Hae
Outi Karita

Lomalukemista – vinkkejä laidasta laitaan

Mulla hei alkoi loma ja suurena kirjojen lukijanahan täytyy olla lomalukemista. Lomalla ehtii parhaiten lukemaan. Itselläni alkoi nyt kahden viikon loma, josta suurin osa lomaillaan reissun päällä. Toisen nukkuessa aamulla pidempään niin onhan sitä kiva itse aloittaa aamu hotellin lakanoissa lukien ja auringonottoon kirja on myös hyvä kaveri.

Tykkään lukea ihan kirjoja, siis kirjoja joissa on konkreettisesti kannet ja sivut. Monet on siirtyneet älylaitteilla luettavan kirjoihin ja itsellänikin on Bookbeat sovellus, kuitenkin lähinnä äänikirjoja varten itselläni. Äänikirjoista en nyt kuitenkaan tällä kertaa enempiä höpöttele, niistä ehkä tulossa oma postaus vinkkeineen.

Tällä viikolla oon käynyt kirjastossa ja lainasinkin ison kasan hyvin erilaisia kirjoja, kuten kuvasta näkyy. Kotonakin kyllä olisi lukemattomia kirjoja, mutta ne ei nyt tähän hetkeen tuntuneet niin houkuttelevilta lomakirjoilta. Tuskin näitä kaikkia luen ensimmäisen lomani aikana, mutta heinäkuussa on vielä toinen, vähän pidempi lomapätkä ja kyllä sitä työpäivinäkin voi kirjaan tarttua, varsinkin mukaansa tempaavat kirjat ihan kutsuvat sivuilleen.

Onko siellä muita lukutoukkia?

Lomalukemista

Lomalukemista

Tällaiset kirjat mulla tarttui kirjastosta mukaan…

Romaaneja

Lomalukemista

Annakaisa Iivarin Juhannus Italialaiseen tapaan.
Tätä itseasiassa kirjastonhoitja vinkkasi, kun kuuli mun matkaavan Italiaan. Aika osuva kirja matkalle mukaan.

”Laatu ja täydellisyys. Siinä kuvausjärjestäjä Kristiina Kallion tavoitteet elämältä. Vauraasta espoolaislähiöstä hankittu asunto merkitsee onnistuneita puitteita, joihin kulahtanut avioliitto tosin tuo ikävän särön.
Naapuruston yhteisellä lomamatkalla Toscanan aurinkoon Kristiina haluaa tehdä vaikutuksenniin aviomieheensä,naapureihinsa kuin koko Italian kansaan – ja järjestelyt ovat sen mukaiset. Kristiinan harmiksi omapäiset matkakumppanit kuuntelevat iskelmiä, syövär paperilautasilta eivätkäinnostu museoista.
Kantapään kautta Kristiina joutuu huomaamaan, että täydellisesti valmistetusta bruschetastaei jaeta palkintoja.”

Graeme Simsionin Vauvatesti

Tämä vaikutti kepeältä ja hauskalta kesäromaanilta ja jos on hyvä, niin täytynee lukea myös Vaimotesti. Paljon on ainakin kehuja saanut.

”Vauvatesti on hyväntuulinen komedia miehestä, jolle tiedeon totta ja kaikki muu suurta mysteeriä.”

Selfhelp

Lomalukemista

Carl Honore – Slow, elä hitaammin!

”Manifesti verkkaisen elämän puolesta”

Jaana Villanen – Uskalla, ole hyvän tekijä itsellesi

”Kenellä on sinun elämäsi hyvän tekemisen avaimet käsissään- kerrotko itse oman tarinasi ja uskallatko olla rohkeasti oma itsesi? Lue, haasta ajatteluasi ja ota omaksesi naisellista viisautta, samalla teet hyvää.”

Geshe Rabten – Käytännön meditointi, arjen harjoittaminen

Tommy Hellsten- Elämän paradoksit

”Tie aitoon elämänmuutokseen kulkee paradoksien kautta. Elämää ei voi hallita, mutta sitä voi elää, ja turvan epävarmuudessa löytää vain, jos uskaltaa kohdata turvattomuuden. Jos etsii ikuisuutta, on elettävä tässä ja nyt.
Tommy Hellstenin oivaltavat paradoksit opettavat, kuinka ihminen voi löytää itsensä jaelämän mielekkyyden.”

 Raskaus ja hyvinvointi

Lomalukemista

Anneli Päivänsara – Liikunnallisen äidin käsikirja

Ravitsemus ja liikunta raskauden aikana sekä synnytyksen jälkeen

Mari Stenman – Liikkuvan äidin hyvinvointi

Raskausaika ja äitiys

2 kommenttia

 1. jiip kirjoitti:

  Suosittelen Daniel Colen Räsynukkea ja Samuel Bjorkin Minä matkustan yksin kirjoja, jos tykkää lukea jännäreitä 🙂 Molemmat kirjat koukuttivat ekasta sivusta lähtien!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hei!
   Kiitos vinkeistä!
   Jännärit ja dekkarit on myös mieleen.
   Räsynyken olenkin joskus lukenut, löytyy omasta hyllystä. Pistetään mieleen tuo toinenkin vinkkisi ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *