Hae
Outi Karita

RV 31 – 9 kuukautta muuttui 9 viikoksi

RV 31, tänään tuli taas täyteen uusi raskausviikko. Yht´äkkiä 9 kuukautta on muuttunut yhdeksäksi viikoksi. Vaikka voisi kuvitella, että kun kotona on saikulla eikä paljoa ohjelmaa ole päivissä, että aika kuluisi hitaampaa, mutta niin vaan vauhdilla meni taas yksi raskausviikko.
rv 31

RV 31 kotona

Välillä aika käy ehkä pitkäksi ja tylsistyy, eniten kuitenkin rassaa mieltä se ettei kroppa jaksa. Se ei jaksa työpäiviä, lenkkeilyä ja kotihommiakin vain pienissä erissä kevyesti. Kyykkiminen ja kumartelu on tuskaista ja liika rasitus tuo supistukset ja kivut päälle. Kävellä ei voi tosiaan pitkiä matkoja ja nyt uutena juttuna, istumisestakaan ei kauhean kauaa kroppa tykkää, käy vissiin vauvalla tila ahtaaksi.

Töissäkin olisi ollut vielä kiva jaksaa, mutta kahden viikon saikkulapun sain lääkäriltä käteeni tällä viikolla. Onhan kotonakin saanut pääasiassa ajan kulumaan ja saa sitä kuitenkin jotain tehtyä. Viimeiset työpäivät ennen saikkua koin todella raskaiksi. Töissä vielä jaksoin vaikkain pyrein ottamaan niin kevyesti kuin suinkin, kun pääsin kotiin niin en saanut mitään aikaiseksi, makasin vain sohvalla. Olin niin poikki työpäivien jälkeen ja työpäivien aikana oli alkaneet noina vikoina päivinä ennen saikkua supistelutkin, vaikkain harjoitussupistukset niin, niitä saattoi tulla usein. Kroppa myös kipuili enemmän. Nyt jaksan sentään jotain ja olen paljon energisempi, oma itseni myös kotona. Supistukset ja kivut pysyvät paremmin aisoissa ja voin levätä makuultani heti kun siltä tuntuu. Lääkärikin kehoitti olemaan sen verran liikkeessä kuin suinkin pystyy, mutta myös huilata heti kun siltä tuntuu! En tiedä saisinko näin sanoa, mutta ei tämä kotona olokaan hullummalta tunnu, olen enemmän oma itseni kun ei rasitus ole enää niin kovaa.

Piristävää on myös päästä välillä kotoa pois, saada seuraa kotona tai muualla. Ei sitä meikäläinen pysty kovinkaan kauaa yksinään vain olemaan neljän seinän sisällä. Varsinkin kun Rikukin on päivät töissä ja usein iltaisinkin puuhaa paljon rästihommia kotona. Ystäviä ja muutakin tekemistä kaipaa välillä. Mieltä myös pisristää välillä vähän laittaa itseään eikä olla päiviä pitkiä ihan vaan kotilookissa. Ei tässä kuitenkaan sairaana olla, raskaana vaan 😀

rv 31

RV 31 liikunta

Lääkäri käski myös liikkumaan sen minkä pystyy ja koska kävely ei sovi mulle niin puhuttiin vesijuoksusta, vesikävelystä ja uimisesta. Mulla on ollut säärissä jo ennen raskautta suonikohjuja, jotka nyt on pahentuneet ja jaloillekin tekisi hyvää liike, joka pistäisi verta kiertämään. Joogaillut olen ahkerasti ja äitiyspilateksessa käynyt, kuten olen aiemminkin maininnut. Tämä viikko ei ole ollut poikkeus ja oikein mietin kuinka rikki ja poikki mun kroppa olisi jos en olisi näitä harrastellut omatoimisesti ja ohjattuna.

Viikon lopuksi, tänään sitten suuntasin vihdoin sinne uimahallillekin ystävän kanssa ja ensimmäistä kertaa elämässäni kokeilin vesijuoksua. Vesijuoksuhan oli tosi kivaa ja ystävän kanssa sai siinä samalla rupateltua, koska eihän se nyt sellaista juoksua ole kuin perinteinen juokseminen. Hyvin se luonasi ensi kertalaiselta ja lopuksi tuli vielä uitua rintaakin kierros. Saunassa rentouduttiin lopuksi. Kroppa tuntui vedessä todella kevyeltä ja vahvalta, ei tuollaista aikaa olisi pystynyt lenkkeilemään tällä hetkellä ilman mitään tuntemuksia. Nyt ei kuitenkaan tuntunut yhtään supistuksia eikä kolotuksia. Ainoastaan kun altaasta nousi niin vatsa muistutti siitä kuinka paljon painaakaan, vedessä kun oli niin kevyttä 😀

