Hae
Outi Karita

Viikko 3; ruoka- ja treenipäiväkirja

On aika katsastaa viime viikkoon! Viime koosteen kommenttiboxissa tulikin juttua rasvoista. Ne ei välttämättä koosteessa tule esiin ja ajattelinkin tässä joku päivä postailla erikseen ”ruokavalioni” rasvoista postauksen. Heitelkää kommenttia jos haluatte jostain muustakin asiasta syömisten tai treenien osalta ihan omaa postausta ja tykkäillä saa aina klikkaamalla sydäntä! 😉

dav

Taas muistutuksena, kaikki ei näy kuvissa, enemmän infoa ja syömisiä teksteissä. Teekupposia ei ole nyt lainkaan mukana tekstissa, mutta teetä tulee päivittäin juotua 2-3 kupillista, toisinaan mukana on tilkka hunajaa. Samoin aamuihini kuuluu aamudrinksu c-vitamiiniporetabletilla ja viherjauheella + vitamiinilisät ym.

MA

ma

Työpäivä 8.45-16.45

Klo 8.00 aamupalana kaurapuuroa banaani-prodevohveleita, macalla ja chiasiemenillä.

Klo 11.30 lounaana kanaa, villiriisiä, kasviksia…

Klo 15.00 välipalana kauramaitoon tehty banaani-marjasmoothie, jossa myös macaa ja öljyä

Klo 17.15 päivällisenä villiriisiä ja kanaa smetanakastikkeessa, rucolaa, tomaattia ja öljyä

Klo 18.30-19.45 jumppaohjaus, Kiinteät kurvit (koko kropalle treeniä)

Jumpan jälkeen palautusjuoma ja banaani

Klo 21.00 iltapalana maissikakkuja kalkkunalla, kurkulla ja persiljalla, veriappelsiini

TI

ti

Työpäivä 8-16

Klo 7.00 aamupalana kaurapuuroa mustikoilla, macalla ja chiasiemenillä

Klo 9.30 välipalana maissikakkuja kanamunalla + pieni suklaaherkku

Klo 11.30 lounaana pastaa; maissipastaa, tonnikalaa, fetaa, aurinkokuivattua tomaattia, lehtikaalisilppua, oliiveja, tomaattimurskaa

Klo 14.30 välipalana smoothie (samoin kuin maanantaina paitsi veteen tehtynä)

Klo 17.00 päivällisenä villiriisiä, kanaa smetanakastikkeessa, rucolaa, tomaattia ja öljyä

Klo 17.30-20 töissä Party Lite kutsuilla

Klo 21 iltapalana riisikakkuja lehtikaalivalkuaisilla ja veriappelsiinia

KE

ke

Työpäivä 6.30-12.35 / 16-17.45

Klo 5.30 aamupalana kaurapuuroa mustikoilla, vadelmilla ja macalla

Klo 9.15 välipalana siemennäkkäriä lehtikaalivalkuaisilla

Klo 11.30 lounaana maissipastaa samoilla lisukkeilla kuin keskiviikkona

Klo 15.00 päivällisen gluteeniton ja maidoton pinaattikeitto, karjalanpiirakka ja munavoi, munavoita myös keiton joukkoon. Täysin maidoton ruoka ei siis ollut, mutta keitto tehty tattarijauhoihin ja kaurakermaan sekä kauramaitoon.

Klo 17.45 välipalana kauramaitoon tehty banaani-marjasmoothie herralla, macalla ja öljyllä. Lisäksi join energiaa antamaan True bcaa + kofeiinijuoman.

Jumppaohjauksia klo 18.15-19.15 pakarajumppa ja klo 19.30-20.30 pumppitunti

Ohjausten jälkeen palkkaria.

