Hae
Outi Karita

RV 36 – joko lähdetään synnyttämään?

RV 36 toi juurikin otsikon mukaisia tuntemuksia, joko lähdetään synnyttämään?

rv 36

RV 36 neuvolakuulumisia

Heti alkuviikosta oli neuvolakäynti ja se kun oli meidän Turun reissun jälkeen niin tiesin ettei vaaka antaisi ihan oikeaa lukemaa. Kävin kotonakin jo vaa´alla ja tiesin kyllä etten päivässä-kahdessa ole puoltatoistakiloa lihonnut. Tunnen aika hyvin kroppani ja se kerää tällaisista reissuista ja poikkeavasta määrästä herkuttelua hetkellisesti nestettä ja varsinkin näin raskaana ollessa. Nyt tänään kun kävin vaa´alla, käyn yleensä raskausviikon tullessa täyteen niin johan oli tipahtanut paino tuosta maanantain lukemasta. Saakin neuvolaterkkari ens käynnillä merkata vähän oikeamman luvun. Nyt neuvolakäynnitkin tiivistyneet ja käyn kerran viikossa neuvolassa. Kaikki arvot on edelleen pysyneet hyvinä ja poitsu on raivotarjonnassa. Terkkari meinas kun kerroin lisääntyneistä supistuksista, että taitaa syntyä jo lokakuussa. Pään kohtaa tunnustellessa kuitenkin sanoi ettei silti ihan vielä, ei ihan niin alhaalla ollut pää. Ens viikolla sitten taas uus käynti.

rv 36

RV 36 kuulumisia ja tuntemuksia

Tällä viikolla on paljon myös treffailtu ystäviä, mutta myös itse joutunut perumaan yhdet lounastreffit. Olot voi vaihdella päivittäin ja yks päivä iski niin tukala olo vatsaan että oli pakko laittaa ystävälle viestiä seuraavan päivän lounastreffeistä, että nyt taitaa jäädä väliin. Onneksi ystävät ymmärtää! Mul on ollut loppujenlopuski mukavan ja sopivan aktiivinen viikko, sopivasti myös kotona oleilua ja löhöilyä. Mieli on tällä hetkellä todella rento! Perjantaina olin vieläpä kasvohoidossa rentoilemassa ja se vasta ihanaa olikin! Kiitos Rikulle lahjakortista, jonka sain äitienpäivänä, hih <3

Supisteluja on tosiaan päivittäin ja välillä vähän kipeämpiäkin. Perjantaina jo aattelin, että pian käynnistyy synnytys! Torstain ja perjantain välisenä yönä nukuin kyllä ihan hyvin, mutta kun vessaan heräillessäni pari kertaa yön aikana, niin supisteli myös ennenkuin taas nukahdin vähän enemmän. Sain kuitenkin nukuttua, mulla on hyvät unenlahjat! Perjantaiaamuna sitten tunnin aikana supisti vihlovasti kolme kertaa ja aattelin, että mitäs nyt, mutta sitten rauhoittui nuo supistelut. Huomasin myös että nyt on vatsa ihan selkeästi laskeutunut, viikko sitten jo katselin että on vähän alempana, mutta nyt yön aikana oli kyllä selkeästi tipahtanut ja anoppikin oikein kommentoitsi asiaa kun nähtiin perjantaina. Illalla alkoikin vatsa/suolisto pitämään todella kovaa muljausta, ikään kuin todella isoa kurnintaa, mutta ilman sitä kurnimisääntä. Kuullut että tosilla juurikin nää olot enteilleet synnytyksen käynnistymistä. Iltaa/yötä kohden kuitenkin rauhoittui ja nukuinkin sitten todella pitkät yöunet n. 23-9.30 välin yhdellä vessakäynnillä. Aamulla olin vähän ihmeissäni, että miten noin pitkään nukuinkin, mutta olo oli superhyvä ja ollut nyt koko viikonlopunkin. Tai nyt tätä kirjoitellessa on vasta sunnuntain aamupäivä kylläkin 😀

Vaikka mullakin on kutina että meidän marraskuinen syntyisi jo lokakuussa, niin yhtä hyvinhän saattaa mennä ylikin sen 40 viikon ja mun puolesta Tiiti saa kyllä vielä pysyä masussa <3

RV 36 Tiitin kuulumisia

Kyllähän tuo meidän Tiiti välillä pitää aikamoistakin touhuamista masussa ja vatsa tekee aaltoliikkeitä. Jalasta saa välillä napattua kiinni ja pari kertaa päältäpäin tunnustelemalla olen löytänyt Tiitin päänkin, loppuviikosta onkin mun mielestä ollut jo alempana, mutta kait se saattaa vielä vähän vaihdellakin jos ei ole vielä kiinnittynyt.

Preglife sovelluskesta: Vauva on nyt keskimäärin n. 46 sentin mittainen japainaa viikon alussa n. 2,79 kg ja viikon lopussa n. 2.97. Vauva valmistautuu elämään kohdun ulkopuolella -mm. imemällä peukaloaan. Imurefleksi on tärkeä, jotta imetys onnistuu.

rv 36
 

RV 36 – 37

Sairaalakassi on jo ihan hyvässä vauhdissa ja tulevan viikon aikana se olisi tarkoitus saada pakattua valmiiksi. Myös synnytystoivelista on päässä aika selkeänä ja sen ajattelin rustailla myös nyt alkuviikosta. Tiistaina on taas Maailma navassa -synntysvalmennus ja ajattelin että siellä voisi käydä kätilön kanssa vähän tuota meidän listaa läpikin. Näistä toivottu myös postauksia ja jahka ehdin ja saan ne ensin itsekin valmiiksi niin postaukset kyllä tulossa 🙂

rv 36

Lue myös postaukset:

RV 35 – äitiysloma ja rento mieli!

Syyskuu 2017- kuinka kaunis olitkaan

Seuraa myös Instagramissa

@outikarita

 

2 kommenttia

 1. Sonja kirjoitti:

  Moikka,
  ihan ensiksi pitää sanoa, että pidän kyllä todella paljon tästä sun blogista. Tulee itsellekin aina hyvä fiilis, kun tätä lueskelee ja välillä tulee palattua uudelleen joihinkin sun aiempiin postauksiin.
  Ja sun instastoryt on kans huippuja 🙂
  Ei liity nyt tähän postaukseen, mutta mulla olis kysymys :). En muista kuinka kauan olet nyt ollu nykyisessä työpaikassasi (vakinaistettiinko se hetki sitten..?), mutta kuinka sun työpaikassa sun raskausuutiset otettiin vastaan? Ja kuinka siellä suhtauduttiin, kun olit ennen äippälomaa sairaslomalla?
  Mulla ja miehellä on vauvahaave olemassa, mutta itse aloitan nyt uudessa työpaikassa, joten näitä haaveita täytyy nyt hieman lykätä, koska en ”viitsi” heti jäädä pois uudesta työstä, jos meitä piankin onnistaisi. Tosin aikaahan siihen voi mennä kauankin, jos meille vauva suotaisiin.
  En tiedä tuliko nyt jotenkin tökerö kommentti, enkä tiedä haluatko aiheesta edes kertoa enempää. Jokatapauksessa mukavaa loppuodotusta ihanaa tulevaa vauva-arkea 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hei sonja!
   Kiitos viestistäsi!
   Kommentti ei ollut missään nimessä tökerö ja ymmärrän että asia mietityttää. Itsekin ajattelin että haluaisin lastentarhanopettajan paikkani olevan vakinainen kun raskautuisin. En kuitenkaan jäänyt sitä odottamaan vaan ehkäisyn jätimme jo paljon aiemmin pois ja myös lapsettomuushoidot aloitettiin. Lähiesimieheni tiesi lapsihaaveistani sekä myös hoidoistamme. Häntä tämä ei kuitenkaan haitannut, vaan hän halusi minut silti vakinaistaa, mikä on minun mielestäni todella hieno asia.
   Kannattaa pitää tosiaan mielessä että raskautuminen voi myös viedä vähän enemmän aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.