Hae
Outi Karita

RV 27 kuulumiset ja meidän kickboxingbaby

Eilenhän se uusi raskausviikko tuli taas täyteen, RV 27!  Viikko toi taas uutta tullessaan ja neuvolassakin käytiin. Jokaisella raskausviikolla on kyllä jotain uutta ja ihmeellistä…

RV 27 ja meidän kickboxingbaby

Tällä raskausviikolla voin jälleen todeta, että Tiitin liikkeet tuntuu entistäkin paremmin. Taidan senkin kertoa joka viikko! Tällä viikolla on alkanut päivittäin jo näkemään masun pinnassa pienet tärähdykset ja välillä vähän isommatkin liikehdinnät. Joka päivä voi tuntea myös liikkeet masun läpi. Riku on aiemmin tuntenut vain pieniä värähdyksiä, mutta nyt on saanut tuntea vähän isompiakin värähdyksiä, sai kunnon iskusarjankin käteensä yks ilta. Rikulle tää on ollut myös aivan mahtava juttu ja on ollut ihan haltioissaan, ihanaa! Yks päivä Tiiti pitkin päivää potki alavatsan alueella ja sitten illalla alkoi nuo nyrkin iskut ylävatsalla, hän on meidän pieni potkunyrkkeilijä, kickboxingbaby <3

rv 27

RV 27 ja neuvolakäynti

Kuluneella viikolla mulla oli ihan perus neuvolakäynti, vielä nuo käynnit on aika harvakseltaan, mutta ilmeisesti seuraavan käynnin jälkeen alkaa tihentyä kun viikkoja tulee lisää ja laskettuaika lähenee… Paino olikin humpsahtanut viime käynnistä reilummin ylöspäin, vaikka melko tasaisesti onkin tässä noussut. Tosin kuluneella viikolla sitten ei olekaan painoa tullut, vaan oikeastaan hieman laskenut, joten kait tuossa joku isompi nestekertymä oli tullut. aika paljon maattu auringonlämmössä niin sekin saattanut nestettä kerätä. Eikä tuosta mitään sanomista tullut ja vatsan kasvukinmenee edelleen keskikäyrillä, sf mitta oli 24.

Verenpaineet mulla on kokoajan pysynyt hyvänä, mutta nyt oli hemoglobiini tipahtanut alaspäin. Kuitenkaan kun en koe olleeni väsynyt eikä mitään huonoja olojakaan ole ollut niin ei suositeltu vielä rautalisää, katsotaan sitten jos alkaa kroppa reagoimaan jotenkin tuohon alempaan hemoglobiiniin tai jos se vielä laskee. Nyt siis hb oli 115, raskauden alussa seoli 135. Ehkä voisi itsekin nyt tsekata, että saa ruuasta vähän lisää rautaa, mm. parsakaalit ja pinaatit ahkeraan käyttöön.

Poitsun sykkeet kuuluivat heti hyvin kun niitä alettiin kuuntelemaan, neuvolakäynnin paras hetki ehdottomasti! Poitsu sieltä vaan antoi kunnon potkun siihen anturiin, jolla sydänääniä haetaan. On se niinihanaa kuulla oman lapsen sydämensykkeetja tuntea liikkeet…

rv 27

RV 27 ja tuntemukset

Vaikka liitoskipuja on edelleen, mutta ne lähinnä vain hankaloittavat arkea, eivät ole ihan tuskaisia ainakaan jos pystyy himmaamaan tahtia ja menoa. Toivottavasti parin päivän päästä kun töihin palaan niin kroppa kestää sen tahdin. Kuitenkin kaiken ikävän tuntemuksen voittaa moninkertaisestikaikki ihanat tuntemukset!

Alkuviikosta kivut oli enemmän taas kiusana ja muutamia harkkasupistuksiakin tuli, sellaisia joita ei ole tullut. Onneksi heti tiistaina mulla oli aika äitiysfyssärille ja se helpotti heti oloja. Kivut helpotti taas jonkin verran ja supistuksia ei ole tuon käynnin jälkeen lainkaan tullut! Neuvolakäynnilläkin neuvottiin nyt ottamaan rauhallisesti. Valitettavasti jouduin jättämään taas jumppaohjaukseni väliin. Kuluneen viikon liikunnat on olleet rauhallista äitiysjoogaa, mikä tuntuu hyvältä ja helpottaa kipuja. Viikonloppuna kun olin reissun päällä niin kroppa ei oikein tykännyt pitkistä automatkoista yms. Lauantai oli ystävän polttaripäivä ja seoli melko aktiivinen, onneksi kuitenkin lepohetkiäkin päivään hieman sai, mutta aika hidas kävelijä mä välillä olin. Onneksi ei hirmu pitkiä matkoja tarvinnut kävellä, koska kävely lisää kipuja tällä hetkellä.

Kuitenkin nuo tuntemukset, mistä postauksen alussa kerroin voittaatosiaan kaikki ikävät tuntemukset mennen tullen. On ihana tuntea kokojana paremminoman lapsen liikkeet ja jopa nähdä ne. Sekin on niin ihanaa miten Rikukin saa nyt selkeämmin noita tuntemuksia pitäessää kättään masun päällä on myös todella ihanaa. Tässä on tullut oikein onnellisuusryöpsähdyksiä ja välillä voisi vain tuijotella masua ja odotata seuraavia liikeitä masun pinnassa ja käsi on tämän tästä tunnustelemassa ja silittelemässä Tiitiä. Paljon on siis onnenryöpsähdyksiä ja herkistelyjä, enhän uskaltanut uskoa puolivuotta sitten, että oma pienokainen kasvaisi jo masussakesällä kovaa vauhtia. Siitä kirjoitinkin viikonloppuna tunneherkistelyissäni (linkki alempana)
Kyllä tuon meidän porkunyrkkeilijän tosiaan hyvin paikantaa, liikkeetkin on niin selkeät ja niitä tuntuu pitkin päivää. Väklillä hän oikein puskee itsensä tuohon masun pintaan, ehkä vaihtaa silloin vähän asentoa. Todella paljon, lähes vallan hän viihtyy tuossa oikealla puolella ja onhan hän jo aika iso ja valtaa kokoajan enemmän ja enemmän tilaa.

 

RV 27  – RV 28

RV 27 tuli tosiaan jo täyteen je elellään periaatteessa raskausviikkoa 28. Alle kolme kuukautta laskettuun päivään…

Vauva on nyt n. 34 sentin mittainen päästä jalkoihin ja painaa viikon alussa n. 1,1 kg ja viikon lopussa n. 1,23 kg. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan on olemassa viitteitä siitä, että tässä vaiheessa vauva saattaa alkaa uneksia. Viikoilla 28-32 vauva kasvaa voimakkaasti ja tämä voi aihettaa paineen tunnetta myös rintakehää vasten.

Tällä viikolla palailen kesälomilta tosiaan töihin ja pääsen myös aloittamaan uuden äitiyspilatekurssin. Kivaa saada vähän aktiviteteettia arkeenkin taas vaikka onhan lomailu ollut kivaa ja kotonakin paljon häärättävää. Viime viikolla olinkin aktiivinen synnytys keskusteluillassa, jossa aiheena oli lääkkeetön kivunlievitys. Synnytys onkin alkanut olemaan jo enemmän mielessä ja jo kerran unissani synnytinkin, oikeastaan tuon keskusteluillan jälkeen. Ehkä kirjoittelen noista synnytysmietteistäkin jossain vaiheessa, mutta toivottavasti varsinaiseen h-hetkeen nyt vielä piisaa aikaa, ei tässä nyt vielä kiire synnyttämään ole. Hyvä sesilti on, että ajatukset jo sinnekin suuntaa ja vaikkei sitä synnytystä voi etukäteen suunnitellaniin voi siihen jollain tasolla valmistautua.

rv 27

Tsekkaa myös postaukset

RV 26 – energisiä kuulumisia viikolta

Raskaus ja painonnousu – faktaa ja entäs oma painonnousuni

Kun tissit vaan kasvaa ja ajatuksissa jo imetys

Ja me selvittiin…

Ja instagarmissa

@outikarita

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *