Hae
Outi Karita

Espresso-suklaakakku

Tätä reseptiä tuli viime viikonloppuna testattua ja maukkauden lisäksi on tosi helppo ja nopea. Alkuperäisen ohjeen bongasin Maku lehden sähköpostista ja alkuperäinen löytyykin täältä. Mullehan tulee viikottain sähköpostia sekäMakulta että Valiolta ja niiltä tuleekin hyviä ideoita ja reseptejä usein. Kannattaa tilata sähköpotsiin tuollaiset uutiskirjeet 😉

AINEKSET

100 g voita
1,5 dlsokeria
2 kananmunaa
200 g creme fraichea
1tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
3/4 tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
1,5 dl tummaa suklaata rouhittuna

PINNALLE

1 rkl sokeria
1 tl espressokahvijauhetta
1/2 tl kanelia

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää mukaan yksi kananmuna kerrallaan ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon creme fraiche ja vaniljasokeri.

Sekoita eri kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää kuivat aineet taikinaan muutamassa erässä samalla hiljalleen vatkaten.

Kaada puolet taikinasta voideltuun leipävuokaan. Ripottele taikinan päälle puolet rouhitusta suklaasta. Levitä jäljelle jäänyt taikina tasaisesti vuokaan edellisen kerroksen päälle.

Yhdistä sokeri, espressojauhe ja kaneli. Ripottele espresso-sokeri ja loput suklaahiput kakun päälle.

Paista kakku kypsäksi 175 asteessa uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Kypsyyttä voi testata hammastikulla.

Alkuperäisessä ohjeessa kypsymisaika hieman pidempi, mutta siinä myös tehty leipävuokaan. Itse tein piirakkavuokaan, jolloin kakusta tuli ohuempi ja ehkä sen takia ei tarvinnut niin pitkää kypsymisaikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *