  Kasvisten määrää yrittänyt lisätä, hedelmät ja marjat hyvin uppoaa, mutta kasvikset meinaa jäädä, siinä ryhdistäytymisen paikka. Foolihappo myös heti alusta mukana, jo ennen raskautta.

 44. Jonjul kirjoitti:

  Raskausaikana alun voimakkaan pahoinvoinnin jälkeen keho alkoi huutamaan monipuolista ravintoa. Koenkin, että raskausaika sai minut kiinnittämään vielä paremmin huomiota ruokavaliooni. Huomasin, että kun syön paremmin ja ”oikein”, jaksoinkin paremmin vaikka loppuraskaudessa tuntuikin, ettei kroppa vaan enää oikein lähde käyntiin. Myös herkuteltua tuli, mutta kohtuudella. Mun mielestä maalaisjärki on kaiken A ja Ö, niin myös näiden juttujen kanssa. 🙂 Raskausaikana käytin monivitamiini sekä foolihappo lisiä. Nykyään käytössä edelleen D-vitamiini, sinkki ja monivitamiini. Rautalääkitys käytössä alhaisen hb:n takia. Olisi mahtava saada tuo arvontapotti, nyt siis sylissä jo 2kk:n ikäinen pikku tytöntyllerö. <3

  • Outi Karita kirjoitti:

   Voi sielläkin eletään pienen vauvan kanssa arkea, vähän tosin isomman kun meidän. Onnea ❤

 45. Maaria kirjoitti:

  mukana arvonnassa!

 46. Jannika kirjoitti:

  Mukana 🙂

 47. Veronica kirjoitti:

  Mukana, hyvä ja tarpeellinen palkinto

 48. JEssica kirjoitti:

  Mukana 🙂

 49. Mira kirjoitti:

  Mukana 🙂 tulisi tarpeeseen, vielä odotusta jäljellä sen verran.

 50. Leena kirjoitti:

  Tuttu tuote, parhaillaan käytössä! Mukana arvonnassa siis!

 51. Nina kirjoitti:

  D-vitamiini ja omegat käytössä raskausaikana 🙂 mukama arvonnassa!

 52. anna s. kirjoitti:

  Mukana arvonnassa. Foolihappoa olen syönyt. Tietenkin lisäksi yrittänt syödä vähän terveellisemmin ja välttää ruoka-aineita, joita ei raskausaikana saa syödä 🙂

 53. Tanja kirjoitti:

  Pärjäsin ensimmäisen raskauteni normaalilla ruokaympyrän mukaisella ravinnolla ja d-vitamiinilisällä. Tässä toisessa raskaudessa olen ottanut foolihappoa ja rautaa purkista.
  Mukana arvonnassa.

 54. Suvi kirjoitti:

  Foolihappo on ollut itellä tosi tärkeä jo siinä vaiheessa, kun on edes ajateltu yrittää raskautta. Sitten toki myös juuri tuo minisun vitamiini ollut käytössä ja on edelleen imettäessä. Ruuan suhteen en ole stressannut, lähinnä syönyt sitä mikä on maistunut ja pysynyt sisällä, jos on ollut kovaa pahoinvointia.

 55. Emilia kirjoitti:

  Nyt toista odotan ja käytän juurikin tuota mama vitamiinia! Käytössä oli myös ensimmäisen kanssa odottaessa sekä imettäessä. Ruokavaliossa pyrin pitämään mahdollisimman puhdasta ja ravintorikasta ruokaa. Kaikki teen itse alusta loppuun. vältän myös ”kiellettyjä” ruoka-aineita. Onneksi olen välttynyt kaikilta himoilta! Puhdas kotiruoka, VESI ja mamapurkki riittänee minulle:)

 56. hilkka kirjoitti:

  Mukana 🙂

 57. Sonja kirjoitti:

  Olen syönyt monipuolisesti. Lisäksi olen pyrkinyt syömään paljon kalaa ja marjoja. Aluksi söin foolihappoa, magnesiumia, Gefilusta ja d-vitamiinia. Nyt otan tuon ”satsin” joka toinen päivä ja sitten muina päivinä juurikin tämän Minisun Monivitamiini Mama -tabletin. Ajattelin jatkaa monivitamiinien syöntiä imetyksen aikana, joten nämä tulisivat kyllä tarpeeseen.

 58. Heini kirjoitti:

  Kiitos ihanasta blogista! 🙂 Talvivauvaa odotellessa, olisi mieltä lämmittävää voittaa tuo setti, siispä olen mukana arvonnassa!

 59. Ansku84 kirjoitti:

  Alkuraskauden voimakas pahoinvointi rajoitti syömiset, Minisun Mama oli heti alusta käytössä. Elin siis hedelmillä, mehujäällä ja mammavitskuilla ?
  Myöhemmin syöminen monipuolistui ja monivitamiinin lisäksi söin hetken rautalisää.
  Nyt kun tyty on 9kk, olen edelleen jatkanut imetysajan läpi Maman käyttöä. Koska toiveissa olisi meidän tytöille pikkusisarus jossain vaiheessa, aion jatkaa myös imetyksen jälkeen ❤
  Mukana siis arvonnassa!

 60. Kaisa kirjoitti:

  Monivitamiinin käytön aloitin heti kun sain tietää olevani raskaana. Pohjana perusterveellinen ja monipuolinen ruokavalio, kotiruokaa ja silloin tällöin herkkuja. Nyt tosin olen aikaisempaan poiketen lisännyt maitotuotteiden määrää ruokavaliossa kalsiumin saannin turvaamiseksi. Monivitaamiineille olisi käyttöä tulevaisuudessakin 🙂

 61. Mariem kirjoitti:

  Messissä, d:tä ei saa ikinä talvella liikaa 😀

 62. Hanna kirjoitti:

  Odotan esikoistani, ja juuri tätä Miniaun mama vitamiinia käytän. Syön myös kalaöljyä päivittäin. Koiran syödä marjoja ja kasviksia päivittäin, ja pitää ruokavalioni pohjan edes perus terveellisenä. Herkkuja syön kyllä vastineeksi myös liian usein. Onneksi pyöräilen päivittäin ja käyn ainakin 2 kertaa viikossa salilla, se lisää paljon hyvinvointia <3 Juuri alkaa eka purkki Minisunia olemaan lopuillaan joten olisi ihana voittaa tämä!

 63. Aurora kirjoitti:

  Mä oon pitkään ajatellut, että söisin sellaista ruokaa, josta saisin kaikki tarvittavat määrät vitamiineja ja hivenaineita. Raskautuessa kuitenkin halusin varmistaa että saan kaikkea tarpeeksi niin aloin syömään prenatal monivitaa solgarilta. Vauvan syntymän jälkeen vitamiinien otto jäi ja nyt taas havahduin siihen että oon tsempannut ottamaan maitohappoa, c vitamiinia ja monivitaa aina aamulla 🙂 tsemppi tähän on tullu sun aamujuomasta 🙂 haluaisin syödä niin täydellisesti että saisin kaiken ruoasta, mutta nyt kun se ei toteudu on hyvä turvautua tablettiin.

 64. Zenobia kirjoitti:

  Oma raskaus on nyt puolessavälissä ja käytössä raskausmonivitamiini (tällä hetkellä Deva-merkkinen), D-vitamiini (50 mikrogramman kapseli), vahva DHA/EPA-valmiste, pari kertaa viikossa B12-valmiste ja toisesta kolmanneksesta lähtien kalsium- ja magnesiumlisät. Lisäksi yritän syödä tietysti monipuolisesti 🙂

 65. Elina kirjoitti:

  En saa aikaiseksi hommattua vitamiineja ja itselläni on nyt kohta kolmeviikkoinen vauva joka on hyvin paljon huomiota vaativa vauva ?

 66. Taru kirjoitti:

  Monivitamiini ollut käytössä koko raskauden ajan, muuten ruokavalio oli hiukan retuperällä noin puoliväliin asti. Aluksi pahoinvoinnin vuoksi ja sen jälkeen omaa typeryyttä kun ajattelin että nyt kun olen raskaana, ekaa kertaa, niin voin syödä mitä vaan. Huomasin sitten liialllisen painon nousun, josta neuvolassa myös mainittiin, tämän jälkeen olen kiinnittänyt paljon enemmän huomiota ruokavalioon ja nyt vielä enemmän kun sain raskausajan diabetes diagnoosin.
  Kaikkien tarpeellisia vitamiineja en pysty ruokavaliosta samaan niin on nämä mama tuotteet ovat aivan loistavat.

 67. Katri kirjoitti:

  Mukana arvonnassa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *