Hae
Outi Karita

Apua lihaskramppeihin! Poimi vinkit!

Itse kaipasin apua lihaskramppeihin vastikään ja jos lisävinkit on tarpeen, niin ajattelinlaittaa omat ja saadut vinkit nyt jakoon. Reilu viikko sitten heräsin aamulla siihen kun pohje kramppasi tosi pahasti. huusin jo aiemmin herännyttä Rikua jase oikein pelästyi. Sattui vaan ihan hullunua. Pohkeiden kiukutteklua oli ollut joparin viikon aja, juurikin aamuisin herätessä. Monena aamuna kun aloin ojentamaan jalkoja niin tunsin, miten pohje oli vähällä krampata. Otin magnesiumia käyttöön, mutta nyt se ei enää tuntunut riittävän.

Monella lihaskramppeja tulee joskus ja pohjekrampit taitavat olla yleisimpiä, mitä nyt ainakin ihmisten kokemuksia kuulee. Mikäli on jaloillaan paljon ja korkokengillä niin jalat rasittuvat ihan eri tavalla, kuumuus tekee osansa, joskaan siitä ei tänä kesänä Suomessa olla paljoa koettu… Pitkien päivien jälkeen voi olla hyvä nostaa jalat hetkeksi kohti kattoa ja mikäli pystyy niin myös kesken päivää, päsee veri kiertämään.  Raskaushan näitä pohjekramppeja myös saattaa juurikin lisätä ja siihen kun yhdistää jo mullakin useamman vuoden olleet suonikohjut niin paletti on meikälle valmis.

apua lihaskramppeihin

Apua lihaskramppeihin

Ensiksi mieleen tuleekin vinkki magnesium ja vesi! Riittävästä veden juonnista mun täytyy kyllä itseäni muistutella ja siksi mulle hyvä ystävä onkin juomapullo, koska se muistuttaa tyhjentämään itseään kunhan vainmukana kulkee. Magnesium on myös oikein hyvä lisä varsinkin jos noita lihaskramppeja alkaa esiintyä, mutta muistaisin myös kehonhuollon tärkeyden. Niitä lihaksia on hyvä myös venytellä ja aukoa säännöllisesti… Sain muistutuksen myös magnesiumsuihkeesta, jotavoi käyttää ulkoisesti, miten en muistanutkaan, vaikka pullo löytyi kotoa. Oikein hyvä apu kiukutteleviin lihaksiin! Näistä siis ensihätään apua lihaskramppeihin.

Sain somessa kysellessäni paljon vinkkejä, mistä voisi olla apualihaskramppeihin ja monethan näistä on ihan tuttuja, mutta vaatii muituttelua. Kompressi- ja tukisukat voi olla juurikin kiukutteleville jaloille hyvä apu. Niin ja multahan myös löytyy parit kompressiosukat kilpailuajoiltani fitneksen puolelta. Otinkin viime viikolla sukat käyttöön työpäiviksi kun joutuu olemaan paljon jaloillaan. Yöksi vinkattiin villasukista ja nukuin pari yötä villiksilläkin. Talvisinhan mulal on melkein aina pörrösukat jalassa öisin, mutta kesän lähetessä ne jää enkä koe niitä oikein mukaviksi tähän vuodenaikaan vaikka syksyisin ja talvisin n on ihan must asuste 😀

Näillä vinkeillä sain kuitenkin apua lihaskramppeihin ja ei ole kuin kerran pohje krampannut tuon viime viikkoisen jälkeen. Se oli tällä viikolla ja en tiedä voiko johtua siitä, mutta oli illalla unohtunut ottaa magnesium…

Onko siellä muita lihaskrampeista kärsiviä, mitkä on sun keinot helpottaa kramppeja, mistä saat apua lihaskramppeihin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.