Hae
Outi Karita

Pulled Bread, herkullinen nyhtöleipä illanistujaisiin

Mun on pitänyt vapusta asti jakaa tää Pulled Bread eli suomennettuna nyhtöleipä ohje teille. Kaikki nyhtöruuathan on olleet jo jonkin aika kovassa suosiossa jakun kovin suosio alkaa tasaantua niin silloin minä yleensä innostun. Käykö muille näin koskaan? No, nyt vihdoin reseptiä tulossa, nimittäin tää on todella hyvä illanistujaisnaposteltava. Ei kovin terveellinen, mutta sitäkin parempi! Oma parturini joskus tästä nyhtöleivästä puhui ja siitä asti pyörinyt välillä mielessä, että pitäisi testata ja kyllä kannatti. Suosittelen myös muita testaamaan, nimittäin tää on hyvää!!!

Pulled Bread – Nyhtöleipä

Tarvitaan ensinnäkin 1 kova kuorinen vaalea leipä, Satakuntalainen kakko leipä on oikein hyvä tähän tarkoitukseen. Taidetaan jo muuallakin päin Suomea myydä Ullan Pakarin leipiä (kakkoja), jotka on ihan huippu hyviä!
Lisäksi tarvitaan voita ja voisin kuvitella, että oliiviöljy olisi myös todella hyvä vaihtoehto voille tässä leivässä, ehkäpä jopa kokeilen ensi keralla ja voihan voista jaöljystä tehdämyös sekoitteen. Voilla tätä kuitenkin tähän mennessä meillä tehty.
Nyhtöleivän maustamista ei pidä unohtaa ja mauseiksi sopii varsin hyvin valkosipuli ja kaikki yrtit. Valkosipulin kanssa tosin kannattaa olla varovainen, sitä ei oikeasti tarvitse kuin vähän ja maistuu kyllä. Yrtteinä ollaan itse laitettu persiljaa ja ruohosipulia, mutta esim. basilikalla saa kivasti Italialaista twistiä leipään.
Sitten vielä juustoa kruunaamaan nyhtöleipä! Itse tykkään vahvoista mauista juustoissa ja laitettiinkin Punaleima Emmentalia, mutta oman maun mukaan juuston voi toki valita jokainen.
Siinäpä ne ainekset leivälle. Sitten vaan leipään viiltoja lähes pohjaan asti. Me tehtiin tuollainen ruudukko. Voita/öljyä runsaasti väleihin, oikeasti RUNSAASTI, jotta leipä ei jää kuivaksi. Kuivaksi jäädessään se on vaan leipää… Sitten yrttejä ja mausteita väleihin, kääritään leipä folioon ja laitetaan uuniin.
Leipää paistetaan uunissa folioon käärittynä 200 asteessaensin 10 minuuttia. Sitten lisätään juustoa väleihinja päälle. Jatketaan pasitamista,kunnes juusto on sulanut, n. 10 min.
Nyhtöleipä tarjolle ja eikun nyhtämään ihania suupaloja!
Nyhtöleipä

Reseptien ja ruokaideoiden jakaminen muutenkin on tosi kivaa, saa paljon uutta inspiraatiota omaankin ruuanlaittoon. Siinä yksi syy, miksi joskus teen ruokapäiväkirjojakin ja miksi tykkään seurata toisten ruokapäivityksiä. Mulla on tosiaan myös muutama tuttu, joiden kanssa tulee usein höpistyä ruuasta ja välillä voi jollekulle ihan heittää viestiä, kun oma pää lyö tyhjää, että heitäppäs joku ruokaidea kun suunnittelen just kauppalistaa ja ensi viikon syömisiä. Tänään viimeksi ollut tämäpäänvaivana… Usein juuri lauantaisin tehdään ruokaostokset suurimmalta osalta la-pe välille.

Jaan myös muualla somessa paljon ruokakuvia, Instasta ja sitten vielä Instastorysta voi saada inspistä ja ideoita 😉
@outikarita

2 kommenttia

  1. merja kirjoitti:

    Siis Pirjon pakarin kakkoja☺

    • Outi Karita kirjoitti:

      Varmasti oikein käypiä nekin, täältä Porista on lähtöisin tuo Ullan pakari 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *