Hae
Outi Karita

RV 35 – äitiysloma ja rento mieli!

RV 35 täyttyi sunnuntaina, mutta ehdin nyt vasta parin päivän jälkeen rustailemaan raskausviikkopostauksen. Tää mama on niin rentoutunut, ettei koneellekaan ole pitänyt kiirettä. Nyt on myös äitiysloma alkanut ja onhan se paljon mukavampaa jotenkin ajatustasollakin olla äitiyslomalla kuin sairauslomalla.

rv 35

RV 35 ja rento mieli

Raskausviikko 35 huipentui ihanaan parisuhdeaikaan irtiottona arjesta. Vietettiin Rikun kanssa hotelliyö Turussa, käytiin muutamilla kaupoilla ja ravintolassa syömässä. Meillä oli vähän parempi hotellihuone ja hotelli ihanasti huomioitsi mun mammaloman alkamista tuomalla meille herkkulautasen huoneeseen. Meillä oli saunallinen huone Turun Radisson Blu:ssa ja tästä lystistä maksettiin about 30 €, koska hotels.com palkintoöiden kerääminen oikeutti meidät tietyn arvoiseen hotelliyöhön. Nähtiin me vähän ystäviäkin reissun aikana ja käytiin juhklistamassa kummitytön 2-vuotis synttäreitä, mutta paljolti vietettiin kahden keskenkin aikaa.

Tää rentoutti meitä kumpaakin ihan huimasti ja oli mitä mahtavin tapa aloittaa mammaloma! Vitsailinkin sunnuntaina, että taidan olla nyt jo vaarallisisissa määrin okstisosiinipöllyissä, että kunhan ei nyt synnytys starttaisi. Oksitosiinihan on hormoni joka edistää synnytystä ja sitä erittyy juurikin hyvästä olosta ja rentoudesta. Varmasti oman rentoutensa muhun toi myös tuo sairausloman muuttuminen äitiyslomaksi ja nyt pyritään tää arkikin pitämään mukavan rentona, mikä ei oo ollut ihan helpointa mulle viime viikkoina. Itseasiassa arjesta ja arjen irtiotoista tekeillänsä oma postauksensa 😉

rv 35

RV 35 tuntemukset ja ajatukset

Viime raskausviikkopostauksessa kerroinkin, miten yks yö mua oli ihan uudella tapaa supistellut. Nuo hieman aiempia harkkasupistuksia tuntuvammat supistukset on olleet nyt jokapäiväisiä. Päivän aktiivisuudesta riippuu paljolti paljonko niitä tulee. Noita uudenlaisia supistuksia tulee kuitenkin päivittäin ja niin levossa kuin liikkeessäkin ja liikkeessä ne pistää kyllä pysähtymään. En nyt sanoisi niitä kivuliaksi, mutta kyllä ne tuntuvat hieman ja eri tavoin kuin mitä pienet harkkasupistelut, mitä mulla ollut aiemmin ja satunnaisemmin. Ajattelen kuitenkin nää supistukset tavallaan hyvinä supistuksina, miettien että nää valmistaa mua, mun mieltä ja mun kehoa kokoajan synnytyksen käynnistymiseen. Nythän ruvetaan olemaan myös jo melko turvallisilla viikoilla, synnytyksen käynnistymistä ei enää 35 viikon täytyttyä estellä, mutta tietty vasta 37 viikon täyttyä raskaus on täysaikainen, että kyllähän nyt saisi sinne asti mennäkin.

Kun multa kysytään, miten oon voinut niin vastaan edelleen automaattisesti, että hyvin. Sitten alan miettimään, että niin onhan mulla noita supistuksia ja liitoskipuja ym, jotka pistävät tahtia hidastamaan. Noihin silti on hyvänä lääkkeenä toiminut riittävä lepo ja hyvä kehonhuoltojakoen voivani hyvin. Pari henkisesti raskaampaa viikkoa tuossa oli jokin aika sitten stressin ja yksinäisyyden tunteen kanssa, mutta olot noissakin asioissa tasaantuneet ja tilanteet parantuneet. Mä vaan jotenkin nautin loppujenlopuksi tästä raskaudesta ja tää on mun mielestä niin hieno asia, että vaikea sanoin kuvaillakaan!

rv 35

Nyt mä oon myös nukkunut todella hyvin, ihan todella hyvin! Välillä vois jopa kyllä herätä ees kerran enemmän yössä vessaan. Useimmiten herään kerran yössä vessaan, kuten ennen raskauttakin ja silloin on jo rakko räjähtämäisllään ja koko vatsan seutu ihan tukalana ja kipuisena. Sängystä ylöspääsy on tuolloin hankalaa varsinkin kun meillä on matala sänky, josta olen aiemmin tykännyt, mutta nyt toivoisinkin korkeampaa sänkyä. Toisaalta näin parempi kuin se valvoskelu pitkin yötä. Oon ollut aina hyvä uninen ja se näkyy edelleen. Uskon silti vahvasti että kropan huolto on ollut yksi juttu, mikä edistää hyviä yöunia. Itseasiassa unen ja levon laadusta ja niihin vaikuttamisesta on ollut tarkoitus myös rustailla postausta…

Synnytys ei jännitä minua ja ajatukset suuntautuu kokoajan enemmissä määrin siihen hetkeen. Odottavan aika ei ole kuitenkaan vielä ainakaan muuttunut pitkäksi, päinvastoin viikot edelleen vierähtävät vauhdilla ja pitäisi nyt oikeasti rustatat se synnytystoivelista ja pakata se sairaalakassi.

rv 35

RV 35 ja Tiitin kuulumiset

Siellä se Tiiti touhuaa masussa. Aika selkeä päivärytmi hänellä on ja aktiiviset ajat kyllä huomaa, kun saattaa pitkiäkin pätkiä heilutella mun mahaa. Liikkeet ei edelleenkään tunnu pahoilta, niitä tunnustelee ja kuulostelee mielellään eikä oikein malttaisi liikkeelle lähteäkään silloin kun toinen oikein kunnolla touhuaa. Jalka siellä enimmäkseen muljaa ja jos istun pitkään kovin pystyssä asennossa niin alkaa itseään punkemaan ja se onkin merkki että nyt tilaa vatsalle enemmän. Tulisesta ruuasta usein alkaa Tiitillä hikka, mutta ei nyt kauhean usein kuitenkaan hikkaile. Syömisestä hän selvästi myös aktivoituu, taitaa tykätä meitin syömistä ruuista 🙂

Preglife sovelluksen mukaan vauva on keskimäärin nyt noin 45 sentin mittainen ja painaa viikon alussa n. 2,59 kg ja viikon lopussa n. 2,76 kg. Vauva varastoi rasvaa valmistuessaan kohdun ulkopuoliseen elämään.

rv 35

Tsekkaa myös postaukset

RV 34 – supisteluja ja häähumua

Painonnousu ja kehonkuva kun viikkoja mittarissa 34

Hoitolaukku, mitä matkaan?

Seuraa myös Instagramissa

@outikarita

2 kommenttia

  1. Sonja kirjoitti:

    Olisi kivaa lukea, mitä pakkaat sairaalakassiin ja millainen synnytystoivelistasi tulee olemaan. Kiva blogi Sinulla, kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *