Hae
Outi Karita

Viime hetken juhannuspostaus vinkkeineen

Juhannuspostaus

Juhannuspostaus, ajattelinpa vielä viime hetkellä tällaisen riipaista parine herkullisine vinkkeineen… Täällä ei ole juurikaan, ei oikeastaan yhtään suunniteltu juhannusta. Vastahan me reissusta kotiuduttiin ja nyt onkin kiva viettää juhannusta rennosti, ikäänkuin ihan tavallista viikonloppua. Alkuvuodesta vielä oli ajatusta, että josko tänävuonna juhannusta vietettäisi jossain mökillä muutamien ystävien kesken, Turun suuntakin oli mielessä.  Hommaa ei kuitenkaan kukaan sen enempiä lähtenyt pohtimaan ja sitten kun meille tuli reissukuviotkin, niin ei sitä sitten vaivannut omaakaan päätään asialla. Tällä hetkellä tämä tavallinen viikonloppu juhannuksen teemana on kuitenkin tosi hyvä ratkaisu, vieläpä kun maanantaina on paluu töihin pariksi viikoksi ennen seuraavaa kesälomapätkää. Joskos sitten ensivuonna pikkuisen poikamme kanssa päästäisiin viettämään sitä haaveiltua mökkijuhannusta <3

Juhannuspostaus

Enhän mä ees oo tällä hetkellä sisäistänyt että tässä viikonlopussa olisi jotain erityistä, mutta vähän juhannusta teen kotiin silti. Tänään keittelin mannapuuroa, jota syötiin mansikoiden kanssa. Mansikathan on ihan must juttu juhannuksena ja ostettiinkin ensimmäiset suomalaiset mansikat tänä kesänä. Siinä aamusalla siivoilin jo yhden keittiötasomme, mutta jätin paljastamatta miltä muu keittiö näyttää, heh… Oisihan se tarkoitus vielä tänään siivoilla kokonaan. Miten me se nyt ollaan saatukkin taas jo tuohon kuntoon… Umppu, muuten hauskasti ja rehellisesti paljasti juuri Prime life -blogissaan postauksessaan ”Turhaan sitä salailen…” miltä se koti in real life ainakin välillä voi näyttää. Pääasiahan se on, että on puhdasta, mutta kyllä mä nautin siitä muutenkin siististä järjestyksestä ja epäjärjestys aiheuttaa liian pitkään olleena mulle ahdistusta ja stressiä. Tässä juhannuksena aion hyödyntää myös kotoilua yhden lipaston siivoamiseen ja sen sisällön rojujen raivaamiseen pois. Meen Tiiti saa sitten omille jutuilleen lipastoon tilaa 🙂

Kävin tänään myös aamulla vähän ulkoilemassa, huomiselle vissiin luvattu enemmän tai vähemmän sadetta, mutta sadetta koko päivälle. Tänään olikin hyvä käydä vähän ulkoilemassa ja keräilemässä samalla vähän juhannuskukkia. Sinäänsä mua ei tuo sää haittaa tässä juhannuksena, kun kerran kotona ollaan ja grillata voi katoksen alla, muuten pysyä sisällä. Ymmärränhän mä sen että esim. festarijuhannus ja muunkinlainen ulkojuhannuksen vietto olisi kivempaa vähän paremmalla ilmalla. Eikös tää silti ole kuitenkin aika tyypillinen juhannusilma, mihin ollaan jo totuttu 😀

Juhannuspostaus

Juhannusvinkit

Niin ja mulla oli pari vinkkiä juhannuspöytään noiden juhannuskukkien lisäksi, ehkä jotain syömistä… Kuten jo sanottu, niin mansikathan kuuluu juhannukseen! Itsellä muodostunut nyt parina vuotena vakioksi tehdä raparperi-britakakkua mansikoiden kera. Ohje löytyy Valiolta: Raparperi-Brita NamNam! Voin luvata, että on hyvää!

Lisää jälkkäri ja herkutteuideaa voisi saada herkkuvartaista, jotka onkin vähän kevyempää herkuttelua. Nimittäin hedelmiä ja marjoja sekä sulatettua tummaa suklaata. Oi nam, näitä ei taideta tehdä itse tänä viikonloppuna, mutta onhan tässä kesää jäljellä….


Moni varmasti grillailee ja grillailuvinkkejä en nyt tällä kertaa sen kummemmin ajatellut jakaa, mutta lisukkeita grillailulle… Miltäs kulostaisi uusista perunoista tehty raikas ja kevyt perunasalaatti tai grillattu salaatti? No tuli se grillausvinkkikin 😀

Kesäisen raikas perunasalaatti

1 kg uusia perunoita
Iso kourallinen rucolaa
3 kevätsipulia
5 ruohosipulin vartta
1/2 pkt (75 g) fetaa
N. 20 vihreää oliivia

Salaattikastike

1 dl oliiviöljyä
1 rkl valvoviinietikkaa
1 tl hunaja-dijonsinappia
Ripaus suolaa
Ripaus pippuria

Tänään me vietetään ihan kaksin juhannusaattoa, grillataan vähän kana-kasvisvartaita ja Riku lupasi tehdä jotain hyviä perunoita. Huomenna tulee ystäviä kylään ja miehet saa grillailla. Mä teeen tuon perunalaatin, joka on ihan superhyvää ja sitten teen tota ihanaa britakkua. Pientä kotipuuhailua välillä touhuten ja rennosti ottaen siis juhannuksen viettoa.

Meen juhannusta voi varmasti seurata somestakin, ainakin instastakuvien ja storyn muodossa 😉

@outikarita

Mitäs teidän juhannukseen kuuluu?

Juhannuspostaus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.