Hae
Outi Karita

RV 23 – lääkkeenä lepo ja liike kivun määräämissä rajoissa

Täällä paukahti RV 23 täyteen. Postauksen kirjoitinkin jo eilen kun viikot tuli täyteen, mutta laitoin julkaisuun vasta maanantaille niin saadaan blogiin elämää viikon alkuunkin, heh 😀 Sitäpaitsi sunnuntaina tuli jo yksi postaus 😉

rv 23

RV 23 ja äidin kuulumiset

RV 23 olikin raskausviikko, joka tuli vietettyä lähes kokonaan kotona ja saikulla koko viikko. Viime viikon kuulumispostauksessani tähän syitä avasinkin, mulla oli ikäviä ”kasvukipuja”, paineen tunnetta sekä häpyliitoksen viiltoa, jotka paheni niin pahoiksi etten oikein pystynyt kävelemään enkä kauaa olemaan ylipäätään jaloillaan. Laitan tämän postauksen loppuun pari postauslinkkiä, josta voi lukea lisää mun näistä kuulumisista.

Kun viettää lähes koko viikon kotosalla paljolti yksikseen, niin ei se mitään herkkua ole. Mun arkipäivien kohokohta oli kuluneella viikolla se kun ennen neuvolalääkäriä mulla oli lounastreffit neuvolan vieressä mun lempparikahvilassa. Kävin mä yks ilta myös Siältötoimisto Pumpulikadun avajaisissa piipahtamassa. Iltaisin Rikun tultua kotiin mulla oli kauhea puheripuli ja toinen saanut hetken rauhaa kun täytyi puhua kaikki mietteet läpi. Aika on siis ollut lueskella kaikkea raskauteen liittyvää, katsella nettikauppoja ja miettiä vauvantarvikehankintoja. On siis jotain hyötyäkin ollut saikusta 😀

rv 23

RV 23 ja Tiitin kuulumiset

Tiitin liikkeet tuntuneet nyt vähemmän lepopäivinä, mutta loppuviikkoa kohden kun oltu taas aktiivisempia niin johan on Tiitikin antanut enemmän tuntemuksia. Taitaa tykätä kuitenkin kun äiti on aktiivinen<3 Nevolassa maanantaina Tiitin sykkeitä kuunneltiin ja siellä semukavasti jyskytti. Ensimmäisen kerran myös mitattiin masua ja tasan keskikäyrällä mennään.

Preglife svellus kertoo, että nyt uuden raskausviikon alkaessa, kun rv 23 jää taakse niin vauva painaa n.565 g, no Tiitin painoarviohan oli sunnuntain sairaalakäynnillä (rv 23) 530g ja rv 23 tuo keskimäärin lähes 100 g lisää, että taitaa Titii olla jo tuota isompi. Alkavalla viikolla keskimäärin vauvan paino nousee n. 100 g, että kohti kiloa mennään kovaa vauhtia.

rv 23

RV 23 lepo ja liike lääkkeenä

No olihan tuosta levosta myös se hyöty, että sitä kroppa nyt tarvitsi. Pääsi äitymään nuo alavatsan paineet ja kasvukivut niin pahoiksi. Opeinpa myös sen, etten yritä sinnitellä vaan sitten huilia jos alkaa uudelleen äitymään samanlaisia tunteita, en vaan reilu viikko sitten arvannut niiden äityvän niin pahoiksimitä äityivät. Levon lisäksi on kuitenkin aina tärkeää myös liikkua kivun sallimissa rajoissa jos ei nyt vuodelepoon olla määrätty. Liike on usein kuitenkin myös lääke! Oonkin tehnyt pieniä kotipuuhia lyhyissä erissä pitkillä tauoilla, sekä pientä kehonhuoltoa ja jumppailua lievittääkseni ikäviä tunteita. Äitiysjoogassa ja -pilateksessa on monia hyviä liikkeitä, joita kannattaa muutenkin tehdä pitkin raskautta. Lisäksi sain ystävältäni, joka on äitiysfysioterapeutti hyvää asentovinkkiä taas kannattimien vapauttamiselle, veikkasi lyhyellä ”viestittelykonsultaatiolla” että mun luontaisesti pehmeä kudos reagoi nopeasti kivulla liitosten ja kiinnikkeiden pehmenemiseen.

rv 23

Nyt loppuviikosta onkin ollut jo parempi ja pystynyt lisäämään liikettä. Ihan huippua myös kun on lähdetty vähän ihmisten ilmoille kun Rikullakin työvapaa viikonloppu. Ihanat kesäiset päivät saanut viettää ulkona ja käydä vähän katsastamassa alkaneita Pori Jazzejakin. Riittänyt kun päässyt vähän ihmisten ilmoille, kävelemään jazzkatu läpi, istahtamaan terassille, kirjurinluodolle rentoilemaan… Hidasta mun meno on ja kehoa kuunnellen tässä nyt liikettä ja aktiivisuutta taas lisätään. Energiaa olisi vaikka kuinka, joten kyllä tää hermoja vähän koettelee. Onneks on kuitenkin ollut ihania kesäisiä ilmoja nyt viikonloppuna, koska silloin viihdyn hyvin auringossa rentoillen kirjan kanssa. Hyvien kesäkelien ainoa miinus onkin, että kotihommat jää helposti liiankin vähille 😀

rv 23
rv 23

Huomenna tai tänään oikeastaan kun postaus tulee julki, niin siis maanantaina… Olipas selkeää, heh 😀 Tarkoitus siis mennä töihin ja kolme päivää olisi töitä ennen kesäloma numero kakkosen alkua. Jos nää kolme päivää pystyisi töissä olemaan, tietty tää eka päivä sen varmasti jo kertoo ja mun instastorystä varmasti nopeiten selviää, miten meni 😉

Instassa siis seurantaan
@outikarita

Lue myös postaukset

RV 22 toi tullessaan kipua ja onnea, huolta ja helpotusta

En ole sairaana vaan olen raskaana

Kesäkuu, muistot ja kuumuus sekä suosikkipostaukseni

rv 23

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA KAIKILLE!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *