Hae
Outi Karita

Lastentarvike – Vaunut, sänky ja mitä hoitotasolle?

Lastentarvike

Lastentarvike, niistä koti on täyttynyt ihan kyllä monikossa kesän aikana sujuvasti, eri lastentarvikkeista ja pikkuhiljaa ne on löytäneet kotona paikkaansa. Oon halunnut hankkia hyvissä ajoin kaiken alkutaipaleen tarpeellisen lastentarvikkeen. Poriin avattiin tänävuonna Lastentarvike nimisen ketjun liike ja olikin kiva saada uusi lastentarvikeliike Poriin, sellaiselle kun oli tarvetta ja sattuipa meillekin sopivaan saumaan. Tähän liikkeeseen tehtiinkin aika isot ostokset, ostettiin mm. vaunu-ratasyhdistelmä, petivaatteita, hoitoalustaa ja kylpyammetta. Palvelu liikkeessä oli hyvää ja yksilöllistä ja valikoimaa mukavasti, voin siis liikettä suositella, varmasti tullaan jatkossakin asioimaan. Kiva myös tukea paikallisia yrittäjiä!

Lastentarvike
lastentarvike
lastentarvike

Vaunu-ratasyhdistelmä

Meillä oli ajatuksissa joko Britaxin tai Emaljungan yhdistelmät ja Lastentarvikkeessa päästiin kumpaakin syynäämään ja tutkimaan. Saatiin hyvää palvelua ja neuvontaa. Kummatkin tuntui oikeastaan ihan yhtä päteviltä ja niin meille valikoitui vähän edullisemmat Britaxin Smile 2 yhdistelmät, jotka kaikenlisäksiolivat hyvässä tarjouksessa. Ostettiin siis samantien sekä vaunukopalla että istuinosalla. Turvakaukalo meillä autoon onkin jo Britaxilta ja sehän sopii tuohon vaunujen runkoon kivasti. Värikin saatiin Rikun kanssa heti valkattua, kummatkin tykästyttiin tähän turkoosiin sävyyn ja jos joskus tulee tyttölapsi niin menee kyllä tytöllekin 🙂

Meillä mä olin se, joka tutkaili etukäteen mitä haluan ottaa huomioon valinnassa, johtuen varmaan siitäkin, että mä tykkään hyvissä ajoin miettiä kaikkea valmiiksi. Halusin, että on hyvät pyörät, ilmakumit ja hyvät maastossa, kääntyvät, mutta lukittuvat etupyörät. Vaunukoppa tarpeeksi korkealla ja hyvä tavaratila alhaalla, käännettävä ratasosa eli mahdollisuus lapsen olla työntäjään päin tai katsella menosuuntaan. Nämä nyt ainakin oli mielessä kun ostoksille suunnattiin.

Kyllä näitä kelpaa parin kuukauden päästä työnnellä!Sänky

Sänky on itseasiassa tutulta ostettu käytettynä, Brion pinnis, joka sointuu meidän omaan sänkyyn kivasti. Saatiin mukavan edullisesti hyvä pinnis. Siihen ostettiin petivaatesettiä ja reunapehmustetta tuolta Porin Lastentarvikkeesta. Ihastuin tuohon kuosiin! Tiitille on kyllä alkuaikoja varten tilattu myös unipesä ja siihen sointuvapeitto, ne joskus toiste sitten esittelyssä. Aika näyttää missä Tiiti milloinkin nukkuu, nyt pinniksestä on mulle apua kun yöllä herään rakko täynnä ja yritän kivuta matalasta sängystämme pois, pinnis on hyvä tukipuu 😀 Ja olihan tuo aivan ihana laittaa valmiiksi! <3Hoitotaso ja kylpy

Kylpyamme valikoitui meidän pesutilan väreihin sopivaksi ja siihen heti myös jalusta niin on hyvä omallekin selälle. Meillä on niin mukavasti tilaa, että tuollase on jo suihkutilassa majaillutkin, ei nytihan kuvan kohdssa. Täytyihän sitä kuvaan vähän sommitella kivaa taustaa vasten 😀 Hoitotasolle hyvä paikka löytyy kodinhoitohuoneesta, jossa myös ihan mukava pesuallas. Mainitsinko että olin ihastunut petivaatteissa tiettyyn kuosiin tuollla Lastentarvikkeessa… Noh, samaa kuosia löytyi sieltä myös hoitoalusta. Hoitoalustan vieressä on Ikeasta ostettua lokerikkosysteemiä, mutta vielä sitä ei olla kovasti täytelty, mitähän sinne laittaisi kaikkea? Lokerikko ei nyt kuvassa hyvin näy, kun on tuossa tason perällä sellainen isompi, missä monta pientä lokerikkoa, tuossa edempänä näkyy kaksi isompaa boxia.

Niin, nyt saa vinkkailla, mitä hoitotasolla olisi hyvä olla?Jatketaan taas toisessa postauksessa toisenlaisilla lastentarvikehankinnoilla. Tällä kertaa tällaisia ja vaikka näistä oli pääasiassa kaikki hankittu uutena, lukuunottamatta pinnistä ja mainittua turvakaukaloa niin kaikkea ei ole suinkaan uutena ostettu. Meillä on paljon hankintoja myös käytettynä ja niistä teen varmasti ihan omaa postausta jossain kohtaa 😉

Seuraa instassa 
@outikarita

13 kommenttia

 1. Tanja kirjoitti:

  Pyyhkeitä, talkki, rasva, kosteuspyyhkeitä, puhtaita vaippoja, vara body/ housut/ paita (jos sattuu joku vahibko ei tarvitse kaivella mistään tai lähteä hakemaan. Pumpulipuikkoja, vanulappuja. Tässä mitä nyt tuli ensimmäisenä mieleen, oman vauva-ajasta kun on jo 13 vuotta.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hyvin sieltä tuli vielä mieleen kaikkea tarpeellista, kiitos! 🙂

 2. taika kirjoitti:

  Se mitä kukaan ei varmaan mainitse ikinä, mut hoitotasolla on syytä olla ihan käden ulottuvilla semmosii kertakäyttösiivousliinoja millä saa yhelläkin kädellä ku vauva on toisessa, puhistettuu kakat, pissat kun ne lentää kaaressa välillä hoitoalustalle kun on vaipat jo ottanu pois….

 3. Sanna kirjoitti:

  Ihanan väriset vaunut, käy tosiaan pojalle & tytölle? Omasta vauva-ajasta on jo tosi pitkä aika..vaunut ja kaikki muukin vauvaan liittyvä on ” kehittyneet” huimasti. Ei ollut noin hienoja vaunuja silloin, kyllä kelpaa työnnellä?

 4. Suvi kirjoitti:

  Suosittelen ehdottomasti pitään aina jotain suojaa (pyyhettä tai semmosta ns. lakanasuojaa) hoitoalustan päällä. Ei tartte sit aina heittää hoitoalustaa pesuun, jos tulee pissa tai kakka siinä. 🙂
  Ja sit just perus vaipat, joku hyvä rasva pyllylle, talkki, vanupuikot ja -laput, varavaatteita, kosteuspyyhkeitä ja harsoja, jos tulee vaikka puklua. Noilla pärjää aika pitkälle. 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Tuossa alustassa on tuollainen pyyhittävä pinta, joka ei päästä läpi, mutta juu, kyllä siihen varmasti tulee ainakin pyyhe laitettua 🙂
   Ja kiitos kaikista hyvistä vinkeist 🙂

 5. Miia kirjoitti:

  Oi miten söpöt vaunut! ☺
  Meillä on hoitotasolla muutama kori, joissa on vaippoja, rasvat, talkkia, vanulappuja ja -puikkoja, d-vitamiinitipat, sukkia, harsoja ja kosteuspyyhkeet.
  Mukavaa loppuviikkoa!

 6. Auris kirjoitti:

  Ihanan väriset vaunut! Jos me tarvittaisiin nyt vaunuja niin ostaisin varmaan noi samat just jollain kivalla värillä ?
  Me on pidetty hoitoalustalla kans aina jotain harsoa/suojaa ettei koko alustaa tarvi aina pestä jos vahinko tulee vaippaa vaiheessa. Samoja mäkin olisin ehdottanut hoitoalustan vieressä pidettäväksi. Meillä on ollu vaippa-alueelle käytössä jojoba öljy, joka sopii myös kestovaippojen kanssa käytettäväksi (ei tuki vaippoja), ja se on ollu ihan huippu, ekan laittokerran jälkeen auttaa heti. Suosittelen sitä ihan ykkösenä ihon hoitoon. Me on pidetty myös kynsisaksia ja harjaa hoitoalustan lähellä.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos 🙂
   Tuo jojobaöljy olikin hyvä ja uus vinkki, kiitos siitä! Täytyykin tutkailla mistä saa ostettua! 🙂

 7. Susan kirjoitti:

  Ihanan väriset vaunut ?. Meillä on hoitopöydän laatikoissa kestovaipat, kertakäyttövaipat, harsoja, froteepyyhkeitä, korvapumpulipuikot, kynsisakset, talkki, vanulappuja, kosteuspyyheitä, varavaatteita… Tosin aikoihin ei ole tasolla Auran vaippaa vaihdettu kun likka on niin eläväinen ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.