Hae
Outi Karita

RV 32 – nytkö ne yövalvomiset alkaa?

RV 32 täyttyi tänään ja tällä raskausviikolla on kyllä ollut mielessä, että nytkö ne yövalvomiset alkoi?

rv 32

RV 32 äidin kuulumisia

Tää viikko, rv 32 on ollut kyllä fyyisesti melko rankka ja yks päivä iski sitten aikamoinen hormoonimyrskykin ja vaan itketti, kaikki ja ei mikään. Olin tosi allapäin yhden päivän, mutta se jäi onneksi yhteen päivään. Seuraavan yön nukuin todella huonosti ja veikkaan että kroppa kävi kyllä jotain hormoonimyllerrystä läpi. Samalla myllerrystä taisi käydä myös mieli. Kenties pientä turhautumista, kun kipuilevan kropan takia ei pysty ja jaksa lähellekään kaikkea mitä haluasi. Ja pientä stressiäkin tainnut olla…

Muutama yö tosiaan mennyt niin, että vessaan herättyäni en olekaan saanut enää unen päästä kiinni ja olo ollut todella levoton. Vaikka olen koittanut rauhoittaa ja rentouttaa itseäni niin en ole vaan saanut unen päästä kiinni ennen aamua. Onneksi kuitenkin on sitten aamusta viimeistään saanut unen päästä kiinni ja saanut nukuttua niitä yöllä valvottuja tunteja. Sitä kuulee, että keho valmistautuu yövalvomisiin, mutta toisaalta sekin on vähän hassua, eikös nyt vielä olisi hyvä nukkua kun voisi 😀 Viikko sitten vielä onnessani sanoin, että mulla on ollut tähän asti hyvät unenlahjat, noh, tällä viikolla tilanne onkin jo vähän muuttunut. Toivon toisaalta että tämä nyt vähän helpottuisi ja tasaantuisi takaisin. Pientä stressiä tässä ollut, joka alkaa pikkuhiljaa helpottaa. Tuo stressi kenties korostui tällä viikolla ja vaikkei ne stressaavat asiat silloin yöllä pyörisikään mielessä niin saattavathan ne silti vaikuttaa vaikkapa näin yövalvottaen…

Fyysisesti olen myös siis tällä viikolla kipuillut, tosi pienestä kroppa alkaa kiukuttelemaan ja vaatimaan lepoa nopeastikin. Istuminen ei luonaa pitkiä aikoja, sekin todettu pariin otteeseen tällä viikolla. Oltiin mm. keskussairaalan synnytysinfossa, jossa istuttiin 2,5 h auditoriossa yhdellä jaloittelutauolla. Voin sanoa, että pikkuisen otti koville! Tässä koneellakaan ei blogin ääressä kauaa voi istua kerralla ja kotona puuhastelua vain pienissä erissä eikä mitään kovin raskasta. Kumartelut ja nostelut ei tunnu yhtään hyvältä, masussa käy heti tila ahtaaksi, samoin kuin istuessa. Tiitikään ei tykkää tällöin yhtään olostaan vaan alkaa punkeamaan kovasti itseään ja sitten tulee myös niitä harkkasupistuksia, samoin kun jos kävelen pitkään. Kotona onneksi pystyy ottamaan iisiä kun siltä tuntuu, sohvalla pidetäänkin makoilutaukoja japian on katsottuna koko Call the midwife -sarja Netflixistä 😀

Kaikesta huolimatta sanon edelleen, että on tämä myös niin ihanaa aikaa!!!

rv 32

RV 32 positiivisemmin…

Jooga ja pilates tuntuvat hyvältä! Samoin vesiliikunta. Tällä viikolla kävin taas kerran sekä vesijuoksemassa että uimassa samalla kertaa. Yksin oli vähän tylsempää kuin viime viikolla ystävän kanssa, mutta vesiliikunta tuntuu kyllä hyvin sopivan mulle. Muutamat ystistreffit ollut tällä viikolla ja ne on kyllä kummasti piristäneet, nyt saikulla tulee niin paljon vietettyä yksin aikaa.

Ajatukset suuntautuvat kokoajan enemmän ja enemmän synnytykseen. Tällä viikolla olin aktiivisen synnytyksen illassa, jossa aiheena oli synnytystoivelista ja mitä pakata sairaalakassiin. Näistä kummastakin aiheesta tulossa kyllä omia mietteitä ja ajatuksia tänne blogiinkin. Instastoryssä vähän jo höpöttelinkin tuosta synnytystoivelistasta. Itse tykkään suunnata ajatuksia synnytykseen ja miettiä erilaisia vaihtoehtoja. Synnytystä ei voi valmiiksi käsikirjoittaa, mutta siihen voi valmistautua. Nyt en kuitenkaan lähde tähän aiheeseen sen enempää vaan annetaan aiheelle sitten oma postauksensa myöhemmin. Ensi viikolla meillä alkaa yksityinen synnytysvalmennus, Maailma navassa. Olen kuullut niin paljon hyvää tuosta valmennuksesta ja jotenkin alusta asti ajatellut että tuollaiseen syvempään synnytysvalmennukseen haluaisin osallistua, ihanaa että se on mahdollista. Synnytys ei sinäänsä jännitä minua, enemmänkin kiehtoo…

rv 32

RV 32 Tiitin kuulumiset

Tiiti on kyllä kova myllertämään vatsassa hereillä ollessaan. Liikkeet eivät edelleenkään tunnu pahalta, päinvastoin ne on ihania ja saavat mut välillä jopa hihittelemään. Ainoastaan silloin tuntuu pahalta kun punkeaa itseään alaspäin tai tuohon vatsan ja kyljen pintaan. Silloin hänellä on selvästi ahdasta olla ja meillä kummallakin taitaa olla vähän tukalaa. Näitä pystyy kyllä jonkin verran helpottamaan tietyilla asennoilla, esim. peppu pystyyn. Tosin esim. auditorion penkeissä vähän hankalaa alkaa oloa helpottamaan….

Näillä viikoilla vauva on keskimäärin n. 40 sentin mittainen ja painaa viikon alussa n. 1,98 kg ja viikon lopussa n. 2,15 kg. Keho kerää edelleen ihonalaista rasvaa. Lapsiveden määrä ei enää kasva, vaan pysyy ennallaan. Vauvan aivot kehittyvät nopeasti ja pää kasvaa suuremmaksi. Vauva erottaa nyt valon ja pimeän, esim. yön ja päivän.

Saas nähdä millaisen kokoarvion saan tulevalla viikolla kontrolliultrassa, niin ja jatkuuko sairausloma…

rv 32

Tsekkaa myös tältä viikolta postaukset

Äitiyspakkaus 2017 ja mun suosikit

Isyyspakkaus isimiehelle

Raskausajan liikunta – faktaa ja omaa kokemusta

Aiempiin raskausviikkopostauksiin pääset aina edellisen kautta, alla viime viikkoinen

RV 31 – 9 kuukautta muuttui 9 viikoksi

Seuraa Instassa

@outikarita

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *