Hae
Outi Karita

RV 16 äidin huoli ja helpotus

♥ Tänään tuli täyteen RV 16 ♥

RV 16 tuli tosiaan tänään täyteen ja kulunut viikko on sisältänyt sekä huolen että helpotuksen tunteita.

RV 16

Huoli

Viime viikolla jo vaivannut nuha äityi tällä viikolla poskiontelotulehdukseksi. Kävin keskiviikkona neuvolassa lääkärillä ja lääkärikin harmitteli, että nyt joudutaan turvautumaan antibioottiin. Itse en mielellään söisi lääkkeitä paljoakaan nyt varsinkaan raskausaikana ja ilmeisesti lääkäri oli samoilla linjoilla. Joskus kuitenkin tarvii lääkkeisiin turvautua ja saamani ab-kuuri pitäisi olla ihan käypä ja turvallinen raskausaikanakin. Jäi itseä vain harmittamaan, että miksen jo viime viikolla ottanut nenäkannua käyttöön ja aloittanut suolahuonehoitoja. Toisaalta olo alkoi viime viikolla jo helpottaa niin en osannut aavistaa flunssan pahemmaksi äitymistäkään. Mulla on myös nuorempana aina siitepölyaikaan iskenyt juurikin poskiontelotulehdus, joten ehkä olisi pitänyt myös rohkeammin lääkitä allergiaoireita. Ei tässä kuitenkaan jossittelut auta. Ja kaikki nämä mietteet tietty kumpusivat huolesta, että onhan pikkuisella kaikki hyvin…

RV 16

Tuntemuksia ja helpotusta

Mulla alkoi sellaisia pieniä kuplan tunteita ja ihan pieniä päristyksiä tuntua tosi hentoina viikolla 12. Nyt onkin ollut hiljaisempaa masussa ja sekös kans sitä huolta näin flunssan ollessa päällä nostatti, kun ei edes vatsa pärise hennosti… No, mutta eilen kyllä tuntemuksia palasi kun ajelin pitkiä matkoja autolla Helsinkiin ja takaisin tänne Poriin. Kotimatkalla, ihan kuin joku olisi tökkinyt hennosti masua sisältäpäin. Ehkä siellä Tiiti vähän potkikin…

Huolta helpotti myös kun kävin hakemassa koti dopplerin vuokralle Lapsis RY:ltä ja löysin Tiitin sydänäänet. Kyllähän siellä masussa kaikki on hyvin vaikka äippä tässä vähän sairastelisikin.Kuunneltiin sydänääniä perjantaina ja tänään. Eihän ne vielä kovin lujina tuolla kotidopplerilla kuulu, mutta kyllä ne sieltä löytyi ja ihan samoilta kohdiltakin kumpanakin päivänä. Tiistaina onkin luvassa neuvolakäynti. Jos siellä kuulisi äänet vielä paremmin 🙂

RV 16

Kyllä nää viikot vaan aika nopsaan menee ja nyt tosiaan jo RV 16, huhhuh…

Perjantain postaus, lapsettomuudesta keräsi paljon lukijoita ja kommentteja. Sain myös paljon viestejä henkilökohtaisesti. Omaa mieltä lämmitti se, että lähdin avaamaan omia kokemuksiamme. Tämä aihe on hurjan tärkeä ja selvästi myös tilausta tämän aiheen käsittelylle on. Tiesin, että lapsettomuus ei ole tänäpäivänä kovinkaan harvinaista, mutta en silti osannut aavistaakaan, kuinka yleistä se vallan onkaan. Tuohon postaukseeni alla viellä linkki. Kiitos kaikista ihanista kommenteista ja viesteistä!

RV 16

Lue myös postaukset
RV 15 ja tunteet pinnassa

Lapsettomuus ja pala meidän tarinaamme 1/3

Postausken kuvat otettu eilen bloggaajakoulutuksessa/-miitissä A-lehdillä. Kiitos Palasia arjestani Jonnalle kuvien ottamisesta!

Mut löytää nykyään myös Insta Storysta höpöttelemästä, kannattaa laittaa seurantaan ja samalla nimellä löydyn myös snäpistä ja fb:stä 😉

@outikarita

 

9 kommenttia

 1. Anuk kirjoitti:

  Mulla oli myös viime odotuksessa poskiontelovaivaa kk verran ja kun antibiootteja en halunnut niin punkteerattiin ja mätää lähti ja sen jälkeen hävis vaivakin 🙂 että sellanenkin vaihtoehto on,muistutan 🙂 mutta kaikkea hyvää teille ja onnea loppuodotukseen!meidän vauvat täyttääkin jo vuoden ensi kuussa että äkkiä se tuo aika menee.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiitos Anuk ♥
   Mua hirvittää tuoajatus punkteerauksesta. Yritän nyt käyttää tuota nenäkannua säännöllisesti 😀
   tuntuu, että nytkin on mennyttää alkuraskaus tosi nopaan, eka kolmannes onjo tkanapäin ja pian häämöttää jo puoliväli, hui! 🙂

 2. Sussu kirjoitti:

  Kotidoppleri on ihan älyttömän kiva ja kätevä kapistus!! Minulla alkoi raskausmaha kasvaa vasta rv20 jälkeen ja liikkeetkin tuntui vasta rv18, niin oli helpottavaa, kun pystyi silti kuunnella sydänääniä ❤ itse ostin netistä oman 70e. Toimi hyvin. Taisin kuunnella rv 14 eteenpäin muistaakseni. Käytin doppleria myös vielä ihan viimesilläkin viikoilla, vaikka sillon liikkeet toki oli jo vahvoja ja liikelaskenta mukana. Se vaan oli niin helpottavaa ja ihanaa ❤

  • Outi Karita kirjoitti:

   Mulla tais pullahtaa masu suht ajoissa, mut tosiaan tuonotkoselkäkin taitaa sitä vähän korostaa 😀
   Pieniä, hentosia tuntemuskiakinon tosiaan ollut ja viime viikonloppuna tosiaan, ihan kun muaoltais vähän tökitty 😀
   Tuo doppleri on kyllä kätevä kapistus, kiva kuunnella pientä ♥

 3. Susan kirjoitti:

  Mua vaivasi koko raskauden hormooninokka, eli limakalvot turposi umpeen. Kamala vaiva ja yöt sain jotenkin nukuttua nenäsuihkeen voimin. Mut se vaiva lähti samalla hetkellä kun vauva oli ulkona! Kaikkee sitä… ? Ja toi kotidopleri on kyl ihan huippukeksintö ja mielenrauhoittaja ❤

  • Outi Karita kirjoitti:

   Äh, ikävä vaiva tommonenkin, mutta onneksi ei enää vaivaa!
   Dopleri on kylläihankiva kapistus 🙂

 4. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Tulipa hyviä kuvia! Ammattilainen asialla 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.