Hae
Outi Karita

RV 29 – aktiivinen viikko pikku twerkkaajan kanssa

RV 29 täyttyi tänään ja tällä kertaa ajattelin tätä viikkoa raottaa päiväkohtaisestikin. Mitä mun ja meidän viikkoon on eri päiviin kuulunut 🙂

rv 29

RV 29

Maanantaina taas viikonlopun jäljiltä töihin ja töiden jälkeen olikin käynti jäsenkorjaajalla. Ihan huippuhyvä käynti ja kylkiluun alta kun kipuili aika pahasti. Koko kroppa käytiin läpi ja keskityttiin ongelmakohtiin, kuten  tuohon kylkiluun seutuun ja lisäksi myös si-nivelenkipuun. Kylkiluun alla oleva kipuilu oli ja on luultavasti pallea, jolla on ahdasta, lisäksi selkään samoille kohdille tulee usein jumia, joka luultavasti yhteydessä myös tähän kipuiluun. Vatsalle tehtiin niin sanotusti lisätilaa kalvoja venyttämällä ja jumeja avaamalla ja kyllä se vatsa sieltä taas mahtui pompsahtamaan käsittelyn jälkeen isommaksi ja vähän laskeutumaankin. Paljon rennommaksi käsittely teki vatsan seudun!

rv 29

Tiistaina oli äitiyspolilla kontrollikäynti kohdunkaulan vuoksi. Mulla on siis kohdunkaulaa jouduttu leikkaamaan kolmisen vuotta sitten ja siitä tulee automaattisesti ainakin täällä kontrolli raskaille. Kuitenkin kaikki oli hyvin ja meidän poitsukin on hyvin kasvanut. Painoarvio oli 1,4 kg ja kuukauden päästä päästään taas ultraan tsekkaukseen. Musta on ihan kiva tämmöiset ylimääräiset kontrolliultrat, pääsee näkemään omaa pikkuistaan. Niin ja hän oli pää alaspäin, toivotaan ettei nyt enää kääntyisikään niin ei tarvisi sitäkään myöhemmin murehtia, että miten päin ollaan…

Tiistaina myös kierreltiin Rikun kanssa Porin Pintxoviikolla ja siitä onkin oma postauksensa, johon linkki tämän postauksen lopussa 😉

Keskiviikkona ei mitään ihmeempiä, olin vasta viiden maissa töistä kotona ja ilta tuli vietettyä ihan kotosalla.

rv 29

Torstaina töistä suoraan suunta neuvolan perhevalmennukseen Rikun kanssa. Eipä sieltä kauheasti uutta saanut irti, mutta ihan mukava pari tuntinen oli, joka päättyi ihanaan rentoutukseen. Mä kyllä pystyn rentoutumaan missä vaan 😀

Perjantaina olikin ylimääräinen vapari töistä ja aamupäivästä otin kaverin kyydillä suunnan Jyväskylään Party Lite konferenssiin. Matka taittui mukavasti ja ilta perillä oli mukava! Aika ajoissa meiti kömpi jo hotellihuonene lakanoihin. Kuvan lasissa on sitten ihan alkoholitonta kuohuvaa, tuntuu välillä että saa ihan kertoa mitä juo, ettei saa pahaa silmää 😛

rv 29

Lauantai olikin kropalle aika rankka päivä tuolla Party Lite konferenssissa. Paljon istumista auditoriossa ja ravaamista portaita ylös-alas-ylös-alas tuolla konffapaikassa… Sitten vielä automatka kotiin, autossa tosin sai paremman istuma-asennon kun sai säätää penkin vähän takakenoon ja istua mm. risti-istunnassa välillä, vähän rennommin siis ja niin että vatsa sai paremmin tilaa. Tämäkin konferenssipäivä oli kuitenkin todella antoisa ja hyvä! Aika myöhään olin vasta kotona, ysin maissa, mutta kotona odotti siisti ja imuroitu koti ja oma kulta 🙂

Sunnuntaina vietettykin sitten melkein koko päivä kotipäivää. Pientä puuahstelua, järjestelyä, uudelleen sisustamista ja vain oleilua. Illalla sitten oli vielä äitiyspilates.

rv 29

RV 29 liikunnat

Jätin tuosta tarkoituksella liikunnat pois ja ajattelin ne laittaa oman otsikkonsa alle. Olen itse tyytyväinen viikon liikuntoihin vaikka tiettyjä liikuntamuotoja onkin kovasti ikävä. Nyt liikutaan kuitenkin niin mitä pystytään ja mikä tekee kehollekin hyvää. Tykkään kuitenkin näistä joogailuistakin, mutta onhan sitä välillä vähän ikävävä muutakin…. Ikävästäkin tein tällä viikolla postauksen, myös siihen linkkaus tämän postauksen lopussa.

