Hae
Outi Karita

Kurpitsainen sosekeitto

Ikäänkuin satokauden reseptinä kurpitsainen sosekeitto. Tätä tuli tehtyä tällä viikolla ja sosekeitot yleensä teen ihan omasta päästä ja paljolti katsoen mitä jääkaapista löytyy. Tähänkään keittoon ei erikseen ostettu kuin vuohenjuusto, muuta ainekset jo löytyikin kotoa. Kurpitsaa ostin jokin aika sitten kun leivoin pumpkin pie:ta ja yksi kurpitsa oli ylimääräisenä. Siitä saikin maistuvan sosekeiton helposti. Sosekeitot on mun mielestä just syksyisin ja talvisin aivan ihania ruokia sekä myös helppoja ja nopeita tehdä.

kurpitsainen sosekeitto

Kurpitsainen sosekeitto

1 hokkaido kurpitsa
2 porkkanaa
2 varsisellerin vartta
1 chili
2 pientä sipulia
3 isoa valkosipulinkynttä
1 pkt Vuohenjuusto levittyvää (140g)
Suolaa
Kasvisfondia
Oliiviöljy
Hunaja
Persiljaa

kurpitsainen sosekeitto

Kuori ja paloittele kurpitsa. Lusikoi kurpitsan sisältä siemenet talteen. Paloittele loputkin vihannekset ja chili sekä sipulit. Laita kaikki kasvikset kattilaan ja vettä niin että peittyy. Mausta keitinvesi ripauksella suolaa ja lorauksella kasvisfondia. Keitä niin, että kasvikset kypsyvät.
Samalla kun keitto kypsyy, huuhtele kurpitsan siemenet ja paista pannulla tilkassa oliiviöljyä sekä hunajaa,
Kun kasvikset on kypsiä, voit halutessasi kaataa osan vedestä pois, itse kaadoin noin puolet pois, koska tykkään että keiton koostumus saa olla melko paksua. Lisää sekaan vuohenjuusto ja soseuta.
Lautaselle keiton päälle ripottele siemeniä ja persiljaa.
Jos keitossa ei ole tarpeeksi potkua, niin päälle voi rouhia esim. chili explosion maustetta vielä 😉
kurpitsainen sosekeitto

Bon apetit!

 
Instagarmaissa: @outikarita

2 kommenttia

  1. Nea kirjoitti:

    Heippa! Olisko mahdollista saada sellanen parisuhdepostaus? 🙂 Lukijat voisi esittää teille yhdessä ja Rikulle kysymyksiä teidän arjesta ja elämästä yleensä? Tyyliin ’kumpi pesee useammin pyykkiä’ Mukavaa syksyn jatkoa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.