Hae
Outi Karita

RV 17 kuulumiset ja loistava PregLife -sovellus

Hiphei, RV 17 tänään täynnä!

En muista päivittelinkö jo viimeksi miten tää aika menee nopeasti, pian on jo puoliväli raskaudesta, nyt rv 17. Puolivälissä me ollaankin Italiassa ja sekin on ihan huisia. Kaksi viikkoa vielä paiskitaan töitä ja sit alkaa kesän ensimmäinen lomapätkä ja me suunnataan Italiaan, me Rikun kanssa ja meidän pikku masuasukki. Mutta niin, niihin raskauskuulumisiin! Energiatasot on nousseet selvästi, kotona puuhailtu paljon kaikkea ja oon vaan hirmu onnellinen. Juttelen Tiitille paljon ja käsi silittelee masua tämän tästä.

RV 17

RV 17  tuntemukset

Kovin touhukkaina päivinä varsinkin ja myös pitkään istuessa alkaa ikävää pientä kipua tuntua kyljessä, ihan kuin kylkilyy painaisi johonkin sisäelimeen ja niin se saattaa ollakin. Sisäelimet kun vissiin vähän nousevat vauvan kasvaessa ja tila käy ahtaaksi. Tällöin auttaa parhaiten makoilu tai ainakin kunnon takakeno istumasento. Äitiyspilateksessa myös vaihtoehtona sanottiin pallea ja silloin voisi kokeilla myös hengitysharjoituksia ja jokatapauksessa tiettyjä venyttelyitä tekemään tilaa. Kiva, että sai tuolta pilateksestakin vinkkejä! Välillä kun on vaikea löytää sitä hyvää asentoakaan kun tuo kylki kipuilee, onneksi vielä kuitenkin pystyy makaamaan myös selällään, koska se on yleensä hyvä. No, tuleehan näitä monenlaisia kipuiluja ja pahempiakin varmasti viikojen edetessä, mutta nämä ovat nyt tän hetken kipuiluja.

Tiiti pitää pientä elämää masussa välillä ja se on kivan tuntuista. Aloinhan mä jo tuntea sellaista pientä kuplimista ja sekunnin-kaksi kestävää pärinää tuolla 12 viikolla. Niitä samoja tuntemuksia ei enää oikeastaan ole. Nyt välillä tuntuu kun joku tökkisi ja ehkä kiepsahtaisikin. Välillä kyllä myös tuntuu, että ihan kuin vatsaan venytettäsiin lisää tilaa ja siellähän se pikkuinen kasvaa ja vaatii pikkuhiljaa enemmän tilaa.

RV17

Neuvolassa

Tällä viikolla käytiin myös neuvolassa ja olen tainnut mainitakin, meidän neuvolahoitaja on todella mukava ja rento. Kirjoitin oman postauksen muuten alkuraskauden huonovointisuudesta ja painonnoususta. Tuota painonnousua vähän mietein kun neuvolaan menin, että tuleekohan noottia, mutta ihan ok määrä oli kuulemma tullut ja kiellettiin moisia miettimästä, hän ei kuulemma ihan heti noottia anna.  Kaikki arvotkin olivat oikein hyvät ja sykkeetkin saatiin kuulumaan, paljon paremmin kuin kotidopplerilla, jolla välillä kuuluu hetken…

RV 17

PregLife sovellus

Latasin tänään puhelimeen myös PregLife sovelluksen, joka onkin aikas kiva sovellus. Kertoo viikot ja kuinka paljon päiviä vielä jäljellä, no ehkei vielä aloiteta aamukampaa vaan nautitaan tästä. Sovelluksessa on myös tarkastuslista hoidettavista ja hankittavista asioista. Sovellus kertoo kullakin viikolla mitä lapsella tapahtuu, mitä äidillä… Sovellukseen voi kirjata omat arvot, painon ym., sieltä löytyy supistuslaskuri ja ihan huippua raskaus yoga ohjelmia!!!

RV 17

Lapsi: ”Sikiöon nyt n. 18 sentin mittainen päästä jalkoihin ja painaa viikon alussa n. 125 ja viikon lopussa n. 160 grammaa. Lapsella on meneillään erittäin aktiivinen vaihe. Se potkii, vääntelee kasvojaan, tekee kuperkeikkoja ja venyttelee. Lapsen yksilöllinen sormenjälki alkaa kehittyä.”

Äiti: ”Vauvan liikkeet tuntuvat ehkä vatsassa kurinaa tai kevyttä lepatusta muistuttavana tuntemuksena (no, itsellä tosiaan jo näistä tuntemuksista hieman voimistuneet ja muuttuneet tuntemukset). Ensimmäisten liikkeiden tunteminen voi myös antaa odottaa itseään useiden viikkojen ajan. Se on hyvin yksilöllistä. Olet todennäköisesti jo pirteämpi. Estrogeenitasojen nousu lisää verimäärää lantion alueella, mikä voi voimistaa seksuaalista halukkuutta.”

Hih, tälläisiä kuulumisi nyt kun RV 17 on täynnä ja alkaakin jo 18 viikko!

RV 17

4 kommenttia

 1. Ida kirjoitti:

  Ihana lukea sun kuulumisia! <3 Näytät säteilevän hyvältä! <3
  Hyvää Italian matkaa! Tulkaa käymään joskus meillä Espanjassakin. <3

 2. Tiina/ Fitfatmama kirjoitti:

  Miullakin on toi Preglife sovellus ja sitten vau.fi odotussovellus ja babystory 🙂

 3. ansu kirjoitti:

  Ehkä ihan hassu kysymys, mutta pystyykö raskausmahaa vetämään sisään? Tai jos haluaisit/olisit alussa halunnut peitellä kasvavaa masua, olisiko se ollut edes mahdollista sillä että olisit vetänyt mahaa sisään? ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.