Tällä viikolla oli äitiysfyssärillä käynti ja se toi ihanasti helpotusta. Fyssärillä ja jäsenkorjaajalla olen nyt käynyt säännöllisesti ja aion käydä kyllä jatkossakin. Niin iso hyöty näistäkin on ollut! Sain uusia vinkkejä kotiinkin, millä helpottaa kolotuksia, eikä ne neuvot jääneet kotimatkan varrelle vaan ovat ahkerassa käytössä.

Tuntui niin ihanalta liikunnan rakastajana ja vanhana priimusmaisterina löytää tuo vesiliikunta ja todeta se hyväksi liikuntamuodoksi nyt. Mun kroppa ja samoin mun pääkoppa tarvistevat liikuntaa ja tää piristi mua kovasti!!! Tietty jokapäivä ei nyt hallille suunnata, mutta jos nyt edes kerta viikkoonkin kävisi 🙂

rv 31

RV 31 Tiitin kanssa

Tiitin liikkeet sen kuin voimistuvat ja välillä on kyllä menossa pidemmätkin jamit. Aika selkeä päivärytmi tuntuu Tiitillä olevan tällä hetkellä, sillä aikalailla samoihin aikoihin touhuilee päivittäin. tietty mullakin on aika selkeä rytmi, koska oon rauhallisesti sohvalla ja koska touhuilen jotain. Tällä viikolla oon tainnut tuntea ensimmäisiä kertoja myös vauvan hikan, ainakin luulen niin. Pari kertaa oon tässä loppuviikosta huomannut, että nyt taitaa olla hikka. Hieman hassua ja vähän ehkä häiritsevääkin, koska tuo Tiitin pää on jo alaspäin ja hikka tuntuu aika alhaalla tasaisina sykäyksinä 😀

Preglife:

Vauva on nyt noin 39 sentin mittainen päästä jalkoihin ja painaa viikon alussa n. 1,79 ja viikon lopussa n. 1,95 kg. Lapsi nukkuu suurimman osan, mutta valveilla ollessaan hän on aktiivinen ja harjoittelee liikkumista, hengittämistä ja silmien avaamista ja sulkemista. Vauvan liikkeet tuntuvat useamman kerran päivässä. Sisäelimet kehittyvät edelleen ja keuhkot valmistautuvat ilman hengittämiseen. Vauvan kaikki viisi aistia toimivat.

Kun vauvan syntymäpainosta arviolta puolet on saavutettu, vauva tuplaa painonsa raskauden viimeisten 8-10 viikon aikana. Tämä näkyy niin vatsassa kuin painossa. ”Lepää niin usein kuin voit.”

rv 31

Tällä viikolla meille kotiutui äitiys- ja isyyspakkukset 😉 Näistä kuullaan ensi viikolla!

LUE MYÖS:

En ole sairaana vaan raskaana

RV 30 – Fyysisesti ihan poikki, henkisesti elämäni kunnossa

BTW!
Päivitän ensi viikon omien somekanavieni lisäksi FitFashionin snäppiä, joten seurantaan sekä
FF:n snäppi fitfashionfi
että mun oma instatili @outikarita

rv 31

3 kommenttia

 1. Tähtijoukko kirjoitti:

  Oi että kun näitä raskausviikko-postauksia lukee, niin tulee niin omat muistot mieleen raskausajasta! Ihanasti kirjoitat <3 toi rv 30+ on fyysisesti ehkä hieman haastavaa, mut muuten niin ihanan odotuksen ja jännityksen aikaa! 🙂 Tsemppiä loppurutistukseen!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos <3
   Mul on ollut fyysisesti haastavaa jo tuolta 20 + viikoilta, heh, eikä vissiin helpota ihan hetkeen nyt 😛

 2. Susan kirjoitti:

  Mulla helpotti loppua kohden ja viimeisillä viikoilla olisin voinut juosta vaikka maratonin 😀 Mutta siihen asti oli kyllä kipeä raskaus. Tuli tuosta hikasta mieleen, että Aura hikkasi noin neljä kertaa päivässä masussa ja on edelleen kova hikkaliisa! Tsemppiä loppumetreille! Ei voi kuin ihmetellä, miten aika menee nopeasti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *