Hae
Outi Karita

Aamupalainspiraatiota, aamupalat viikon ajalta

Heips!

Jaetaanpa vähän aamupalainspiraatiota vaikkapa ihan puolin ja toisin! Aamuista oon kirjoitellut ennenkin, miten ne on mun lemppari vuorokaudenaikoja. Tykkään siitä, että aamuisin on aikaa, siksi työaamuinakin herään hyvissä ajoin, että ehdin ihan rauhassa heräilemään, tekemään aamupuuhat ja nauttimaan aamupalaa yleensä blogeja lukien. Viikonloppuisin ja vapaapäivinä saatankuluttaa kahta kauheammin aikaa aamuihini. Välillä aamutoimien ohessa laitan radion päälle ja jammailen samalla kun teen aamupalaa, välillä oon hiljaisuudessa. Aamuista ei kuitenkaan sen enempää, mennään aamupaloihin!

Aamupaloihin tykkään panostaa, mä tykkään asetella aina aamupalani ja muutenkin annokseni, ihan ilman kuvaamistakin. Must on kiva kun ruoka edessä näyttää houkuttelevalta. Myös siisti pöytä olisi kiva,joskusse on vaan täyttynyt posteista ym. ja aiheuttaa heti mun mielestä levottomuutta aamun hetkeen. Kuvasin viime viikolla jokaisen aamupalani ja mulla aamupalat vaihtelee, välillä se on puuroa,välillä banskulettua, välillä smoothie tai sitten vielä jotain muuta. Anna mä näytän mitä viime viikolla mun edestä löytyi aamuisin.

aamupalainspirataiota

Aamupalainspiraatiota

Maanantaina ja tiistaina tulisyötyä kaurapuuroa. Oon tällä hetkellä ihan mansikkakoukussa, mutta kun oli oltu edeltävä viikonloppu pois kotoa, niin oli maanantaina tyydyttävä pakastemarjoihin. Tiistaina sitten sai mansikoita puuron päälle. Maanantain banaanibonne vaihtui myös tiistaille banaaniin. Chiasiemeniä vähän päälle ja puuron kanssa lasi tuoremehua, se on tällä hetkellä ihan must have! Alkuviikosta blogien sijaan luettiinkin Vauva lehteä.

aamupalainspiraatiota
aamupalainspiraatiota

Keskiviikkona maistui kauraleipä päälisineen. Luonnonjugurtista on tullut mun yks suosikkijuttu tällä hetkellä ja nyt seassa oli mansikoita ja banaania sekä päälle chiasiemeniä, aika usein laitan myös kauralesettä jugurtin sekaan.

aamupalainspiraatiota

Torstaina ja perjantainapaistoin banaanilettua. Letun teen seuraavalla ohjeella: 2 kokonaista kananmunaa, 1 valkuainen, 1 banaani, ripaus suolaa ja kanelia. Pannulla ripottelen heti taikinan kaatamisen jälkeen päälle chiasiemeniä ja paistan letut aina voissa, NAM! Päälle laitoin kumpanakin päivänä mansikoita ja banaanibonnea.

aamupalainspiraatiota

Lauantaina keittelin taas puuroa ja koska tuoremehu oli päässyt loppumaan niin tein pienen smoothien kaveriksi. smoothiessa oli muistaaksenipuolikas banaani, puolikas verigreippi, puolukoita, pinaatinlehteä, ehkä selleriä…

aamupalainspiraatiota

Sunnuntaina tosi tummaa reissaria, onmuuten ihan sairaan hyvää!!! Reissarin väliin mm.salaattia, paprikaa, kinkkua, juustoa ja kananmunaa. Jugurttikulhomasnikoilla, ananaksella ja chiasiemenillä. Kaappiin oli saatu taas tuoremehuakin! God Morgonin on parhaita!

aamupalainspiraatiota

Mitä sun edestä aamuisin löytyy?

8 kommenttia

 1. Ninna kirjoitti:

  Peruskaurapuurolla(isot hiutaleet)psylliumia vatsalle, marjoja(nyt kesällä mansikat must myös muuten mustikkaa, puolukkaa)ja soija/riisiproteiinia joskus teen näistä ”puuroleipää” kookoslastut löysin myös ja ovat hyviä. vaikka kookoksen rasvasta riidellään…Hiilareita pitää aamusta saada kun treenit sijoittuu sinne. Mitä jogurttia käytät? Itse en koskaan lue syödessä noudatan mindfulnesia eli syön kaikilla aisteilla keskittyen ei tule syötyä liikaa. Eikös chia siemenet pitäisi liottaa ennen käyttöä? Lukenut että sellaisenaan eivät imeydy ja tukkivat vatsan. kiva kun vaihtelet. itse olen vain jämähtänyt tuohon puuroon. tattari ja kvinoa olis kiva mut kalliita.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Suuret kaurahiutaleet on kyllä parhaita!
   Syön ihan tavallista maustamatonta luonnonjugurttia tällä hetkellä, oisko Valion.
   Chiasiemenistä saa varmastikin paremman hyödyn jos ne liottaa tai rikkoo ensin. Kuitenkin käytän sen verran vähän etten usko sen määrän vielä tukkivan suolistoa. Oon aika kauan käyttänyt näin…

 2. Elina kirjoitti:

  Hei!
  Siemeniähän ei nykyisin oikein suositella raskaana oleville, koska niissä voi olla yllättävä paljon raskasmetalleja. Suositus koskee myös chia-siemeniä…. tässä hyvä juttu aiheesta: http://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000005233589.html
  Mutta muuten aamupalat näyttää tosi hyvälle!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Eviran viime vuoden suosituksissa ”Suosituksen mukaan pellavan- tai muiden öljykasvien siemeniä tulisi käyttää enintään 2 rkl (n. 15 g) päivässä.”
   Mulla käyttö on 1-2 tl ehkäpä päivässä, joten en ole pitänyt sitä riskimääränä.
   Mutta täytyy lukaista tuo sun linkki, en vaan saanut sitä nyt auki ?

 3. sara kirjoitti:

  Nam näyttää ihanilta, pitäisi itsekin harrastaa vaihtelua mutta yleensä vedän monta viikkoa aina samaa, kunnes kyllästyn ja vaihdan seuraavaan. Eikö sinulle tule chiasiemenistä vatsakipuja, kun syöt ne sellaisenaan? Nehän imevät itseensä 9-kertaisen määrän nestettä, niin ne pitäisi käsittääkseni turvottaa nesteessä ennen syömistä. Itse en uskalla jättää sitä turpoamisvaihetta vatsalaukkuun, vaan annan niiden turvota etukäteen vähintään muutaman tunnin ajan jossain nesteessä. Teen itse niistä usein vanukkaita juuri turvottamalla nesteessä jääkaapissa yön yli, tai toinen hyvä käyttötapa on heittää turvonnut geeli smoothien sekaan. Myös chiahillo on ihanaa esimerkiksi puuron seassa!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Mä tykkään vaihdella nykyään aika paljon ?
   Ei oo tullut vatsa kipeäksi ja laitan kuitenkin sen verran vähän noita siemeniä. Isoa määrää en uskaltaisikaan syödä sellaisenaan. Joskus kans tehnyt erilaisia chiavanukkaita, ne on kyllä hyviä ?

 4. Marjo kirjoitti:

  Ihana postaus idea! Itse rakastan aamupaloja yli kaiken! Itse ostin äskettäin kaksi kirjaa ja lainasin yhden joissa hyviä aamupala ideoita: hanna stoltin aamupalakirja, hyvää kaunista ja puuron uusi aika =) ystäväni tägäsi minut eilen kuvaan jossa luki: ”can’t sleep. Too excited about breakfast” =’D niin totta!

 5. Amanda S / Do It Today kirjoitti:

  Ihanan näköisiä aamupaloja!
  Mä rakastan vaihtelevuutta, pitkään söin yleensä aina puuroa höysteineen, mutta nykyään munkin aamupalalautasen sisältö vaihtelee ja se on ihanaa!
  Nykyään siltä löytyy puuron lisäksi myös jogurttia hedelmien tai marjojen ja myslin tai kaurahiutaleiden kanssa, leipää kananmunalla ja välillä väsäilen myös smoothieita.
  Aamut on kyllä ihania ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.