Hae
Outi Karita

Sammuta valot!

EARTH HOUR 2017

Hah, mä olin vähän päivissä sekaisin. Mähän lupasin viimepostauksessa perjantaiaamuun uuden postaukse, mutta sitten FitFashionin sivut ei suostuneetkaan toimimaan. Snäpissä jo harmittelin, että tämä postaus olisi vähän myöhäistä enää julkaista töiden jälkeen illalla, mutta kiitos erään snäppiseuraajani huomautuksen, Earth Hour:ia vietetään vasta huomenna, lauantaina! Hups! Tämä kömmähdys tuli siitä, kun päiväkodissa tätä vietettiin jo tänään. Mulle olis kyllä hirmu hyvin sopinut tänään tuon viettäminen, huominen luo hieman haasteita…

Mutta mistä siis on kysymys?

”Hillitse ilmastonmuutosta ruokavalinnoillasi. WWF:n Earth Hour lauantaina 25.3.2017 kello 20.30–21.30 – maailman suurin kynttiläillallinen ilmaston puolesta!”

”Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus.”

Tällöin kannustetaan nauttimaan ilmastoystävällistä ruokaa ja sammuttamaan turhat valot ja sähkölaitteet. Meillä tämä on jo monena vuonna tarkoittanut juurikin valojen sammuttamista ja kynttilänvalossa vietettyä aikaa ilman älylaitteita ym. Kyllä sitä tunnin saa kulumaan ilman näitäkin 🙂

www.earthhour.fi

Huominen luo hieman haasteita, koska olemme kutsuneet Rikun veljien perheet meille, miehet saunoo ja naiset kälättävät. Tarjoamiset on jo suunniteltu ja sisältävät ainakin lihaa, mutta sentään luomulaatuista lähituotantoa, tällä viikolla Reko- lähiruokaringin kautta ostettua. Vaikka sauna lämpeää niin on meillä aika hyvä energialuokitus talossamme, joten näillä mennään tällä kertaa, kynttilöitä palamaan reilusti, niin voidaan olla vähemmillä valoillakin 🙂

En ole mikään superekoilija, mutta kyllä koen tekeväni monia ratkaisuja osaksi ekologisesta näkökulmasta, näistä onkin pitänyt tehdä omaa postausta ja voisinkin tässä toimeentua asian suhteen 🙂

Oletko itse viettänyt Earth Hour hetkeä aikaisempina vuosina?
Aiotko viettää tänä vuonna?
Paina sydäntä merkiksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *