Hae
Outi Karita

RV 34 – supisteluja ja häähumua

RV 34 tuli eilen täyteen, 6 viikkoa laskettuun aikaan, kolme siihen että vauva on täysaikainen, hui! Aika jänniä viikkoja aletaan tässä elämään, vaikka mua ei jännitäkkään ainakaan huonolla tavalla. Enemmänkin on semmoinen kiva kutkuttava tunne, että h-hetki lähenee ja se, että meitä onkin pian kolme <3

rv 34

RV 34 tuntemukset

Kropassa tulee melkein joka viikko jotain uutta tuntemusta ja niinhän se kuuluukin kun se synnytys kuitenkin viikko viikolta lähenee ja keho alkaa siihenkin valmistautua kokoajan enemmän. Näin mä aattelen tämän viikon tuntemuksista paljolti, että se on jonkinlaista kropan valmistautumista. Harjoitussupistuksia mulla ollut jo jonkun aikaa silloin tällöin ja rasituksesta enemmän. Tällä viikolla kuitenkin tuli hieman erilaisiakin supistuksia. To-pe yönä supisteli tunnin ajan niin etten sitten pystynyt oikeen makuullanikaan olemaan vaan nousin sängyssä kontilleni rinta kohti patjaa ja keskityin hengittelemään. Tiesin, ettei kyse ole vielä synnytyssupistuksista, mutta niin erilaisia ne oli ja niin paljon niitä tuli, että näin parhaaksi käydä tsekillä äityspolilla perjantaina vielä, varsinkin kun meillä oli viikonloppureissu edessä. Noihin supistuksiin liittyi myös se, että kropassa oli vähän outo olo. No, polilla todettiin kaiken kuitenkin olevan hyvin ja päästiin reissuun.

Tällä viikolla tuota yhtä yötä lukuunottamatta, kun supisteli aamuyöstä niin nukuttu hyvin! Pääasiassa siis unta riittää! Kipuja tulee rasituksesta edelleen, niille ei taida helpotusta tulla ennen synnytystä. Hormonit heittelee välillä ja kyynelkanavat on ajoittain hyvin vuolaat ihan kaikkien tunteiden suhteen.

rv 34

RV 34 kuulumisia

Kuten tuossa yksinäisyys postauksessa kerroin, niin menot ja tapahtumat painottuvat iltoihin ja viikonloppuihin. Päivät on kuitenkin pitkiä arjessa. Onhan tälläkin viikolla ollut paljon iltamenoja ja onneksi päivien piristykseksi jotain päivämenojakin. Viikonlopun häähumut olikin sitten niin suurta humua, että tää maanantai on ihan hyvä ottaa nollauksen kannalta ihan rauhassa 😀

rv 34

Iltaisin on ollut mm. synnytysvalmennusta ja odottajien kahvilaa. Päivisin sitten taas  kävin kerran viikon aikana itsekseni uimahallilla vähän vesijuoksemassa ja uimassa. Sitten yhtenä päivänä sain kaveria kylään, siinä aikaa kuluikin höpötellen. Muuten päivät kuluneet hissukseen ja jotain juttuja hoidellen itsekseen. Neuvolassa oli myös yksi käynti ja sitten tuo äitiyspolikäynti, kummallakin noista käynneistä oli Riku mukana, mikä on ihanaa. Kuitenkaan tuollaiset asioiden hoidot ja neuvolakäynnit ei ihan oo samanlaista sosiaalista kanssakäymistä kuin mitä ihmisten treffaaminen.

Viikonloppu vietettiin sitten tosiaan pe-su Espoossa häähumuissa ja oli kyllä niin ihana viikonloppu! Näki paljon ystäviä, jotka asuvat kauempana ja mikä ihaninta, päästiin juhlimaan rakkaiden ystävien onnea ja häitä! Itse olin kaason roolissa yhtenä neljästä kaasosta. Onneksi meitä oli neljä! Neljästä kaksi raskaana ja melkeinpä samoilla viikoillakin. Oli neljä jolle jakaa kaason pestiä ja toisaalta, päästiin Petran kanssa tarpeen tulleen huilaamaankin välillä. Häät oli ihanan lämminhenkiset ja rennot, just hyvät meikäläisen oloihinkin ja ihan bueno juttu että yöpaikka oli juhlapaikan ja kappelin yhteydessä. Häissä oli muuten oktoberfest teemana ja hääparikin hetken juhlittuuaan hääpuvuissa repäisi ja vaihtoi vaatteensa teemaan sopiviksi juhlatamineiksi 😉


RV 34 neuvolakuulumisia

Neuvolakäynneillä oli aikalailla tarkalleen kuukausi eroa, mutta nyt ne alkaakin sitten tiivistyä ja seuraava käynti sovittiin kahdenviikon päästä ja siitä eteenpäin muistaakseni olisi viikoittain. Neuvolan vaa´an mukaan paino ei ollut noussut kuin kilon. Vähän taas tasaantunut painonnousu nimittäin kahdella viime kerralla oli vähän isompia harppauksia tehnyt, mutta kaikilla meillä paino nousee raskauden aikana niin eri tahtisesti. Tällä viikolla vielä käsittelen paremmin tuota painonnousuani tähän asti täällä blogissa.

Viimeksi verenpaine oli vähän laskenut, mutta ei vielä hälyttävästi ja kun ei väsymystäkään ollut niin ei koettu tarpeelliseksi rautalisää. Viime kerran jälkeen oon lisäillyt ruokavalioon mm. parsakaalia, pinaattia ja persiljaa hieman. En tiedä onko näistä kiittäminen, mutta nyt taas verenpaineet oli paremmat ja korkeammat. Hemoglobiinit ja kaikki muutkin edelleen hyvällä mallilla. Eli näiden kaikkien osalta raskaus sujuu hyvin!

rv 34

RV 34 Tiitin kuulumisia

Tiiti touhuaa paljon masussa ja varsinkin jalkojen liikkeet tuntuvat todella hyvin ja se pepun sheikkaus, mitä välillä kaveri pitää. Lauantaipäivä oli selvästi hiljaisempi kun oltiin häähumuissa ja paljon jaloilla ja istumassa. Sunnuntaina otti sitten takaisin ja päätti että nyt on hänen vuoronsa muljata. Edelleen isän käsi rauhoittaa, usein kun Riku laittaa käden mun masulle niin ei tapahdukaan mitään, mutta kyllä välillä sitten annetaan isänkin tuntea liikkeet.

Näin uuden raskausviikon alussa vauva on keskimäärin n. 44 sentin mittainen päästä jalkoihin ja painaa viikon alussa n. 2,38 kg ja viikon lopussa n. 2,56 kg. Meillähän painoarviot ollut aina vähän enemmän, mutta nuo onkin keskimääräisiä lukuja ja Tiiti on kasvanut siinä keski- ja yläkäyrän välissä arvioiden mukaan. Keskushermosto on nyt täysin valmis ja ruoansulatuselimistö lähes kokonaan kehittynyt. Vauva kerää edelleen painoa ja täyttää nyt lähes koko kohdun.

rv 34

Tsekkaa viime viikolta postaukset

RV 33 – potra poika potkii

Mun aamujen todellisuus

Sosiaalisen ihmisen yksinäisyys

Ja seuraa IG:ssä

@outikarita

2 kommenttia

  1. Anna kirjoitti:

    Hehkut onnea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *