Hae
Outi Karita

Raskausajan liikunta

Raskausajan liikunta ja alkuraskaus

Tämä raskausajan liikunta itselläni poikkeaa jonkin verran siitä miten olen liikkunut. Meikähän on ollut aina hyvin liikunnallinen ja nyt onkin elelty harvinaisen vähäliikunnallista aikakautta. Liikunnan vähentyminen on johtunut alkuraskauden huonovointisuudesta ja kun siitä pääsi eroon niin tovin vielä jatkui alkuraskauden väsymys, vaikkakin sekin vähän helpotti pahoinvoinnin helpottamisen myötä. Oon ikävoinut liikunnallisempaa arkea, mutta mun mielestä on kuitenkin turha ruveta rehkimään silloin kun keho selvästi pyytää lepoa. Viime viikkoina kiusana olleet sitten poskiontelotulehdus ja vatsatauti, juuri kun energiat alkoi olla entisellään. Eiköhän tästä kuitenkin taas uuteen nousuun pyrähdetä ja nyt onkin jo liikunta taas alkanut lisääntymään.

Raskausajan liikunta

Raskausajan liikunta tällä hetkellä

Edelleen ohjaan jumppatunteja, mutta otin kesälukkariin nyt vain yhden pumppitunninohjauksen. Sitä kun pystyy helposti soveltelemaan ja ottamaan vaikka vähän iisimmin itse. Eilen juuri huomasin, ettei vatsoja tehdä ihan niinkuin aiemmin… Vatsakin sen verran kasvanut että niin rakastamani vatsalihastreeni entisellään ei enää välttämättä edes kannata eikä tunnu enää hyvältäkään.

Salin puolella mua ei ole hetkeen näkynyt, tykkään treenailla paljon kotona ja kesäisten ilmojen salliessa ulkona. Lihaskuntoa haluan edelleen pitää yllä, mutta rääkkitreenit ja kovasykkeiset kiertoharjoittelutyyppiset treenit saaneet tällä hetkellä muuttua enemmän pumppaaviksi treeneiksi. Salillekin kuitenkin toisinaan edelleen suuntaan, koska kyllä mä edelleen tykkään salitreeneistä. Lihaskuntoa pyrin treenaamaan sen 1-2 kertaa viikossa. Ja tällä tarkoitan juurikin sellaista enemmän peruslihaskuntotreeniä salilla, kotona tai pihalla.

Raskausajan liikunta

Lihaskuntoa tulee treenattua myös hieman uusin tavoin. Tykkään enemmän tällä hetkellä keskittyä raskautta, tulevaa synnytystä ja raskaudesta palautumista tukevaan liikuntaan, kuten äitiyspilatekseen, jossa olen käynyt. Nyt on myös äitiysjooga testattu ja tykkään näistä kummastakin kovasti! Pilates ja jooga ovat ennestäänkin tuttuja, mutta nämä raskausaikaan painottuvat harjoitteet ovat monet uusia. Koen nämä tässä kohtaa myös hyvin tärkeiksi, sillä fyysinen hyvinvointi on mulle tärkeää ja haluan pitää siitä nyt raskausaikanakin hyvää huolta ja jo nyt suunnata ajatuksia myös sinne palautumiseen, sillä monia asioita voi tehdä jo etukäteen. Aamuisin myös otan lyhyen kropan herättelyja venyttelytuoksion ja nyt puhutaan siis ihan lyhyestä sellaisesta, se tuntuu aamuisin hyvältä!

Tykkään myös tanssia ja zumbata. Kotona pistänkin aika usein tanssiksi, kun harvoin tuntuu sopivan nuo ohjatut zumbat omiin aikatauluihin. Zumbassakin täytyy vähän kevittää välillä hypyissä ja keikutuksissa, mutta jälleen omaa kroppaa kuunnellen. Tanssiminen on vaan aina ollut niin mun juttu!

Kesäisin rakastamani rullaluistelu saa nyt tämän kesän olla tauolla ja keskitytään enemmän lenkkeilyyn kävellen ja kenties pyöräilyyn. Itseasiassa en ole kertaakaan raskausaikana vielä pyöräillyt. Nyt kun työmatkakin on niin lyhyt, niin tulee vaan käveltyä. Tarkoitus olisi kuitenkin tuota pyöräilyäkin kokeilla ja juhannuksen jälkeen kun työmatka on parin viikon päästä pidempi niin voisi sitä pyöräillä tuon matkan mikäli tuo pyöräily hyvältä tuntuu.

Nyt Italiassa ollessani paljon kävellään ja äitiysjoogataan. Palataan vaikka reissun jälkeen siihen, että miten täällä reissussa on liikuttu. Yleensä sitä kävelyä on reissun päällä tullut ja paljon!

Omaa kroppaa kuunnellen ja fyysisestä hyvinvoinnista huolehtien tätä raskausajan liikuntaakin harrastetaan.

Raskausajan liikunta

Yksi kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.