Hae
Outi Karita

Lisäravinteet, ravintolisät ja raskaus

Lisäravinteet ja raskaus tai ravintolisät ja raskaus, mikä on ero toisiinsa ja mikä ero ei raskaana olevaan?

Itselläni ei kovin suurta eroa ole raskaus tuonut näiden käyttöön. Ajattelen ravintolisät viitamiini-, hivennäisaine-, kivennäisaine- ym. lisinä, joiden on tarkoitus täydentää ruokavaliota. Kun taas lisäravinne on ajatuksissani esim. proteiinijauheet yms., joilla täydennetään juurikin vaikka proteiininsaantia ja edistetään palautumista. Tämä jaottelu perustuu siis täysin omaan ajatusmaailmaani, en tiedä onko tässä ajattelussa sen enempää perää 😀

Lisäravinteet ja raskaus

Ravintolisät ja raskaus

Siinähän ne kuvissa on, mitä tällä hetkellä käytän.

Raskausajan monivitamiini ollut käytössä lapsettomuushoitojen aloittamisen myötä. Monivitamiinia ennenkin käyttänyt, mutta nämä on tietysti räätälöity raskaana oleville.

Omegan käytön koen nyt todella tarpeelliseksi, kun ei ole kala niin kauheasti raskauden myötä maittanut. Aiemminkin olen ollut kalaronkeli ja harva kalalaji tai -ruoka maittanut. Tällä hetkellä maittaa lähinnä tonnikala… Omegassa pitää huomata tsekata ettei sisällä a-vitamiinia.

Sinkkiä syön paljolti ihon ja limakalvojen takia. Magnesiumin käytön aloitin pari viikkoa sitten kun alkoi tulla pohjekramppeja. C-vitamiini ja viherjauheesta syntyy aamujen drinksu. Viherjauheesta ei ole selvyyttä raskauden aikaiseen käyttöön, jostain luin levien jodipitoisuuden takia jota ei tiedetä. Itse olen uskaltanut sen pienen määrän käyttää päivittäin, sillä käyttämäni viherjauhe sisältää makean veden leviä, joiden jodipitoisuus on matala.

D-vitamiinia olen käyttänyt, mutta keväällä se jäänyt pois. Myös foolihappo oli erikseen käytössä hoitojen myötä sekä alkuraskaudesta. Nyt näiden saanti monivitamiinista riittää, syksyllä sitten taas deetä.

Ravintolisät ja raskaus
Ravintolisät ja raskaus

Lisäravinteet ja raskaus

Aiemmista palkkareistani ja lisäprotskujauheista olen lähes 100% nyt luopunut, vaikka niitä löytyy edelleen kaapeista. Halusin kuitenkin siirtyä mahdollisimman puhtaisiin proteiinijaiheisiinn kun niitä käytän, sellaisiin missä lähinnä sitä heraa.

Foodinin jauheessa heran lisäksi aitoa vaniljaa ja makeituksena steviaa.puhdistamon jauheessa taas heran lisäksi kaakaojauhetta ja steviaa. Kummastakin saa myös muita makuja ja maustamatontakin. Suomalaisuus on tietysti iso plussa ja vieläpä luomulaatuisuus.

Proteiinijauhetta käytän lähinnä smoothieissa. Jos kaipaan treenin jälkeen palautusta niin nämä käy nyt siihenkin, mutta aika usein asian ajaa tällä hetkellä myös ruoka, smoothie tms. En pyri tällä hetkellä optimoimaan lihaskasvuani ja treenitkin hyvin erilaisia kuin aiemmin. Kuitenkin lihasten ja muunkin kropan palautumiseen on myös raskaana ollessa hyvin tärkeä kiinnittää huomiota eikä laiminlyödä.

Kirjoittelen jossain vaiheessa myös raskausajan ”ruokavaliosta”, syömistä, kun sitä on toivottukin. Raskausajan liikunnasta olenkin jo kirjoittanut postauksen;

http://outikarita.fitfashion.fi/2017/06/14/raskausajan-liikunta/

Eilen FitFashionin snäpissä (fitfashionfi) jaoin vinkkejä lihaskramppeihin, siellä ne vielä näkyvät ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.