Hae
Outi Karita

Herkullinen vegeaamiaismuffini (gluteeniton, maidoton, munaton)

Herkullisia muffineja vaikkapa viikonloppuaamuun!

Tein tällä viikolla työkavereille aamiaismuffineja ja koska yhdellä jos toisella oli ruokarajoitteita, niin tein moneen rajoitteeseen sopivalla reseptillä. Yllättäin itsekin, kuinka hyviä tuli ja aion tehdä näitä pian jo uudestaankin! Bongasin reseptin netistä (täältä) ja nyt jaan oman versioni ?

Maidoton, munaton ja gluteeniton, muttei mauton

6-8 muffinssia

2 rkl chia-siemeniä + 6 rkl vettä
3 rkl oliiviöljyä
n. 1 dl raastettua kesäkurpitsaa
n. 1,5 dl raastettua porkkanaa
1 kypsä banaani muussattuna
2 rkl hunajaa
3-4 dl gluteenittomia jauhoja (itse laitoin kaura- ja tattarijauhoja sekä tattarirouhetta)
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl leivinsoodaa
1 1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
ripaus suolaa
1/2 dl siemeniä (itse laitoin kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä)
1/2 dl rusinoita (myös taateli ja viikuna käyvät)

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoita chia-siemenet veteen isossa kulhossa ja anna turvota hetken aikaa.
2. Raasta kesäkurpitsa ja porkkana hienoksi raasteeksi. Muussaa banaani esimerkiksi haarukalla. Lisää raasteet, banaani, öljy sekä hunaja chia-siementen joukkoon ja sekoita hyvin.
3. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää ne sitten muiden ainesten joukkoon. Sekoita huolellisesti ja lisää jauhoja tarvittaessa. Lisää myös siemenet ja rusinat.
4. Lusikoi taikina muffinsivuokiin. Paista muffinsseja noin 20-25 minuuttia.

NAM!

Nyt oon matkalla Kiteelle viettämään kevättalvista viikonloppua ystäväporukalla.
Sunnuntaina blogiin tulossa aivan mahtavia uutisia!
Mukavaa viikonloppua!

0 kommenttia

 1. liss_ kirjoitti:

  Näyttääpäs hyviltä! 😛
  Kuules, pakko oli tultava vähän kirjottelee tänne liittyen juurikin työkavereihin ja heidän suhtautumista terveelliseen syömiseen yms.. siis eli mulla on ihana työporukka <3 Kaikki on niin mukavia ja rentoja! MUTTA omat (eli tässä tapauksessa minun) terveelliset elämäntavat ja varsinkin omien ruokien terveellinen popsiminen tuo melkein aina hämmästystä ja kummastelua. Toki joskus myös kommentteja saan (myös siis hyvässäkin 🙂 ). MIKÄ SIINÄ ON NIIN IHMEELLISTÄ?!? En ymmärrä? Yleensä lounaaksi syön perus jauheliha, riisi yms.. ison salaatin kera ja toki se saa näyttämään ruokailuni toooooodella terveelliseksi ja sitähän se onkin. Mutta kun minä rakastan salaattia yli kaiken. <3 Onko kyse vain siitä, että kun he eivät itse jaksa moiseen panostaa.. niin sen takia heitä se jotenkin ns. "ärsyttää".. vai mikä kumma siinä on? Mites sinun töissä työkaverit moiseen suhtautuvat kun syöt niin terveellisiä herkku sapuskoja? 🙂 Olisi muuten kiva saada vaikka kokonainen postaus aiheeseen liittyen 🙂 … Mukavaa viikonloppua! 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hei!
   Anteeksi, että vastaaminen on kestänyt! Toivottavasti tämä vielä sinut tavoittaa 🙂
   Pääsen hyvinkin kiinni siihen mitä tarkoitat. Kyllähän tuohon törmää, että terveellisesti syömistä hämmästellään ja kommentoidaan, joskus jopa koetaan joksikin uhkaksi (en osaa selittää). Ehkä siinä on hieman sitä juuri mukana, että itsekin haluttaisi, mutta ei saada itsestä irti kuitenkaan sitä muutosta, koetaan se työlääksi vaikkei se olisikaan kun rohkeasti vaan lähtisi muutoksen tielle. Itse saan silti eniten siitä kommenttia, miten inspiroin toisia, vaikken itse asiasta sen kummemmin pidä ääntä syömisistäni ja koen omat tapani kuitenkin hyvin rennoiksi ja salliviksi, joskus nappaan sen pullan siivun arkenakin 🙂 Ja musta se on just hyvä, näyttää mallia miten syödä terveellisesti ja silti rennosti, sitä mallia haluan näillä ruokakoosteillani täällä blogissakin näyttää ja samalla jakaa kenties ideoita 🙂
   Pistän tästä ajatuksen muhimaan, jos vaikka jossain vaiheessa postauksen näistä ajatuksista rustailisin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.