Hae
Outi Karita

Lisää paljastuksia, vastauksia kysymyksiinne

Saitte esittää mulle viime postaukseen kysmyksiä ja nyt on vastausten vuoro 😉
Kiitos myös ihanista palautteista blogista, joita tuli kysymysten kanssa <3

Ensin täytyy sanoa, että oon viime aikoina viettänyt aika vähän aikaa koneella mikä näkyy kyllä blogissa. Koneella vietetettävä aika riipuu mulla nykyään niin paljon siitä minkä verran mulla on vapaailtoja ja aikaa kotona viettää. Jos kotiaikaa on vähemmän niin en kovin mielellään sitä koneella vietä vaan kotipuuhissa, rentoutuen ja miekkosen seurassa. Oon myös ollut vähän normaalia väsyneempi viime aikoina, alkava siitepöly kausi jo kiusaa… Tässä kevään myötä kotiaika kyllä lisääntyy ja hyvä niin monessakin suhteessa. Tykkään myös hirmuisesti tästä bloggaushommasta, joten mielellään useammin istuisin tähän koneen äärelle 🙂

Ja nyt ne paljastukset….

Tämä on tosi henkilökohtainen kysymys enkä pahoita mieltäni vaikka et vastaa tai edes julkaise kysymystä, mutta ilmeisesti pidät lapsista niin onko sulla haaveena saada joskus omia lapsia?

Huh, kuten jo kysymyksessä kirjoitetaan, on kyseessä melkoisen henkilökohtainen asia ja joka on ollut myös hieman arka. Vatsaan kuitenkin, kyllä mulla ja meillä on haaveena lapset <3

Lempitreeni ja lempibiisi tällä hetkellä?

Lempitreeniin on tosi vaikea vastata. Usein tässä ajatellaan salitreeneistä, että minkä lihasryhmän treeni, mutta salitreenaaminen on hirmuisesti mulla vähentynyt. Oon aina tykännyt treenata vatsalihaksia! Yks mun lempparitreeni on ehdottomasti Zumba, viime kesänä tykästyin ulkotreeneihin ja odotan taas, että pääsen ulkotreenikauden starttaamaan. Lihaskuntona tykkään eniten tällä hetkellä WOD/HIIT tyyppisistä treeneistä nykyään. Salilla mieluiten treenaan ehkäpä selkää tällä hetkellä ja tätä en olekaan koskaan ennen nostanut mihinkään suosikkitreeneihin. Kovin selkeä tämä vastaus ei nyt valitettavasti tainnut olla 😛

Lempibiisi… Sanotaan, että tällä hetkellä  Haloo Helsingin uudet biisit uppoaa todella hyvin ja niitä tämän tästä laulelen 🙂


 

Heitä muutama positiivisuusvinkki =) miten tehdä päivästä paras päivä?

Kaikki alkaa mun mielestä aamusta! Aamulla pitää olla tarpeeksi aikaa herätä ja puuhailla aamutoimet, ehkäpä myös vain olla, esim. istahtaa aamupalalle ilman kiirettä ja lueskella lemppariblogeja 🙂
Tähän kysymykseen voisin tehdä ihan oman postauksenkin, jossa voisin jakaa enemmänkin omia vinkkejäni 🙂

Miten pysyä positiivisena ja miten oppia nauttimaan elämästä?

Positiivisuus on ollut aina yks mun luonteenpiirre, jonka avulla mä oon käsitellyt monia asioita ja selvinnyt monista asioista, hyvin rankoistakin. Kaikissa ikävissäkin kokemuksissa piilee joku opetus, joku vahvistava asia, joku hyväkin asia, jos vaan on avoin tutkimaan asiaa ja onkimaan sieltä ne eri jutut. Tällaiset kokemukset puolestaan on vahvistaneet sitä mun positiivisuuta, se että on huomannut sen hyväksi voimavaraksi, josta ammentaa. Positiivisuus vaatii myös niiden negatiivisten tunteiden käsittelyn, niitä ei saa vain sivuuuttaa ja ajatella, että ollaan nyt positiivisia. Kaikki tunteet on hyvä käsitellä, jotta ne eivät jää kuormittamaan itseä.
Uskon, että jokainen, voi lisätä elämässään positiivisuutta ja tavallaan opetellakin sitä, kun sille antaa vain mahdollisuuden. Kaikilla se ei kasva yhtä suureksi, tosilla kun se on aina ollut luonteenpiirteessä, mutta ei sen tarvikaan olla kaikilla yhtä vahvana.
Kuitenkin mä oon kokenut positiivisuuden hyvin isoksi voimavaraksi ja suosittelen sen kasvattamista omassa elämässä!

Elämästä nauttimiseen snaoisin kaksi kliseisen kuuloista ohjenuorta, mutta niin paikkansa pitävää:
”Onnellisuus ei ole määränpää, se on tapa elää”
”Elä hetkessä ja nauti käsillä olevasta hetkestä”

Ja kuten ylläoleviin kysymyksiinkin kirjoitin lopuksi, tästä positiivisuus aiheesta voisin rustailla pitkästä aikaa omaa postausta 🙂

Kuka on sun esikuva ja miksi?

Mun esikuva on mun isä! Oon aina ollut isin tyttö ja isän elämästä olen oppinut, että sitä pitää tehdä mistä nauttii! Isä osasi muutenkin hoitaa asioita hienosti ja toimia yksinhuoltajana mulle ja veljelleni, vaikka olikin ehkä välillä vähän hukassa teini-ikäisen tyttösen kanssa 😀 Isällä oli hyvät arvot ja hän eli täyttä elämää, valitettavasti ihan niin ei enää ole vaikka isäni ihan elossa onkin, mutta se on toinen tarina se (lue postaus Isänpäivän moninaiset tunteet ) <3

Lempi musiikki?

Voi mä tykkään niin monipuolisesti monenlaisesta musiikista ja olenkin sen aina kokenut rikkautena. Tossa ylempänä vastasin lempibiisi kysymykseen Haloo Helsingin uudet biisit just nyt. Mulla siis ihan fiilisten ja päivien mukaan saattaa vaihdella mitä kuunteleen, ihan örinäörinää en kuuntele, mutta muuten menee niin raskaampi musiikki, suomirap, ”oikea” rap, poppi kuin panhuilumusiikkikin. Panhuilu musiikki on muuten erinomasiat rentoutumiseen, todella meditatiivista näin vinkkinä 😉

Käykö Riku salilla/mitä hän harrastaa?

Riku treenailee kotona lihaskuntotreenejä ja lenkkeilee, joko mun kanssa kävellen tai yksin juosten. Lisäks se viihtyy tietokoneen parissa, jonkun verran pelailee kavereidensa kanssa ja kokosi mulle mm. just tietokoneen, josta selvästi nautti 🙂

Mitä treenitavoitteita (konkreettisia) sulla on tällä hetkellä? Esim vaikka yhdenkäden punnerrus tms mitä haluaisit osata nyt tai joskus myöhemmin?

Tällä hetkellä mua motivoi liikkumaan hyvä fiilis, mutta olis tosi hienoa osata joskus just toi yhden käden punnerrus, samoin yhden jalan kyykky ja monena kesänä oon aatellut, että nyt opettelen menee nuo meen lähellä olevat ”tikkaat” päästä päähän.

Jos voisit matkustaa ajassa taaksepäin ihan mihin tahansa hstorialliseen paikkaan/tapahtumaan niin mikä se olisi ja miksi?

Huh, tää olikin vaikea ja mulle vaan ekana juolahti mieleen Antiikin Rooma. Se on jotenkin kiehtova maailma ja historiassa tykkäsin eniten kouluaikoinakin ehkäpä tuosta ajanjaksosta.

Missä kaikkialla olet matkustellut ja onko sinulla jotain tulevia reissusuunnitelmia?

Oon matkustellut tavallaan vähän, mutta kuitenkin monessa maassa. Isän kanssa tuli yks kesä nuorena kierrettyä Eurooppaa niin siinä tuli monessa maassa käytyä. Silloin käytiin Saksassa, Tanskassa, Itavällassa, Sveitsissä ja Italiassa. Sitten oon ollut leirikoulussa Kreetalla. Näiden lisäksi on tullut matkusteltua Virossa (Tallinna, Pärnu. Tarto), Ruotsissa, Puolassa, Tsekeissä, Unkarissa, Espanjassa (Torremolinos ja ympäristö), Gran Canaria, Teneriiffa.

Tulevia reissusuunnitelmia on tällä keväälleja alkukesälle pieni Tukholman reissu ja vähän pidempi Italian reissu. Kumpaakin odotan hirmuisesti ja tuo Italian reissu on pitkän haaveiltu juttu, kierrellään Rikun kanssa muutama paikka Italiassa…. 🙂

Osaatko sanoa mitkä ovat lempparimaitasi/kaupunkeja ja voisitko kuvitella asuvasi ulkomailla?
Tsekkien Praha ihan ehdottmasti lempparikaupunkini ulkomailta!!! Ihan rakastunut kyseiseen paikkaan ja kolme kertaa olenkin käynyt.
Espanjasta tykkään myös todella paljon, häämatkalla oltiin tuolla aurinkorannikolla, Torremolinoksessa ja tykkäsin hirmuisesti, ajatus olisi sinne suunnata myös 10-vuotis hääpäivänä,s e sovittiin jo aikoinaan häämatkalla, hih 🙂 <3

Äidin kanssa viime kesänä Prahassa

 Olisi kiva kuulla, miten alat rakentamaan uutta jumppaohjelmaa; miten valitset kappaleet ja liikkeet esimerkiksi pumppitunnille?

Uusi jumppaohjelma alkaa rakentumaan ensin päässä, mitä liikeitä haluaisin seuraavaan ohjelmaan ja onko kenties jumppaajilla toiveita, mistä on tykätty ja mikä on toiminut….
Pumppituntiin valitsen itse biisit ja paljon radiosta bongaillen, eri radiokanavien (rock, loop, voice…) biisilistoja katsellen ja youtubea selaillen löydän hyviä biisejä.
Siiten lasken biisit paperille ja suunnittelen, että minkä verran mitäkin liikkeitä ja millä tahdeilla…
Muuta tunnit menee helpommalla suunnittelulla, koska käytän valmiita aeromix levyjä ja biisit voi vaihdella vaikka viikottain. Muilla tunneilla ei haittaa jos biisit vaihtuu kesken sarjojen, koska tuntia ei ole rakennettu biiseihin, tosin kuin pumpissa…

Saikohan tuosta selkoa…?

Mitä hyviä ja huonoja puolia jumppaohjaajan työssä on?
Saa itsekin treeniä samalla ja se on vaan ihan huippukivaa!
Enpä juuri huonoja puolia keksi… Tietty kun on päivätyö niin ohjaukset sitoo vielä lisää aikatauluja ja on aina ne tietyt illat viikosta varattu, mutta toisaalta niin on monen harrastuksenkin myötä..
Aina ei ole täydessä vedossa ja silloin ei saa samaa fiilistä. Sairastelu myös on kurjaa, kun joutuu jättämään omat ohjaukset väliin…

Mikä on lemppiherkkusi/karkkisi?

Suklaa ja salmiakki!! Suitten kaikki jugurttipäälysteiset jutut, NAM!
Lempparijälkkäri on ehdottomasti hyvin tehty Tiramisu!

Viikonloppuna snäpissä näkynyt itsetehty pizza näytti niin hyvältä, että olisi mukava saada (pohjan) ohje tännekin?

Tälläinen vanha pizzapostaus löytyy kuin Pizzaperjantai

Voisin kyllä joku kerta tehdä taas pizzapostauksenkin 🙂

Hih, tulikohan lisää kysymyksiä mieleen tai postaustoiveita? Huomenna yritän saada julkaistua viime viikon ruokapäiväkirjan näin aikas jäljestä päin… Mutta kun se on nyt tehty paperille ja kuvattu sekä ne tuntuvat aina kiinnostavan, niin tulossa on 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.