Hae
Outi Karita

Pääsiäismenu

Jos vielä kaipaat ideoita, mitä pääsiäisenä voisi syödä ja herkutella, niin tässäpä meidän suunnitelmia 😉


 

Lähdetään liikkeelle herkuista, first things first 😀 Mun vakkari pääsiäisherkkuihin kuuluu mämmi ja itsetehty pasha.

Pashaohjeen voisinkin tässä kohtaa jakaa ja se onkin pienellä twistillä. Oon muokannut kotoa saatua pashaohjetta itselle mieluisaksi ja sekaan on eksynyt myös mariannerouhe, joka tekee melkoisen tuhdista pashasta hieman raikkaampaa maultaan 🙂

PASHA

2 dl sulaa voita
1,5 dl sokeria
2 tlk maitorahkaa
1 keltuainen
rusinoita
mariannerouhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa

Vaahdota sula voi ja sokeria. Lisää sekaan maitorhka ja keltuainen. Lisää rusinoita ja mariannerouhetta oman maun mukaan. Lisää vaniljasokeri. Vaahdota kuohukerma ja lisää kermavaahto seokseen varovasti sekoitellen. Lusikoi seos esim. suodatipaperilla vuortattuun kahvinkeittimen suodatin osaan (ei saa olla tippalukollinen) nja muista laittaa aluslautanen, jolleylimääräinen neste pashasta valuu. Anna tekeytyä ainakin 1 vrk, kumoa pasha lautaselle, koristele ja nauti!

Sitten mä näin niin ihanan pääsiäsikakkukoristelun Instassa foodlover.fi sivulla, että pakko päästä jotain samantapaista tekemään. Tuossa kuvassa on mignonkakku, mutta itse päädyin sitruksiseen juustokakkuun. Ohjeen nappasin Kotikokki sivustolta, mutta päälisen ainekset muutan omien allergioiden takia ja olen ostanut limetahnaa ja sitruunaa päälistä varten, katsotaan mitä sitten tulee. Tämä kakku tehdään sunnuntaille kun Rikun vanhemmat tulevat syömään meille. Voi olla, että tarvii kyllä vielä maanantaillekin kysellä kahvivieraita, että saadaan kaikki herkut tuhottua 😀

Ettei nyt pelkäksi makean syömiseksi menisi, niin kyllähän tässä ruokasuunnitelmiakin on 😀 Ostan yleensä aina maustamattomana kaikki lihat ja kanat ym. Nyt kuitenkin osui niin herkun kuuloiset pintamaustetut kanafileet mun silmiin, että ostin! Tänään, pitkänä perjantaina meillä syödään appelsiini-rucola kanaa ja sitten tehdään pinaattirisottoa kaveriksi ja varmaankin rucolasalaattia.

Huomenna, lauantaina olisi tarkoitus tehdä karitsan jauhelihasta lihapullia ja niille tzatzikikastiketta, sekä mun päätäntävallan mukaan bataattia. Riku olis halunnut perunamuusia, mutta joutui nyt tyytymään vaimon haluihin 😀

Sunnuntaina sitten kun Rikun vanhemmat tulee syömään niin olisi tarkoitus grillailla. Tehdään kana-kasvisvartaita ja grillataan myös vähän chorizoa. Lisukkeeksi qvinoasalaattia ja jälkkäriksi tuota juustokakkua!

Maanantain syömingit on nyt ihan auki, mutta mä luulen, että noita karitsanlihapulliakin tulee sen verran verran, että riittää maanantaille, ehkä se on meillä joku jämäruokapäivä, let´s see!

Mitäs teidän pääsiäsimenuun kuuluu?

 

0 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Oho, teillä on kunnon kokkailut siellä! Me ollaan ihan normiruoilla kotosalla ja nautitaan vaan siitä, et kerrankin on enemmän kuin 1 vapaapäivä viikossa, haha! Ihanaa pääsiäistä! 🙂
  Nora / https://dreamerachiever.com

  • Outi Karita kirjoitti:

   Joskus vähän panostaen. Tykätään hirveästi ruuanlaitosta silloin kun siihen on aikaa ja näin pitkinä vapaina on 🙂
   Muuten täälläkin pääasiassa rentoilua kotosalla.
   Mukvaa ja rentoa loppupääsiäistä myös teille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.