Hae
Outi Karita

3 x arkinen aamupala

Pitkään mä oon syönyt joka aamu veteen keitettyä kaurapuuroa, mutta nyt on tullut vähän enemmän. Vaihtelua aamuihin. Oikeastaan mulla on nyt kolme aamupalaa, joita tulee viikottain tehtyä.

Puuro

Puuro tosiaan maittaa edelleen ja tykkään isoista kaurahiutaleista. Nyt olen välillä keitellyt puuron myös kauramaitoon vaihteluksi. Marjat päällä vaihtelevat, joskus päällä on myös banaania tai itsetehtyä banaani-karviaissosetta. Pari kertaa olen viime aikoina sekoitellut tuohon kauramaitoon tehtyyn versioon raakakaakaojauhetta. Päälle laitan yleensä aina macaa ja chiasiemeniä, niin ja kaneli on myös hyvä mauste puurolle.


Banaanilettu

NAM! Nää on vaan hyviä ja mun ohje on melko simppeli: 1 kanamuna, 2 valkuaista, 1 kypsähkö banaani, ripaus suolaa ja kanelia. Paisto voissa ja päälle heti pannulle kaadettua chiasiemeniä. Marjojen kanssa oikein hyvää ja myös banaanibonne (sose) sopii letun päälle hyvin!

Smoothie

Näistä on tullut mun aikaisten aamujen aamupala. Nopsa tehdä ja nauttia ja helposti saa täyttävää. Mikäli teen aamupalaksi niin silloin smoothie koostuu kutakuinkin seuraavanlaisesti; kaurahiutaleita, banaani, veriappelsiini/ananasta tai jokin muu hedelmä, marjoja, heraa, kauramaitoa, öljyä ja macaa.

Näiden lisäksi aamuihin kuuluu kuppi teetä ja mun aamudrinkki joka koostuu vedestä, c-vitamiiniporetabletista ja viherjauheesta.

Mitä sun aamupalaan kuuluu?

0 kommenttia

 1. Jonna kirjoitti:

  Mä rakastan niin paljon puuroa, että ihan jokainen aamu alkaa sillä. 😀 kaurapuuro veteen keitettynä, sekaan ruokalusikallinen chiaa. Valmiiseen puuroon mansikoita tai mustikoita (tai kumpaakin), mct-öljyä, macaa ja raejuustoa. Täydellistä! <3

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kuulostaa kyllä hyvältä, mutta ite en oo koskaan syttynyt tohon raejuustoon puuron seassa 😀
   Mutta puuro on kyllä hyvää 🙂

 2. miltsu kirjoitti:

  nää sun puurokuvat saa aina kuolan valumaan 😀 mun aamuun kuuluu lähes aina smoothie ja puuro, tai sit vaihtelevasti leivät. mut kunnon puuroa ei voita mikään,sellasta tymäkkää puuroa eikä mitään velliä, namnam.

 3. ulla kirjoitti:

  Juu ei kyllä päivä ala ilman Isolla puuro aamiaisella 🙂
  Olen miettinyt muitakin aamupala vaihtoehtoja, mutta ei . Kyllä se puuro lisukkeineen on aamun arvoinen !!!
  Glut. kaurapuurooni lisään usein chiasiemeniä, kookosöljyä, marjoja, hedelmiä, raejuustoa, hunajaa , ym ym banaani ja tahinilevite on nam !!! Siis juu ja kananmuna on nam… mitä milloinkin tekee mieli, suolaista vai makeaa 😉 Kahvia kylkeen niin sit on ….. AAMU !!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.