Hae
Outi Karita

Sairaalakassi pakattuna

Täällä on sairaalakassi pakattuna ja ajattelin jakaa nyt täällä blogissa, että mitä on tullut pakkailtua. Saa vinkata, jos huomaatte jotain oleellista puuttuvan. Sillä ei niinkään väliä ole jos jotain turhaa on tullut pakkailtua, kyllä ne siinä kassissa sitten kulkee takaisin kotiin. Sairaalassaolosta voi tehdä myös mukavaa ja mukaan voi pakata jotain kotoisaa ja itselle tärkeää. Tällaiset asiat voi auttaa myös rentouttamaan omaa mieltä.

sairaalakassi

Mun sairaalakassi

sairaalakassi

Aloitetaan eväistä, koska ensimmäisenä mielessä melkeinpä oli, että lakua!!!! 😀 Siinä on siis vähän herkkuja mukaan pakattuna, ruokaa saa kyllä sairaalastakin. Urheilujuomaan saanut suositusta synnytysvalmennusta pitäneeltä kätilöltä. Kohtu kun on lihas, joka voi myös mennä ns. maitohapoille ja synnyttäjille onkin joskus annettu samariinia tästä syystä. Nyt on omat urheilujuomat pakattuna mahdolliseen synnytysmaratooniin. Sitten omat teet! Oon teeihminen ja en kestä jos saan vaan tavis liptonia, siitä en tykkää! Nyt mukaan Clipperin vadelmanlehtiteetä sekä Weledan imetysteetä. Kummallakin myös tehtävänsä, vadelmanlehtiteen sanotaan edistävän mahdollisesti supistuksia, vahvistavan kohtua ja nopeuttavan mahdollisesti palautumista. Weledan imetystee taas auttaa maidonnousussa. Oon kyllä myös miettinyt varuiksi oman tuoremehun mukaan ottamista, sillä viimeksi kun oon joskus ollut sairaalassa niin mulle on tarjottu mehuna vaan sellasta sekahedelmä tuoremehua, jolle olin allerginen ja mähän rakastan appelsiinituoremehua…

sairaalakassi

Vaatteita! Sairaalaan kannattaa ehkä pakata omat sandaalit, kuulemma joissain sairaaloissa tämä ihan ohjeistetaankin. Omat voi jokatapauksessa olla mukavammat kuin sairaalan tarjoamat ja onhan omat aina omat. Nuo mun Riekerin sandaalit on ainakin niin superhyvät jalkaan! Halusin myös ottaa mukaan oman hupparin ja leggarit, jos kaipaa vähän omaa. Tykkään kotonakin käyttää paljon jotain hupparia tai neuletta, toki hikoilu voi olla sitä luokkaa ettei sairaalassa kaipaakaan, mutta onpahan mukana ainakin ja nämä siis synnytyksen jälkeistä aikaa ajatellen. Imetysliivejä ja kertakäyttöisiä liivinsuojia on pakattuna mukaan. Omat sukat! Sairaalansukat ei oo mitään ihan parhaita ja sitten halusin myös tavissukkien lisäksi pörrösukkien suurkuluttajana yhdet sellaisetkin kassiin. Alushousuja myös mukaan, viimeistään kotiutumista varten. Kuulemma sairaalapikkarit on ihan parhaita synnytyksen jälkeen.


sairaalakassi
Niin ja sitten niitä omia mukavia kotiutumisvaatteita, mukavat lökärit, imetyspaita ja neuletta…
sairaalakassi

Hygienijuttuja! Pikkupulloissa meikinpoisto ja kasvojenpesuaineet, jos nyt sattuisi olemaan meikit nassussa kun sairaalaan lähtee, niin olisi ihan kiva saada ne putsattua hyvin ja mäkin kun käytän vedenkestävää ripsaria. Pikkupulloissa myös oma shampoo ja hoitoaine, niistä oon tarkka. Myösomat kasvorasvat ja silmänympärysvoiteet lähteepikkupurnukoissa mukaan. Meinasin alkujaan pakata jotain hyväntuoksuista saippuaa ja dödöä, mutta tulin tuoksuttomien kannalle. Vauvan on hyvä saada nuuskutella vahnempien omaa hajuaja niin se löytää rinnallekin paremmin tiensä eli voi vaikuttaa myös imetykseen. Haluan kuitenkin ihan omat tuotteet mukaan, nännivoidetta sitten kulutan sairaalan kaapista. LV:n ja Nivean tuotteina siis suihkusaippuaa, vartalorasvaa ja dödöä. Omat hammaspesu jutut mukaan, hiuslenkkejä ja harja. Sitten MSM geeli ihan hierontaa varten, jos tulee sairaalassa käytettyä kivunlievitykseen hierontaa ja myös synnytyksen jälkeen oikein bueno tuote kipeille lihaksille niin äidille kuin isällekin. Muutama terveysside mukaan myös, nämäkin kotiinlähtöä ajatellen, sairaalassa mitä luultavammin mennään sairaalan siteillä (vaipoilla),koska ne taitavat olla ihan parhaita heti synnytyksen jälkeen, ”so i heard”.

sairaalakassi
Kamerat mukaan!!! Ihanmeitä itseämme varten,muistojen tallentaminen on aina ollut mulle tärkeää kuvina. Ja puhelinlaturi.
sairaalakassi

Viime hetkellä mukaan! Näistä ei siis vielä pakata, koska ovat käytössä jo kotona. Lämmitettävä kaurasydän, tens ja spinning babies liikkeitä varten oma liina. Noita liikkeitä voidaan siis tehdä sairaalassakin synnytyskipuihin jos niikseen halutaan. Ai niin, myös omavalitsema musiikki kulkee mukana kunhan kännykkä on matkassa ja spotify pelittää.

Sairaalakassi – entäs Tiiti ja Isimies

Tottakai Tiitinkin kotiutumisvaatteet on katsottuna ja laitettuna kaukaloon, kuvaillaan ne sitten joskus paremmin. Sairaalaan ei Tiitille omia vaatteita oteta, siellä pyritään paljon olemaan Tiitin kanssa ihan ihokontaktissa muutenkin. Rikulle on myös omaan kassiin pakattuna pientä evästystä, mm. omia herkkuja ja protskupatukkaa. Myös Rikulle on mukavat vaatteet katsottuna mukaan, perhehuonetta kun toivotaan ja omat lökövaatteet on varmasti mukavimmat. Tärkeänä juttuna myös vetskarillinen huppari, jonka sisään saa vauvan sitten ihokontaktiin mukavasti.

LUE MYÖS!

Synnytystoivelista ja aktiivinen synnytys

Instagramissa

@outikarita

17 kommenttia

 1. Erja kirjoitti:

  Hyvältä kuulostaa. Suosittelen ottamaan reilusti evästä mukaan! Sekä synnytyksen ajaksi että seuraaville päiville. Vaikka sairaalassa ruokaa saakin.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Täytyy vielä ehkäpä miettiä tuota eväspuolta, josko jotain muutakin kuin lakua ja salmiakkia, vaikka saahan sitä mies sitten haettua mielitekojen mukaan ?

 2. B kirjoitti:

  Kiva lukea sun blogia odotuksesta. Pian on h-hetki edessä, tsemppiä teille! Hapankorput on hyvää synnytyksen jälkeistä evästä, niissä on kuitua niin pysyy suolisto sulavana. (Jos haluaa vaihtelua luumuille.) Epiduraalin aikana eväiden syönti ei välttämättä ole sallittua, vain kirkkaita nesteitä saa nauttia, joten omenamehu pillimehu on silloin hyvä eväs. Kyllä vauvalle voi ottaa jotain vaatetta jo sairaalaankin niin kodin tuoksu tulee tutuksi esim. viltti tai vetoketjullinen unikapalo, joka on tosi kätevä! Ihokontakti tietysti hyvä juttu, mutta yleensä silloin kun vauva nukkuu niin kannattaa myös itse nukkua ja tällöin ihokontakti ei oikein onnistu. Aktiiviseen synnytykseen liittyen, että jos näyttää, että avautuminen kestää, niin kannattaa hetkeksi unohtaa aktiivisuus ja passivoitua hetkeksi nukkumaan, jos vain mahdollista, niin kroppa saa kunnolla rentouduttua.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos vinkistä! ?
   Hapankorput on kyllä muutenkin hyviä, alkoi tekemään nyt mieli ?
   Ja voisihan sitä pakata vaikka yvden vauvan peiton mukaan ?
   Epiduraali ja spinaali on mulla vähän ”no no”, en siis kovin helpolla niitä lähde ottamaan.
   Aktiivinen synnytyshän ei sulje pois lepoa. Rentoutuminen on todella tärkeää ja hyväksi, vieläpä jos saa välillä nukuttua niin hyvähän se on voimia kerätä ?

 3. Jenni www.stoori.fi/munkin-matkassa kirjoitti:

  Hei saako ehdottaa lisäystä? Sairaalassa saa juomista varten toki mukin ja kannum, mutta havaitsin (ja kätilökin kehui käytännöllisyyttä) urheilukorkillisen juomapullon olevan erihyvä! Sai juotua missä asennossa vain eikä sitte vauvan kanssa osastolla vaatinu myöskään jatkuvaa kannusta kaatelua 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Tarkoitat varmaan ikäänkuin sellaista pillillistä? Otin itseasiassa pari oilliä mukaan noita pulloja varten ?
   Mutta vousi kyllä ostaa vielä sellaisen pullonkin…

  • Jenni kirjoitti:

   Just sen tyylistä, sairaalassa kyllä tarjottiim pilliä mukiin, mutta sekin aika hankalan oloinen jos on oudossa asennossa pökäämässä 😀

   • Outi Karita kirjoitti:

    Ok, jos muistan niin ens kauppakäynnillä taidan katsella sellaista pulloa ?
    Kiitos vinkistä ?

 4. Jepa kirjoitti:

  Kyllä ihokontakti nukkuessakin onnistuu!! Itse pidin vauvaa synnärillä sairaalapyjaman sisällä kun imetin ja siinä molemmat nukuttiin ?

 5. Kesäkuiset kirjoitti:

  Jumppapullo! Ainoa asia minkä koin hygieniatuotteiden rinnalla kultaakin kalliimmaksi. Vaikka oma synnytys oli nopea (5h), vettä kului pullo tolkulla. Jumppapullo on myös kätevä synnytyksen jälkeen, koska hikoilu ja maidon nousu janottavat todella paljon! Jumppapullosta myös helppo juoda vaikka makaisi vauva kainalossa. 🙂 Omia vaatteitakin tarvitsi vasta kotiutumispäivänä. Juurikin tuon järkyttävän hikoilun ja jälkivuodon takia. Itsehän käytin kotona mieheni boksereita viikko synnytyksen jälkeen, koska ne oli tarpeeksi väljät. xD

  • Outi Karita kirjoitti:

   Otin noiden pullojen lisäksi muutaman pillin kun mulla ei ole sellaista ns. pillillistä juomapulloa, mutta täytyy katsoa jos sellaisen vielä ostan ?

 6. Heidi kirjoitti:

  Suosittelen ottamaan ne äitiyspakkauksen kestoliivinsuojat mukaan. Ja pyydä sitä nännivoidetta heti. Kertakäyttöisen suojan irroittaminen rohtuneesta nänninpäästä tuntui kurjalta. Itse käytin kestoja ja prismasta saa niitä lisää.
  Ota mukaan myös tabletti/ibadi voit kattella ohjelmia, telkkarista kun ei aina tule mitään ja sairaalassa olo aika oli yllättävän pitkäveteistä.
  Tsemppiä tulevaan!
  Ps. Olisi kiva kuulla vielä blogi-postaus aiheesta (tuleva elämän muutos) eli miltä vielä tuntuu olla kahden ja mitä tuleva ehkä tuo tullessaan ?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Näin yksi kätilötuttukin neuvoi että kannatraa nännivoide pyytää heti jos sitä ei huomata antaa. Kestoliivinsuojia on jokusia kotona, ainakin kotiutumista varten vois sellaiset heittää kassiin ?
   Kiitos vinkeistä ?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Niin ja postaustoive huomioitu, aiheesta onkin ollut jo pienoinen ajatus ?

 7. Kolmen äiti kirjoitti:

  Sulla on tosi kiva ja aito blogi! Onnea matkaan, viime metrit menossa ja synnytys ihan nurkan takana. 🙂
  Itsellä takana kolme synnytystä, ja joka kerta sairaalan mennessä kassi on ollut edelliskertaa kevyempi. 😉
  Minä kans pakkasin tärkeinä lakut ja karkit, ne maistuu ihanalta urakan jälkeen! Hygienitarvikkeista en ihan oikeasti ole koskaan tarvinnut muuta kuin hammasharja ja -tahna (se tunne, kun pääsee ekan kerran synnytyksen jälkeen pesemään hampaat!), kasvopesu ja -voide, shampoo (+hoitoaine) ja deodorantti. Meikkausta en siellä synnytysosaston vauvakuplassa ole miettinyt kertaakaan, koska, noh, VAUVA!
  Osastolla olen toipunut sairaalan vaatteista, koska erinäisiä eritteitä valahtelee niin äidiltä kuin vauvaltakin, ja on luksusta heittää likaiset pyykkikoppaan ja vaihtaa puhtaat tilalle _jonkun muun peseminä_. Jos jotain haluaa, niin sukkia kannattaa ottaa kotoa, koska ne putkisukat ei pysy jalassa!
  Itselle olen pakannut kotiutumista varten jotkut pehmoiset lökäpöksyt, pehmeät imetysliivit, liivinsuojat, vaarinpaidan ja sukat. Kotiin olen kävellyt pokkana sairaalan verkkopöksyissä ja jättisiteessä, koska jälkivuoto on massiivista, enkä ole halunnut riskeerata auton penkkiä. (Älä säikähdä, se vuoto voi olla ekat päivät ihan todella valtaisaa, eikä siinä normilibresset vedä!)
  Lisäksi oma juomapullo (kuka muka juo vettä niistä 2dl pikkulaseista?) on ollut hyvä, sitten puhelimen laturi ja mitäs muuta…en ole tainnut tarvita enempiä!
  Vauvan vaatteet olen pakannut etukäteen valmiiksi turvakaukaloon, jonka isimies on napannut sitten matkaan.
  Olen myös aktiivisen synnytyksen äitejä, ja toivottelen sinulle voimaa ja uskoa H-hetkeen. Luota itseesi. Kuulostaa siltä, että olet valmistautunut synnytykseen mentaalitasolla tosi hyvin, ja korvien väli on suurin synnytyslihas.
  Kaikki menee varmasti hyvin, ja pian teillä on oma aarre ihmeteltävänä.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos ❤
   Juu, en mäkään meikkejä ota, mutta puhdistusaineet siltä varalta ettö vedenkestävät ripsarit on lähtiessä silmissä…
   Hyvältä kuulostaa sun setti ja kokemusta sulla jo onkin mille on ollut tarvetta ?
   Pian meitä on yksi lisää, maks 3 viikon päästä ❤❤❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.