Hae
Outi Karita

RV 37 – Raskaus täysaikainen

Sunnuntaina täyttyi rv 37 ja raskaus tuli täysaikaiseksi. Mulla ei ole silti mikään kiire vielä synnyttämään. Semmonen olo ja ajatus on itsellä että syntyisi ennen laskettua aikaa, mutta silti ajattelen, että eihän nyt sitten ihan vielä kuitenkaan.

rv 37

RV 37 tuntemukset

Mullahan on alusta asti ollut sellainen olo, että meen vauva näkis tän maailman jo lokakuussa, mutta tiedostan varsin hyvin, että saattaa mennä hyvinkin myös yli tuon 40 viikon. Mulla olot enteilee myös tällä hetkellä sitä, että kroppa valmistautuu kokoajan enemmän ja enemmän synnytykseen. Pidänkin näitä muuttuvia oloja ihan positiivisena asiana, juuri sellaisena synnytykseen valmistavana ja kroppaa valmistavana. Supistukset on alkaneet tuntua enemmän ja kipeämmin sekä enemmän tuolla kohdukaulalla / kohdunsuulla. Tulee enemmän sellaisia viiltäviä supistuksia. supistuksia tulee päivittäin, osa on vielä ihan sellaisia pienempiä supistuksia ja nuo kipeämmät supistukset tulevat usein sellaisena muutaman supistuksen sarjana, mutta rauhoittuvat kyllä vielä. Myös vatsa / suolisto pitää välillä aikamoista muljausta ja neuvolastakin sanoi terkkari, etttä se on toisilla luonnon tapa valmistaa kehoa synnytykseen.

Mulla ei tosiaan mikään kiire ole päästä vielä raskaudesta ”eroon”,vaikka edelleen kipuja on ja fyysisesti aika rajoittunutta meno, niin mä oon vielä ihan mielelläni raskaana. Enemmänkin on sellainen olo, että pysy nyt vielä matkassa. Kuitenkaan synnytyskään ei jännitä ja kaikki on sinäänsä valmiina jos nyt sairaalaan lähtö tulisi. Mä nukun edelleen tosi hyvin ja koen olevani ihan virkeä ja energinen, joten sinäänsä voin kyllä tällä hetkellä hyvin ja osaan nauttia jokapäivä erilaisista asioista. Mies taitaa jännittää tällä hetkellä enemmän ja soittelee kyllä työpäivinään ja kyselee mun vointeja <3

rv 37

RV 37 ja kikkakolmoset käyttöön

Itseänihän kiinnostaa hirmuisesti tuo aktiivinen synnytys ja siihen olen paljon perehtynyt. Sen myötä on tullut tutuksi myös erilaiset synnytykseen valmistavat ja sitä edistävät kikkakolmoset. Nyt rv 37 täyttyä onkin otettu uusia juttuja käyttöön valmistelemaan kehoa synnytykseen. Pitkäänhän ollaan jo tehty kotona spinning babies harjoitteita iltaisin, jotka mm. optimoivat lasta hyvään asentoon javaikuttavat myös oman kehon virheasentoihin ja jumeihin ja sitöä kautta myös osaltaan lapsen oloon siellä masussa. Kehonhuolto on ollut yksi iso asia joka on ollut käytössä. Synnytystä ajatellen rento keho ja rento mieli ovat hyväksi!

Nyt uusina juttuina on tullut vadelmanlehtiteen juominen päivittäin ja useamman kupillisen verran. Vadelmanlehtitee käsittääkseni saattaa edistää supistuksia, vahvistaa kohtua ja saattaa myös nopeuttaa palautumista. Maailma navassa -synnytysvalmennuksessa harjoiteltiin akupainantaa ja monet niistäkin on suosituksena aloittaa 37 viikoosta eteenpäin. Akupainanta mm. valmistaa juuri synnytykseen, edistää supistuksia ja lievittää supistuskipuja.  Nyt siis iltaisin kropan rentouttamisen spinning babies harjoitteiden ohella tehdään Rikun kanssa muutamat akupainannat.

rv 37

RV 37 ja Tiitin kuulumiset

Neuvolassa tulee käytyä nyt joka viikko. Viime käynnillä Tiitin pään todettiin edelleen olevan oikeaan suuntaan päion, muttei vielä täysin laskeutunut vaan lantion yläaukeamalla vielä. Välillä Tiiti on alkanut vaihtaa puolta oikealta vasemmalla ja vasemmalta oikealle. Pää puskee välillä selvästi alaspäin ja jalat sekä kädet viuhtovat tämän tästä. Kuitenkin myös liikkeissä huomaa, että tila siellä taitaa käydä kokoajan ahtaammaksi.

Preglife sovelluksen mukaan vauva on nyt keskimäärin n. 48 sentin mittainen ja painaa viikon alussa n. 3kg ja viikon lopussa n. 3,17 kg. Vauvan paino kasvaa nopeasti ja kaikki sisäelimet ovat valmiina. Sovellus myös kertoo useiden odottavien oelvan väsyneitä unenpuutteen vuoksi, malttamattomia pääsemään eroon raskausvatsasta ja huolissaan lähestyvästä synnytyksesta, mutta mä en kyllä allekirjoita näitä kolmea asiaa laisinkaan 😀

Saas nähdä kuinka monta raskausviikkopostausta ehtii vielä tulla. Kyllä mä ite aattelsiin vielä kirjoittaa ainakin rv 38 postauksenkin ja luultavasti myös rv 39… 😀

Tsekkaa myös postaukset

RV 36 -joko lähdetään synnyttämään?

Baby Shower

Aurinkoinen vai sateinen lokakuu

Rintasyöpä – Kun kuulet sanan syöpä

34 asiaa 34 vuotiaasta

Seuraa Instagramissa 

@outikarita

Tällä viikolla myös FitFashionin IG-storyssa

@fitfashionfi

4 kommenttia

 1. Tuore äiti kirjoitti:

  Meilläkin esikoista kovasti odoteltiin etuajassa, mutta muutama päivä lasketun yli mentiin. Samat keinot oli meillä käytössä; vadelmanlehtitee, akupunktiopisteet ja liikunta. Äitiysloman alusta istuin myös monta tuntia jumppapallolla joka päivä. Ainoastaan noita spinning babies harjoituksia en jaksanut tehdä. Olo mulla oli kans hyvä loppuun asti. Mutta tosiaan en tiä oliko noista sitten oikeesti apua, mutta vauva syntyi 12 h synntyksellä josta vain 4 h sairaalassa. Kotona siitä 8 tunnista ainakin puolet meni jumppapallolla suihkussa. Oikeassa asennossakin tuli lopulta vaikka viimehetkiin hengaili oikealla puolella. Synnytys oli yllättävän positiivinen kokemus ja hujahti mukavan nopeasti mutta niin että oma pää ehti kuitenkin mukaan 🙂 Tsemppiä teille tulevaan, toivottavasti kaikki menee hyvin 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Onnittelut tuoreelle äidille!
   Sun synnytys kuulostaa niin mukavasti menneeltä, ettähyvinkin on saattanut sun valmistautumisella olla merkitystä tuohon.
   Kuulemma 50& vauvoista syntyyennen rv 40+5, joten hyvin todennäköistähän seon on ettei tule ennempää vaikka olot siltä itsestä tuntuisikin 😀
   Kiva kuulla kyllä, että siellä oli positiivinen kokemus!
   Ihanaa vauva-arkea sinne! <3

 2. Susan kirjoitti:

  Hei mullakin oli juuri samat kikkakolmoset käytössä ?. Muutenkin sun olot kuulostaa niin samoilta kuin mulla oli! Sitten pari viikkoa ennen laskettua loppui supistukset ja kaikki ?. Tsemppiä loppumetreille! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *