Hae
Outi Karita

Flunssaviikon ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirjaa viime viikolta, jollon mua kiusasi sekä nuhaflunssa että allergiaoireet. Treenit jäikin hyvin vähäiselle näistä johtuen. No flunssahan jatkui tälle viikolle ja oikeastaan paheni. tästä viikosta en välttis tee ruokapäiväkirjaa, en ihan joka viikosta jaksa 😛 Oon kyllä tätäkin viikkoa kuvaillut, mutta viime viikkokin on kuvailtu ahkerasti syömisiä niin laitetaan nyt ainakin tulemaan ruokapäiväkirjaa. Osa viime viikon aterioista kyllä suoraan sanottuna hävettää, ei täytä ihan lautasmallin kriteereitä, mutta ei sitä aina jaksa 😀

MA

Työpäivä 6.30-14.20
Illalla klo 18.30-19.45 Kiinteät kurvit -jumpan ohjaus

Aikaisina aamuina on kiva hörpätä smoothie aamupalaksi ja silloin siitä teen vähän ravitsevampaa kun välipalalle. Tässä banskua, marjoja, kauramaitoa, kaurahiutaleita, vaniljaheraa ja öljyä.

Välipalana tarvii olla vähän tuhdoimpi kun aamupalan syö kuuden maissa, lounas kun on mahdollista töissä syödä vasta puoli kahdentoista maissa. Nyt siis välipalana siinä ysin maissa kauraleipää, jonka välissä kinkkua,juustoa, kanamunaa, kurkkua.

Lounaana viikonlopun poikien illasta jäänyttä nyhtökanaa tomaatilla ja juustolla. Loppulautasen täutti salaatta viinirypäleillä, ananaksella ja kurkulla.

Välipalana kaurajugua siinä puoli kolmen maissa…

Maanantaina tehtiin ruuaksi jauhelihakeittoa, jota syötiin siinä puoli kuuden maissa ja keiton kanssa pari riisikakkua juustolla.

Iltapalaa ysinmaissa, kauraleipää kinkulla, juustolla,munalla ja tomaatilla sekä appelsiinia.

TI

Työpäivä 8.45-16.45
ja se nuhaflunssa iski päälle…

Kasin maissa banskulettua (taikinassa 1 banaani, 1 muna, 2 valkuaista, suolaa, kanelia, chisiemeniä), päällä marjojaja banaanibonnea. Tuoremehua, johon nyt raskausaikana syntynyt riippuvuus 😀

Välipalaa kympin maissa; banaani-mansikkakaurajugua, joka on muuten noista maustetuista yosa jugurteista ainut, missä ei ole lisättyä sokeria. Lisäksi klementtiini tai madariini, jompikumpi…

Lounaana puoli kahdentoista maissa söin saman setin kuin maanantaina.

Välipalana töissä puoli neljänmaissa smoothie, jossa banaania, marjoja, kauramaitoa, heraa ja öljyä.

Päivällisenä kotona viiden maissa jauhelihakeittoa ja riisikakkuja juustolla.

Illalla Party Literyhmän kokouksessa söin jonkun leivän…

Iltapalana ysin aikaan lampimiä kauraleipiä tonnikalalla ja juustolla sekä appelsiini.

KE

Työpäivä 8-16

Aamupalana seiskan maissa veteen keitettyä kaurapuuroa voilla, mustikoilla, banaanibonnella ja chiasiemenillä sekä sitä tuoremehua.

Välipalana mansikka-banaanikaurajugua, mandariini tms. ja teetä

Lounaseväänä kahdentoista maissa jauhelihakeiton jämät kotoa

Välipalana kolmen maissa smoothie.

Päivälliseksi kotona kuuden maissa kanawokkia ja riisiä.

Iltapalaksi surautin banskujädeä (pakastettua banaania ja punaherukoita, tilkka jauramaitoa, vaniljaheraa ja öljyä) sekä appelsiinia ja Panadol Hot juoma

TO

Työpäivä 6.30-13.05

Smoothieta aamupalaksi kuuden maissa (banskua, marjoja, kauramaitoa, kaurahiutaleita, vaniljaheraa ja öljyä)

Välipalana ysin pintaan Kalinka jugurttia, appelsiinia ja Panadol Hottia

Lounaaksi puoli kahdentoista maissa kanawokin jämiä ja riisiä.

Ystävän kanssa päiväkahvilla/-teellä ja mä söin tommosen herkullisen tonnikalaleivän ja suklaacookien.

Päivällisenä vedin kuuden maissa Hesen kanasalaatin

Iltapalaa ysin maissa, riisikakkuja juustolla ja kanamunalla sekä appelsiinia.

PE

Työpäivä 8.45-16.45

Näinä myöhäisempinä työpäivinä, mulle on taas muodostunut melkeinpä vakkari aamupalaksinää banskuletut, niin hyviä ja kun oikein voissa paistaa (ohje tiistaipäivän kohdalla).

En oo varma söinkö mitään välipalaa, mutta lounasta nyt ainaki. Lounaaksi olin tehnyt pinaattimunakkaan, jonka välissä fetaa ja oliiveja. Kylkeen salaattia, jossa kurkkua, ananastaja viinirypäleitä.

Välipalana töissä smoothieta.

Päivällisenä kotona terveyspommismoothie kumoaa epäterveellisen lihapiirakan 😀 😀 😀
Heh, siis lihistä kanamunallajajuustolla, tottakai myös ketsuppia ja sinappia.
Lasissa varsisellerin varsi, sitruunan puolikas, banaani, ananasrengas, tyrnimehua, appelsiinimehua, pinaattia, puolukkaa, hunajaa ja inkivääriä. Kunnon tropit siis flunssaa vastaan!
Niin ja lasissa on light limua, ananasjaffaa.

Iltapala ??? Torkuin kyllä sohvalla, mutta ehkä jotain söin ennenkuin siirryin sänkyyn nukkumaan…

LA

Vapaapäivä!

Aamupalaa joskus ysin maissa ehkä… Veteen tehtyä kaurapuuroa, voilla, mustikoilla, banaanibonnella ja chiasimenillä. Tuoremehuatyrnimehulla terästettynä ja teetä.

Välipalana puolitapäivin maissikakkuja juustolla ja kinkulla. Smoothie flunssaa vastaan (varsisellerin varsi, sitruunan puolikas, banaani, ananasrengas, tyrnimehua, appelsiinimehua, pinaattia, puolukkaa, hunajaa ja inkivääriä)

Kotona grillattiin kolmen aikoihin maissia ja kanaa.

Syntympäivä kahvikonsertissa herkuttelin karjalanpiirakkaa munavoilla ja kinuskitäytekakkua.

Juhlien jälkeen työkavereiden kanssa Rossossa joskus ysinmaissa ehkä ruokalautanen edessä… Paahdetun focaccia-leivän välissä broilerinfileetä, ilmakuivattua kinkkua, tomaattia, zucchinia, tomaatti-valkosipulimajoneesia,
puolikuivattua tomaattia ja BBQ-kastiketta. Lisäksi yrttisalaattia ja ranskalaisia perunoita.

Ilmakuivatun kinkun jätin pois, koska raskaus… Ja yrttisalaattijäi kyllä kysymysmerkiksi, oliko se nuo herneenversot? Aloin nyt vasta miettimään… Hyvää ja täyttävää kuitenkin oli!

SU

Vapaapäivä ja äitienpäivä!
Illalla 19-20 Äitiyspilateksessa

Nukuin tosi huonosti ja heräsin tosi ajoissa, söinkin aamusti appelsiinin ja join joka amauisen drinksuni, jossa c-vitamiiniporetabletti ja viherjauhetta.

Aamupalabrunssilla ysin jälkeen Sokoshotel Vaakunassa, namnam! Eikä hetkeen tullut nälkää 😀

Joskus yhden maissa söin välipalaakotona, en vain yhtään muista mitä, jotain pientä se oli… Ja puoli kahden maissa käytiin anoppilassa, jossa söin tosi raikasta mustikka-juustokakkua.

Oltiin leffailemassa, mutta siellä eväänä ei olut kuin kivennäisvettä…

Kotona grillailtiin puoli kuuden maissa Chorizoa, pekoniin käärittyjä aurajuustoherkkusieniä ja tomaattia.

Iltapalana ysin maissa luonnonjugua marjoilla, kauraleseellä ja banaanibonnella sekä maissikakkuja juustolla ja kinkulla sekä tuoremehua tyrnillä terästettynä.
Jugurttiin kun olen nyt tykästynyt niin parasta syödä noita sokeroimattomia yosa jugurtteja tai luonnonjugua,jonka itse maustelee marjoilla ym.

Niin ja tosiaan lähes joka aamu kulautan aamudrinksun, jossa c-vitamiiniporetabletti ja viherjauhetta. Se on jo pitkään ollut mun aamudrinnkini 🙂

6 kommenttia

  1. Ninna kirjoitti:

    Kiva kun laitoit ja turha häpeä; flunssasena syödään mikä maistuu ja uppoa eikä mietitä ruokaympyrää tai lautasmallia. Hyvin pystyit syömään, itse en flunssaisena saisi tuota määrää enkä ”kunnon ateriaa”. Flunssasena ei treenata. Kävit kuitenkin töissä? Yosa on kyllä hyvää harmi kun on kallista. Feta+pinaattimunakas toimii aina, miten se kombo voikin toimia niin hyvin mietin välillä. tuo äitiyspilates jäi kiinnostamaan, voisiko siitä kirjoittaa lisää? Millaista oli? Onneksi olkoon vauvauutisesta.

    • Outi Karita kirjoitti:

      Totta puhut!
      Kävin viime viikon töissä, tällä viikollakun flunssa iski uudelleen päälle ja pahempana, niin olen saikkuillut nyt kolme päivää poskiontelotulheduksessa.
      Yosat on kyllä hyviä, sopii ihan herkkutteluunkin 🙂
      Äitiyspilateksesta voin tehdä kyllä omaa postausta vaikka jossain vaiheessa, lyhykäisesti se on ihanaa ja rauhallista, raskaus huomioon ottaen ja sitä tukevia harjoitteita sisältäen.
      Ja kiitos <3

  2. maikki kirjoitti:

    Mainitsitkin tuon kinkun pois jättämisen annoksesta, mutta miten muuten, onko raskaus vaikuttanut ruokavalioosi?
    Ainakaan näistä päiväkirjoista en ole huomannut että hirveästi olisi muuttunut, eikä määrätkään näytä kovin suurilta eli ei taida vielä ainakaan pohjaton nälkä vaivata 😀

    • Outi Karita kirjoitti:

      Onhan se jonkin verran vaikuttanut, mutta ei loppujen lopuksi paljoa rajoita. Tiettyjä juttuja tietty pitää välttää ja jotain kokonaan jättää pois. Mies ei antaisi uusien tutkimusten tkaia syödä lainkaan lakua ja salmiakkia, mutta kyllä mä joskus… 😀
      Mielitekoja ja muutamia yökötyksiä on tullut syömisten suhteen ja niistä oonkin aatellut koostaa oman postauksensa 😀
      Alkuraskauden syöminen oli vähän niin ja näin, mutta nyt on saatu rori syömisiin, eikä tosiaan vielä ole tarvinnut kasvatella annosmääriä,joskus joku ylimääräinen välipala kun alkaa hiukomaan…

  3. Sussu kirjoitti:

    Moi!
    Täällä kans toinen jolle maistui kaikki hedelmät ja mehut raskausaikana liiankin hyvin. Vedin niitä kaksin käsin! Tosin neuvola sanoi, että se on ok, kun sokeriarvoissa ei ollut mitään häikkää. Joka päivä tein hedelmäsalaattia, join tuoremehua yms. ?
    Vanha kansa väittää, että se on merkki tytöstä. No meille tuli tyttö!? Täällä tuhisee neiti 3.5kk.

    • Outi Karita kirjoitti:

      Kaikki raikas kyllä maistuu, saas nähdä enteileekö meilläkin sitten tyttöä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *