Hae
Outi Karita

Vuoden ensimmäinen flunssa

Ärsyttävä pikkuflunssa, toivottavasti ei äidy pahemmaksi eikä jää junnaamaan pikkupirulaisenakaan kroppaani. Eihän se ole koskaan hyvä hetki sairastaa, eikä kivaa missään nimessä.

Olen sairastellu paljon vähemmän mitä aikaisempina vuosina sen jälkeen kun aloin vähentämään gluteenia ja maitoa ruokavaliostani, en tiedä kumpi vaikuttaa enemmän, mutta selvästi näiden vähentämisen jälkeen on vastustuskykyni kohentunut. (En siis edelleenkään ole kummankaan suhteen ehdoton ja noudata nollatoleranssia!) Toki sieltä joskus pääsee läpi joku pirulainen ja olenhan töissä melko pöpöalttiissa paikassa, päiväkodissa.

Flunssan iskiessä se joko äityy mulla heti pahaksi (nykyään harvemmin) tai jää pidemmäksi aikaa pikkuriesaksi, joka ei tahdo kokonaan parantua sitten millään. Tietty haasteen tuo liikunta, omat treenit voi jättää väliin, mutta entäs omat jumppaohjaukset… Niin, se lepo olisi tärkeää. Onneksi tänään mulle oli jo muutoinkin sovittu tuuraaja, joten seuraavat ohjaukset olisivat vasta keskiviikkona. Troppaillaan ja annetaan kropalle mahdollisimman paljon lepoa nyt ainakin ennen keskiviikkoa ja toivotaan että flunssa helpottaa!

Nyt on Panadol hottia kiskottu välillä ja troppailtu muutoinkin. Tietyt vitskut ja lisäravinteet nyt on muutoinkin kokoajan käytössä mitä flunssan tainnuttamiseen voisi suositella, kuten c- ja d-vitamiini sekä sinkki. Pakuria käytän muutoinkin aamu- ja iltateessä, nyt sitten lisäksi otettu vielä Echinatipat taistoon mukaan! Raakasuklaa on myös hyvä lääke, eiks vaan? Ainakin hyvää kun dippailee kuumaan juomaan 😉

Onkos siellä pysytty terveenä?

0 kommenttia

 1. Kaisa kirjoitti:

  Tuollainen pikkuflunssa on kyllä ärsyttävää. Itselle useimmiten tulee ennemmin sellainen pieni flunssa, joka kestää pitkään kuin että olisin hetken kunnolla kipeänä ja se oli nopeasti ohi. Paranemista, toivottavasti ei pahene 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Sepäse, ärsyttää kun tällainen tahtoo jäädä päälle…
   Nyt ei ole ainakaan pehentunut, toivotaan että pian olis jo historiaa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *