Hae
Outi Karita

RV 28 joogailtu läpi

RV 28 tuli tänään täyteen ja kirjaimellisesti tämä viikko on joogailtu läpi. Oon joka päivä tehnyt jonkun joogaharjoitteen, vähintäänkin iltaisin rentouttavan, kroppaa venyttävän ja avaavan harjoitteen. Aamuisin oon tehnyt sängyssä muutaman n. 5-10 minuuttia kroppaa avaavia ja herätteleviä liikkeitä, vähän lantionpohjaharjoitteita ja hengitysharjoitteita. Sitten on tullut tehtyä ihan äitiysjoogatreenejä joissa lihaskuntoa sekäkroppaa avaavaa, venyttävää ja rentouttavaa harjoitetta mukana. Tänään alkoi taas äityspilateskurssi, jossa käyn nyt sunnuntai-iltaisin. Nää joogailut ja nyt alkanut pilateskin on auttaneet tosi paljon kroppaa voimaan hyvin, mutta silti ei ole ihan kivuttomasti selvitty…

rv 28

RV 28 ja tuntemukset

Tiiti liikkuu tosi paljon ja liikkeet eniten tuntuu oikealla puolella ylhäällä. Tiiti selvästi enimmäkseen viihtyy oikealla puolella, mutta välillä lakanut huomaamaan, että kyllä hän ottaa kokoajan enemmän tilaa itselleen ja tuntuu, että on ihan jokapuolella 😀 Liikkeet ei tunnu millään tavoilla pahoilta vaan ne on ihania, silloin tekee vaan mieli olla paikoillaan ja antaa toisen temmeltää. Myös liikkuvan mahan katselu on ihanaa vaikkain välillä kun tuntee että nyt liikkuu niin kun alkaa katsomaan niin ei sitten mitään tapahdu. Sama välillä kun puutää Rikua laittamaan käden masulle niin poikapa rauhoittuu. Hyvähän se on jos isän käsi on rauhoittava 😀

Tällä viikolla kun palasin töihin niin varsinkin työpäivinä tullut satunnaisia harjoitussupistuksia, mutta selvästi viikonloppuna rauhoittui. Töissä muuten kyllä jaksanut nyt yllättävän hyvinkin ja siitä kirjoitin oman postauksensa (linkki lopussa).Perjantai-iltana alkoi tuolla oikeassa kyljessä taas viiltämään kylkiluiden alla jokin, luultavasti pallea siellä on ahtaalla ja oonkin yrittänyt sinne venyttää tilaa tämän tästä. Tänään pilateksessa tehtiinkin kylkiäkin vaavia liikkeitä mukavasti ja huomenna pääsen jäsenkorjaajalle, viimeksi jo availi mm. kyljen kalvoja, jotta saisi masu lisää tilaa.

Edelleen nuokaikki ihanat tuntemukset voittaa mennen tullen kivut ja kolotukset. Täytyy kuitenkin muistaa huoltaa sitä kehoa, kuten äitiysfyssärikin sanoo, niin kipu ei kuulu raskauteen vaan sitä voidaan hoitaa!

rv 28

RV 28 – RV 29

Nyt ollaan virallisesti raskauden kolmannella ja viimeisellä kolmanneksella. Energiaa riittää, kroppa ei vaan taivu siihen tahtiin, mihin mieli tekisi 😀

Vauva on nyt keskimäärin n. 35 sentin mittainen päästä jalkoihin ja painaa viikon alussa n. 1,26 kg ja viikon lopussa n. 1,4 kg. Aivot ja sisäelimet jatkavat kehittymistään ja vauvan paino nousee. Vauva venyttelee itseään ja potkii, mutta tila kohdussa alkaa käydä jo hieman ahtaaksi.

Tulevalla viikolla mulla on äitiyspolilla kontrollikäynti kohdunkaulan pituudesta. Mulla kun on tuota kohdunkaulaa leikattu niin ainakin täällä on yleinen käytäntö kontrolloida se 28+  viikolla ja hyvä niin! Jos saisi samalla nähdä taas vähän Tiitiä ja ehkä jotain tämänhetken painoarvioita ym. Tietenkin toivoen, että tuon kohdunkaulankin suhteen kaikki on ok, alkaahan tälläinen kontrolli vähän jännittää kun se lähenee ja sitä alkaa miettimään juurisitä, että toivottavasti sen suhteen kaikki on hyvin!

rv 28

Tsekkaa myös postaukset

RV 27 ja meidän kickboxinbaby

Back to work! Miten töihin paluu sujui?

Ja me selvittiin…

Kun tissit vaan kasvaa ja ajatuksissa jo imetys

Raskaus ja painonnousu – faktaa ja entäs oma painonnousuni?

Sekä Instgram,
etenkin Story puolella tulee paljon höpinää 😉

@outikarita

4 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  näytät niin hehkuvalta raskaana 🙂

 2. Susan kirjoitti:

  Voi että kun olette onnellisen näköisiä!!! ❤️ Tulee paljon muisteltua ja ”haikeiltua” omaa raskausaikaa kun lukee näitä postauksia. Kiitos siitä ?❤️. En muista, oliko se juurikin noilla viikoilla kun kävin sairaalassa kontrollissa. Silloin ei ruudulta enää saanut mitään selvää vauvasta. Oli niin iso jo, ettei ultrakuvassa ollut mitään selvää mun silmille ?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos ihana!!! <3
   Kyllä sieltä ultrasta vähän selkoa tänään sai 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.