Hae
Outi Karita

Toinen vauvaviikko – kotoilu arkea

Toinen vauvaviikko on ollut otsikon mukaisesti kotoilu arkea. Riku palasi töihin ja mä oon Tiitin kanssa ollut päivät paljoltikin kaksin. Viikko sitten viikonloppuna surkuttelin kun eka isyyslomapätkä meni niin nopeasti ja sairaalasta kotiinpäästyä ei montaa päivää ollut enää isyyslomaa. Mua myös jännitti ja vähän pelotti uutena äitinä. Arkipäivät meni kuitenkin nopsaa tahtia, kun taas viikonloppu tuli. Illat saatiin viettää kolmisin ja viikonloppuna on ollut taas rutkasti aikaa.

toinen vauvaviikko

Viikko alkoi pehmeällä laskulla arkeen kun Riksa teki vähän lyhyemmän työpäivän. Meillä oli neuvolaterkkarin kotivierailu ja Tiiti oli hyvin kasvanut. Poitsu oli enää 10 g päässä syntymäpainosta ja vielä olisi ollut viikko aikaa kerätä tuota painoa. Hyvä hän on syömäänkin! Pääasiassa myös nukkuu pitkiä pätkiä ja on hyvin rauhallinen poitsu.

En aio valehdella, että kaikki olisi ollut vain helppoa vauva-arkea. Tiitillä tuli puolessavälissä viikkoa muutamaan otteeseen vähän rintaraivaria, ennenkuin rauhoittui syömään. Niistä päästiin toistaiseksi eroon rauhallisella otteella ja kun aloitettiin päivittäinen masuhieronta Tiitille. Tiiti on myös pitänyt pientä nieleskelyä välillä (pientä refluksivaivaa?), mutta ei ole kuitenkaan sitä valitellut sen koommin. Nyt viikonloppuna puklaillut sitten muutamaan kertaan vähäsen ja ollaankin alettu röyhtäyttämään poitsuajos ei sitten nukahda heti tissille. Perjantai oli mulle rankin päivä tähän mennessä ja vaikkei varmastikaan mistään rankimmasta päästä niin kyllä se päivä pisti äidin vähän itkuiseksi. Tiitiä masuvaivasi selvästi eikä viihtynyt oikein yhtään makuulla ja nukkui aamupäivän vähän pieniä torkahduksia, päivällä otti kyllä yhdet isommat päikkärit jolloin mäkin sain vähän nukuttua. Tiiti viihtyi pääasiassa pystyasennossa mun sylissä. Mun syömiset jäi vähän niin ja näin tuona päivänä ja päänsärkynähän se kostautui. Riksalla venyi työpäivä ja sitten mä olinkin illan tosi itkuinen. No seoli yksi päivä vaan viikon seitsemästä päivästä ja siitäkin selvittiin!

toinen vauvaviikko

Tämäkin, toinen vauvaviikko pääasiassa pesitty ja Tiitikin saanut vaatteita päälle lähinnä vieraita varten ja yhtenä päivänä käytiin labrassa yksillä kontrolleilla, silloin saatiin isimieskin töistä lainaan hetkeksi. Yhtenä päivänä anoppi kävi tässä kylässä ja viikonloppuna kävi Rikun kummitäti tyttärensä kanssa. Ihan kivan rauhallinen tahti ollut vieraidenkin suhteen, mielellään niitä ottaa vastaan ja näkee muitakin, mutta varsinkin näin alkuun halunnut rauhoittaa tätä arkea mysö sille pesimiselle. Tänään lähdetään ensimmäiselle kyläilylle itse Mamman ja Pappan luo. Kyllä ne päivät kuluu nopsaan pientä tuhisijaa katsellen, toisen ilmeidenkin vaihtelua voisi katsella vaikka kuinka kauan, nuuskutella toisen ihoa ja pussailla. Välillä sitä tulee ihan itku onnesta, onnenkyyneleet…

toinen vauvaviikko

Nyt me jatketaan isänpäivän viettoa, Riksan eka isänpäivä, ISIMIES 2017!
Isänpäivästä kuulette myöhemmin!

IHANAA ISÄNPÄIVÄÄ MYÖS MUILLE!

Tsekkaa myös:
Ensimmäinen vauvaviikko pesimistä
Synnytyskertomus
Instagramissa
@outikarita

5 kommenttia

 1. Eeva heikkinen kirjoitti:

  Hei!
  Kannattaa muistaa, että ihan _kaikilla_ vauvoilla ruokatorven välinen läppä falskaa. Se aiheuttaa puklailua ja nieleskelyä. Se on täysin normaalia eikä siitä kannata huolestua. Huolestua kannattaa jos painoa ei tule tai jos vauva kitisee ihan jatkuvasti. Mahavauvatkin ovat pitkälti normaaleja, koska vauvan suolisto ei ole vielä täysin kehittynyt.
  Joskus kantoliina/manduca helpottavat mahavauvaisen vauvan hoitoa! Ainakin meillä niistä oli apua. Tsemppiä vauva-arkeen! Se on välillä raskasta, mutta kyllä se helpottaa kun vauva vähän kasvaa! 🙂 muista ottaa omaakin aikaa!

  • Eeva heikkinen kirjoitti:

   Siis ruokatorven ja mahalaukun välnen läppä. 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Juu, meillä nuo vaivat olleet pieniä ja helpotusta saa pystyasennolla, just kantoliina on superihana ja sit masuhieronta helpottaa myös pientä ?
   Omaan aikaan riittää tällä hetkellä kun saa välillä rauhassa itsekseen puuhailla ja olla vaikka hetken koneella. Myöhemmin varmasti tulee tarve erilaisellekin omalle ajalle, mutta eletään kulloistakin hetkeä kerrallaan ?

 2. Odottaja 2018 kirjoitti:

  Ihana lukea teidän vauva-arjesta joka toivon mukaan on itselläkin edessä ensi keväänä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *