Hae
Outi Karita

RV 26 – energisiä kuulumisia viikolta

RV 26 täyttyi tänään ja tää viikko on ollut jotenkin superkiva ja energinen!

rv 26

RV 26 äidin voinnit ja liikunta

Tällä raskausviikolla liitoskivut kiusanneet vähiten tässä heinäkuussa, toivottavasti alkaa kunnolla tosiaan helppaamaan noiden kanssa. Edelleenkään tässä ei olla menossa kävelymaratoonille, ei edes puolikkaalle. Kyllähän nuo siis edelleen rajoittaa, mutta joko ne on alkaneet helppaamaan tai mä oon oppinut elämään niin, ettei ne pääse kiusaamaan mua niin paljoa. Oon saanut oltua melko aktiivinen, mutta oon myös tullut sinuiksi sen kanssa, että aiemmanlainen aktiivisuus on saanut vähentyä reilusti ja enemmän vaan rennosti ottamista päiviin.

Oon joogannut tällä viikolla tosi ahkerasti. Mun aamurutiineihin on pitkään kuulunut muutama toisto lantionpohjaharjoitteita, hengitysharjoituksia ja kroppaa avaavia liikkeitä. Näitä teen usein myös iltaisin ja sitten tosiaan äitiysjoogatreenejä tehty näiden lisäksi. Tällä viikolla myös ekaa kertaa heinäkuussa ohjasin pumppitunnin. Olis ihan superia jos nyt elokuun pystyisi vielä ohjaamaan, siihen asti kun meen salin kesälukkari kestää. Tosin ohjauksesta on jäänyt paljon pois sitä itse tekemistä, kaikkea ei vaan voi eikä pysty tekemään enää, mutta pääasiahan on, että jumppaajat saa kunnon treenin ja ohjaus onkin kaiken a ja o. Oishan sitä ollut kiva olla sellainen supermamma, joka vetää viimeisen asti jumppia, lenkkeilee ja ahkeroi kotona ja puutarhassa. Kuitenkaan itse sitä ei voi aina valita ja kropan sekä raskauden ehdoilla tässä elellään. Vaikken kaikkeen pystyniin oonmä silti supermamma muilla osa-alueilla sitten! 😉

rv 26

RV 26 arkisia kuulumisia

Tällä viikolla sain siis myös pihahommiin apureita, siistimään pensasaidan alustoja, kun en itse voi enää kyykkiä niin paljoa, että olisin saanut nuo nypittyä päivän aikana, hyvä jos edes viikon aikana… Kotona oon kuitenkin pikkuhiljaa saanut laiteltua monenmoista, meillä on pieni operaatio tavaroiden järkkäilyn ja karsimisen kanssa, jotta saadaan Tiitin tavaroille tilaa. Yks huone on meillä ollut ihan kaaoksen vallassa ollut varastohuone, jossa on vielä muutonkin jäljiltä purkamattomia juttuja, osa säilytettäviä vaikkei niitä ollakaan tarvittu tässä öö… yli kolmeen vuoteen 😀 Myös pientä sisustelua on kiva tehdä pikkuhiljaa ja tällä viikolla taas tehty hankintoja Lastentarvikkeesta. Niistä tulossa sitten myöhemmin blogiin juttua, mutta meillä alkaa lähes kaikki olemaan hankittuna, mitä ajattelin että etukäteen olisi hyvä olla ja se tuntuu kyllä tosi hyvältä. Varsinkin kun nyt loma alkaa olemaan loppupuolella ja pian on jo suunta takaisin töihin.

Tällä viikolla oon lomaillut  ”yksikseni” Rikun palattua töihin, mutta oon treffannut paljon ystäviä ja nauttinut lomapäivistä. Kahteen otteeseen käynyt syömässä eri ystisten kanssa ja yks ystävä taas kyläili 9 kuukauden vanhan poitsunsa kanssa meillä. Rikunkin kanssa meillä oli aamupalatreffit tällä viikolla Sokos hotel vaakunalla mun sokerirasitus testin jälkeen. Raskausdiabetesta ei tosiaan ollut ja saa jatkaa rennosti!  Viikonlopuksikin tuli taas oikein hellekelit ja eilen nautein tosi paljon ulkoilmasta, monta tuntia. Tällä viikolla myös poltin vähän ihoani torstaina kun noita pihahommia tehtiin, mutta sen sain onneksi paranneltua täysin, ihme kyllä! Ja kerrankin mulla on selkeä rusketusraja 😀 Mä siis kyllä nautin lämmöstä ja auringosta edelleen! Oon myös ahkera aurinkorasvan käyttäjä ja nyt kun kerran sen unohti, niin näin kävi vaikka paljon oon aurinkoa ottanut ja Italiankin auringossa ollut tänä kesänä.

RV 26 Isimies

Isimies saa olla välillä varmasti ihmiessään kun mulla tunteet jyllää ja saatan loukkaantua jostain ihan hölmöstä. Onneksi tuo ihana miekkonen taitaa kuitenkin ymmärtää nää mun hetket ja halaa jalohduttaa, vaikka olisikin ”hänestä johtuvaa”. tavallaan hänestä johtuvaa, mutta oiekasti mun hormooneista, ehkä joku tietää mistä puhun. Tajuan sen itsekin noina hetkinä, että tää on taas tätä tunteilua, mutta eihän sille mitään voi. Isimies on ahkeroinut viikon töissä ja täällä kotonakin! Eilen se pääsi vähän irtiotolle. Munkin piti lähteä mukaan Vehmasputken pikkuristeilylle tuohon Porin edustalle, mutta mä skippasin. Teki kuitenkin isimiehelle hyvää päästä pienelle irtiotolle.

RV 26 Tiitin kuulumiset

Tiiti tömistelee päivittäin masussa ja eniten silloin kun olen makuullani tai syön. Makuulla ollessa tekis vaan mieli jäädä tunnustelemaan liikeitä ja kuulostelemaan Tiitiä. Liikkeet siis tuntuu hyviltä ja kivoilta, tosi hassua miten joku tuolla mun masussa liikuskelee. Ihan käsittämätön asiahan tuo on vieläkin, että mun masussa kasvaa pieni poika! Vielä Tiitin hikkaa ei ainakaan tunnu, sitä moni on kysellyt, että tuntuuko jo ja näihin aikoihin se tosiaan saattaa alkaa tuntumaan. Vauva on näillä viikoilla keskimäärin n. 32 sentin mittainen päästä jalkoihin ja painaa viikon alussa n. 950 ja viikon lopussa n. 1075 grammaa. Alkaa olemaan siis jo kilon painoinen poitsu tuo Tiiti.

rv 26

RV 26 – 27

Oikeasti enää alle 100 päiväälaskettuun aikaan, tarkalleen 98 päivää. Viikon päästä alkaakin jo viimeinen kolmannes, jännää… Sitä on alkanut jo paljon miettiä synnytystäkin ja osallistunkin tulevalla viikolla Aktiivinen synnytys ry Porinkeskusteluiltaan, jossa aiheena lääkkeettömät kivunlievitysmenetelmät. Sitten mulla on ensi viikolla taas äitysfyssärillä käynti sekä neuvolakäynti. ensi viikko on myös mun viimeinen kesälomaviikko, tosin meen maanantaina työpaikan suunnittelupäivään.

Mona´s Daily Style blogin Monallahan on synnytys jo ihan käsillä, jos ei ole sitten jo käynnissä. Hänellä oli just mielenkiintoinen postaus sairaalakassin sisällöstä Monan sairaalakassin sisältö.

Laajemminkin oon ajatellut erilaisia blogi- ja instagramvinkkejä jaella tässä joku kerta 😉

Lue myös postaukset 

Raskausdiabetes. sokerirasitus – Tuliko tuomio?

ja edelliset viikkokuulumiset

RV 25 – äidin, isin ja Tiitin kuulumiset

Ja seuraa menoa myös instan kuvista ja storysta!

@outikarita

rv 26

2 kommenttia

 1. Stiina kirjoitti:

  Hei. Koska tunsit ekat potkut? ?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hmmm…
   Mä yritän nyt muistella vaikka päiväkirjasta se selviäisi kyllä… Pientä kuplintaa aloin tuntea joskus 12 viikolla jo. Liikkeitä paremminkin ehkä joskus 20 viikolla ja nyt 26 viikolla ne jo näkyykin ja on jo pari-kolme viikkoa tuntuneet kevyesti joskus masun läpi, nyt tuntuu välillä
   jo ihan kunnolla ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.