Töihin paluussa on ollut sekin ihanaa, että aamuisin tulee raikkaassa kelissä käveltyä tuo pieni työmatka. Kavelyä ei pidempiä matkoja kroppa tällä hetkellä kestä, heti iskee liitoskivut ja paineen tunne, jopa harjoitussupistukset. Kuitenkin tuon pienen matkan kestää ja se tekee aamuisin niin hyvää mielellekin!

Aamuisin oon joka aamu tehnyt ne lyhyet kropan herättelyt ja availut edelleen. Lisäksi oon kahtena iltana tehnyt lyhyen ja kroppaa rentouttavan iltajoogan youtubesta, perjantaina hotlahuoneella ominpäin tein kroppaa rentouttavia ja venyttäviä harjoitteita. Tän lisäksi maanantai-iltana oli tuo kehonhuolto jäsenkorjaajalla, keskiviikoiltana tunnin joogatreeni, torstaina rentoutus perhevalmennuksessa ja sunnuntaina illalla pilates. Käytännössä joka ilta tehty jotain! Perjantaiaamulla vedin myös vähän pidemmän kropan herättelyn kun tein youtubesta ohjatun aamujoogaharjoitteen.
Arkiaktiivisuuttakin tullut mukavasti töissä, reissussa ja kotonakin!
rv 29
 
 

RV 29 tuntemukset ja huomiot

Tosiaan, tällä viikolla Tiiti sai uuden nimityksen, meidän pieni twerkkaaja. Joskushan kirjoitin, miten hän onmiedän kickboxingbaby, on siis monipuolinen liikkuja 😀 Tämän twerkkausnimityksen itseasiassa keksi eräs Party Lite kollegani. Tiiti on nyt pää tosiaan alaspäin ja puskee aina välillä peppuaan kovasti tohon masun sivuun, siellä se opettelee twerkkausta tai zumbaamista 😀 Tiiti edelleen viihtyy oikealla puolella, saas nähdä vaihtaisko jossain kohtaa tuonne vasemmalle, joka on synnytystä ajatellen optimaalisempi paikka, mutta onhan tässä vielä aikaa…

Kovasti on tällä viikolla janottanut, koko ajan jano ja saa sitten vessassakin rampata, mutta nyt tulee ainakin juotua paljon kun jano muistuttaa juomaan. Aamuisin meinaa taas krampata pohkeet, jompikumpi ja välillä ihan kramppaakin niin että saa Rikua herätellä auttamaan ja hieromaan kramppia pois. Magnesiumia menee kyllä iltaisin niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, mutta onhan mulla tosin jo valmiiksi nuosuonikohjut. Kompressiosukkia ei nyt oo viitsinyt näin lämpimillä keleillä käyttää, mitä on ollut, vaikka niistä olisi varmasti apua…

Fyysisesti raskaimpina päivinä tulee satunnaisesti harjoitussupistuksia. Ne on aika lyhyitä ja tosiaan ei mitenkään säännöllisiä. Muistuttavat himmaamaan vähän tahtia.
rv 29

RV 29 – RV 30

Vauva on keskimäärin 36 sentin mittainen päästä jalkoihin ja painaa viikon alussa keskimäärin n. 1,43 kg ja viikon lopussa n. 1,58 kg. Tässä meen Tiiti taitaa mennä noin viikon edellä, koska painoi jo viime tiistaina tosiaan ultran painoarvion mukaan sen 1,4 kg.

Välipaloista muistutellaan kovasti näillä viikoilla ja huonovointisuuttakin saattaa tulla, mikä johtuu vauvan nopeasta kasvusta ja hormonien määrästä. Vauva kasvaa näillä viikoilla siis voimakkaasti. Itse pyrinkin syömään kroppaa kuunnellen ja välttämään nälkää, ainakaan niin että olisi pidemmän aikaa nälkä. Huonovointisuutta ei ole ilmaantunut ekan kolmanneksen jälkeen ja toivottavasti pysyykin poissa.

Itse koen olevani hyvinkin energinen tällä hetkellä ja henkisesti koen voivani todella hyvin. Monet sanovat sen näkyvänkin musta. Toki nyt töihin palattuani saattaa työpäivien jälkeen väsyttää ja muutaman kerran on päikkäritkin maittaneet sohvalla. Kuitenkin edelleen päälimmäisenä mielessä kaikki ihanuus mitä tässä raskaudessa on <3

rv 29

Seuraa myös instassa, storyn puolella paljon juttua
@outikarita

Tsekkaa myös postaukset

Back to work! Miten töihin paluu on sujunut?

RV 28 joogailtu läpi

Pintxoviikko – Kierrellään ja herkutellaan ravintoloissa

Ikävä – mitä minulla on ikävä, mitä ei…

Ruokapäiväkirjaihan tavalliselta torstailta

2 kommenttia

  1. Susan kirjoitti:

    Ihana toi punainen paita! Sopii sulle hyvin ja masu näyttää niin älyttömän söpöltä! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *