Hae
Outi Karita

Maukkaampaa pinaattikeittoa ilman gluteenia ja maitoa

Gluteeniton ja maidoton, mutta ei mauton!

Pinaattikeitto kuuluu meillä meillä suht säännöllisesti syötäviin ruokiin. Kun aloin vähentää gluteenin ja maidon käyttöä niin sainkin tehtyä pinaattikeitosta entistä maukkaampaa. Keiton teen kaurakermaan ja kauramaitoon, suurustamiseen käytän tattarijauhoja. Ihan spessuhyvää jos tekee keiton vielä tuoreesta pinaatista, mutta useimpia se tulee tehtyä nytkin jaettavan reseptin mukaan pakastetusta pinaatista. Linkkaan kuitenkin postauksen loppuun reseptin tuorepinaatilla, nimittäin sellainenkin resepti on tullut joskus täällä blogissa jaettua 🙂

dav

5 dl kaurakermaa
5 dl kauramaitoa
3 rkl tattarijauhoja
1 pss pakastepinaattia
Suolaa
Valkopippuria

Sekoita kattilassa jauhoihin kaurakerma vähitellen nestettä lisäämällä, lisää joukkoon kauramaito. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon sulatettu pinaatti ja anna hautua n. 10 min. Maustaa suolalla ja valkopippurilla.

dav

Itsellä on vielä ruokapinttymä, että pinaattikeiton kanssa pitää olla karjalanpiirakkaa ja munavoita. Munavoita tulee laitettua sitten keitonkin joukkoon. Ensimmäistä kertaa ostin pakasteesta gluteenittomia piirakoita ja oli oikein hyviä! Ensi kerralla ehkä ostan lähiruokarinki REKOn kautta, sillä sieltä olen saanut ihan superhyviä gluteenittomia piirakoita 🙂

Paina sydäntä jos pinaattikeitto maistuu sullekin!

Katso myös:
Tuorepinaattikeitto

0 kommenttia

 1. Ninna kirjoitti:

  Pinaattikeitto on niin hyvää, lapsuudesta asti ollut suosikkiruokani. Aina kun olin kipeänä pinaattikeitto ja letut olivat melkein ainut ruoka mikä maistui ja meni alas. Kaupan keitot eivät vedä vertoja itsetehdylle. Tosin en ymmärrä sitä kananmunaa mulla menee ilmankin. Samaa reseptiä olen tehnyt ja toimii. Suosittelen myös muskottipähkinää ripauksen antaa hyvää makua. Jos jää yli olen käyttänyt lettuihin, toimii.

  • Outi Karita kirjoitti:

   tsetehty on kyllä parasta!
   Kanamunan olen kyllä itse joskus laittaanut, mutta tuo munavoi on ihan spessuhyvää 😀 Tietty se muna toisi vähän protskua muuten melko proteiinittomaan keittoon…
   Hyvä vinkki 🙂

 2. Tanja kirjoitti:

  Minkä kokoinen pussi pinaattia? Niitä pieniä perus vai esim. Lidlin iso pussi?
  Pinaattikeitto on superhyvää ja nyt voin tehdä sitä koko perheelle. Mieheni on maitoallergikko ja minä gluteeniton ja nyt iho-ongelmuen takia aloitin myös maidottoman (ainakin melkein, aamukahvissa pitää olla loraus maitoa).

  • Outi Karita kirjoitti:

   Heippa Tanja!
   Hyvää kun kysyit tarkennuskysymyksen, en tiennytkään noista Lidlin isommista pusseista. Eli itse olen laittanut sellaisen 200 g pussin, mutta pinaattia voi kyllä enemmänkin laittaa ja useasti miettinyt että 300 g voisi olla aika passeli määrä 🙂
   Kannattaa ehdottomasti testata tätä maidotonta sekä gluteenitonta ohjetta, mun mielestä tulee tosiaan jopa maukkaampaa 🙂
   Gluteenin ja maidon välttäminen (itse en ole kummankaan suhteen ehdoton), on auttanut mulla ainakin kuivaan ja atooppiseen ihoon!
   Maukkaita hetkiä!

 3. Jonna kirjoitti:

  Pinaattikeitto on kyllä niin parasta. Itse en ole kotona jaksanut aikoihin tehdä, mutta kaupan keitoista ostan välillä Kokkikartanon keittoa gluteenittomuutensa vuoksi, eikä minulla maidon kanssa ole juuri mitään ongelmia. Minkä merkin pakastepiirakoita ostit? Ite kokeilin pari viikkoa sitten niitä Pirkan ja se oli menoa sen jälkeen 😀 Taidan olla koukussa 😛

  • Outi Karita kirjoitti:

   Pinaattikeitto on kullä hyvää, kokeileppa joskus tehdä itse, tulee vielä parempaa ja melko helppoa tehdä 😉
   Ostin Moilasen piirakoita ja ne myös osoittautui hyviksi! Ne tosiaaan ei ole maidottomia, joten piirakoiden suhteen ateriakokonaaisuus ei ollut täysin maidoton 😀 yvä tietää, että Pirkankin ovat hyviä, joten kiitos vinkistä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.