Klo 21.30 iltapalana riisikakkuja kalkkunalla, kurkulla ja persiljalla, veriappelsiini

TO

to

Töissä 9.15-16.45

Klo 8.00 aamupalana kaurapuuroa marjoilla, macalla ja chiasiemenillä

Klo 11.30 lounaana maissipastaa, katkarapuja, aurinkokuivattua tomaattia, fetaa, lehtikaalisilppua ja pinjansiemeniä

Klo 15.00 välipalana kauramaitoon tehty banaani-marjasmoothie

Klo 17.30 päivällisenä gluteeniton/maidoton pinaattikeitto. Karjalanpiirakka ja munavoita.

Klo 18.30-19.30 lenkillä

Klo 20.30 iltapalana kaurahiutaleita mansikka-valkosuklaaheralla, vadelmilla ja pinjansiemenillä, riisikakkuja kinkulla, kurkulla ja persiljalla, veriappelsiini.

PE

pe

Töissä 8-16

Klo 7.00 aamupalana kaurapuuroa mustikoilla, macalla ja chiasiemenillä

Klo 10.00 välipalana kaurahiutale suklaaheralla ja marjoilla

Klo 11.30 lounaana maissipastaa, katkarapuja… kts. to päivän lounas

Klo 15.00 välipalana kauramaitoon tehty banaani-marjasmoothie herralla, macalla, öljyllä…

Klo 17.00 päivällisenä salaatti lohella, vuohenjuustoa, aurinkokuivatulla tomaatilla ja viinirypäleillä, moniviljapatonkia

Klo 18-19.15 lämpöjooga

Klo 19.30 heraa ja bansku

Klo 21.30 iltapalana maissikakkuja juustolla, kinkulla ja kurkulla, veriappelsiini ja 2 riviä Kalev Tiramisu suklaata

LA

la

Työpäivä 8-15

Klo 7.30 aamupalana kaurapuuroa mustikoilla, vadelmilla, macalla ja chiasiemenillä

Klo 9.00 teetauko ja tummaa suklaata

Klo 13.00 nälkä ja pizzalounas. Pizzassa kana, feta, pekoni ja tomaatti

Klo 15.30 smoothievälipala

Klo 16.30 Vaniljalatte ja tyrni-valkosuklaakakun pala Rikun kanssa puoliksi

Klo 20.00 dinnerinä pihviä, paistinperunoita, feta-tomaatti-rucolasalaatti

Illalla pari riviä Kalev Tiramisu suklaata, juuressipsejä ja veriappelsiini

SU

su

Klo 9.30 aamupalana kaurapuuroa marjoilla, macalla ja chiasiemenillä

Lenkillä 10.30-11.30

Klo 12 lounaana pihvi ja feta-tomaatti-rucolasalaattia, karjalanpiirakka voilla, jälkkäriksi frozen smoothie banaanista, ananaksesta ja tyrnistä

Klo 14-14.45 salitreeni yläkropalle

Klo 15 palkkaria + banaani

Klo 15.30-17 leffailemassa (Jackie) ja eväänä Vaniljalatte, pieni Fazerin sininen sekä juuressipsejä

Klo 18.30 päivällisenä kanafilee basilikamuhennoksella ja paistinperunoita

Klo 21 iltapalana maissikakkuja pinaattivalkuaisilla, veriappelsiini ja rivi Kalev Tiramisu suklaata

dav

Heh, suklaan täyteinen viikko, mutta sopivina annoksina sallittakoot 😉

Ootte ehkä myös huomanneet, että oon koukussa veriappelsiineihin. Ne on tosi hyviä juuri nyt, suosittelen! Ja kannattaa valkata sellaisia, joissa on vähän punaa kuoressa, silloin niissä on sitä hyvää punaista hedelmälihaakin, kenties saaneet kypsyä pidempään (?)

dav

0 kommenttia

 1. miltsu kirjoitti:

  mulla pistää silmään että sä et näytä syövän kunnon ateriaa ohjauksien tai treenien jälkeen? miksi näin?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Hei!
   Yleensä juon palkkarin ja syön banaanin treenin/ohjauksen perään. Useimmiten jäljellä on enää iltapala ja laskeskelin tuossa äkkiseltään minkä kokoinen on esim. riisikakut levitteellä ja kalkkunaleikkeleellä plus veriappelsiini. Tämä siis vain yhden iltapalan esimerkki ja toisinaan iltapala on vielä isompi, mutta siis tästäkin tuli n. 330 kcal siihen mukaan laskettuna palkkari + banaani, 200 kcal on jo yli 500 kcal. Itselle ihan riittävästi ja aikalailla kropan nälän tuntemuksen perusteella koostan iltapalani ja tähän hän vaikuttaa edelliset ateriat, päivän puuhat ja pituus ja treenien raskaus. Kauhean kauaa kun arkisin ei tuu yleensä ohjausten ja treenien jälkeen valvottua…
   Joskus toki saattaa venahtaa liian pitkäksi syöminen. Ja hyvä palautustateria jäädä, mutta en pidä sitä niin vakavana… 🙂
   Nyt keskityin siis lähinnä tuohon ilta-aikaan.
   Hyvä kysymys ja tulipa itsekin oikein pitkästä aikaa vähän laskeskeltua 🙂

 2. Jonna Musakka/ Palasia arjestani kirjoitti:

  Oh nam! Tuli nälkä 🙂 Hyvä idea nuo lehtikaalivalkuaiset!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Juu, aika näppäriä nuo valkuaiset noin lehtikaalilla tai pinaatilla 🙂

 3. Ninna kirjoitti:

  Mä taisin siitä rasvasta kommentoida, totta aika vaikea saada öljyä tms kuvaan joka lisätty ruokaan. Kiva kun syöt samoja ruokia myös seuraavana päivänä, ekologista. Vai heitätkö paljon ruokaa pois? Onko ekologisuus/kierrätys/ruoan hyödyntäminen sulle tärkeää? Pinaattikeitto tattarijauhoihin onnistuu muuten yllättävän hyvin ja antaa mukavaa makua. Like it too! Kirjoita ihmeessä lisää rasvojesi käytöstä. Maissipasta oli uusi tuttavuus, ennen kokeilut vain mustapapu ja kikhernepastaa. Riisipasta oli kauheaa, mautonta.

  • Outi Karita kirjoitti:

   Ja kiva kun kommentoitsit, etkä vaan itsekses miettinyt että onpa vähän rasvaa. Kommenttien kautta voi aina asioita selkiyttää ja mäkin voin huomata jonkun jutun/puutteen tms. 🙂
   Ja sain taas sun kommentista hyvän postausidean, omat ekologiset valinnat 😀
   Syödään tosiaan usein kahtena päivänä peräkkäin kotona samaa ruokaa ja lounasta teen yleensä 2-3 päivän satsin kerralla. Inhoan ruuan pois heittämistä! Mietin kyllä jonkun verrankin ekologisuutta ja oon jonkinasteinen ekoilija, tosin varmasti on asioita joissa voisi olla ekologisempikin. Ruuasta suosin mahdollisuuksien mukaan lähiruokaa! Kierrätystä myös meillä harrastetaan, kotipihasta löytyy energiaroskis erikseen ja joskus vielä biokompostikin, myös lasit, metallit ym. lajitellaan ja sekajätteeseen menee oikeastaan tosi vähän 🙂
   Tattarihauhot antavat pinaattikeitolle hyvää lisää makua! Maissipastaa ostin työkaverin suosituksesta ja jäin siihen ihan koukkuun, kuin tavallista pastaa ?

 4. Hanna kirjoitti:

  Sun ruuat näyttää superhyville! 😀

 5. Hertta kirjoitti:

  Hyvän näköisiä ruokia ? Nää ruoka- ja treenipäiväkirjat on parhaita! Tuli mieleen noista sun treeneistä että et vissiin treenaa tällä hetkellä minkään ohjelman mukaan salilla? ? Ja lämpöjooga kuulostaa kyllä ihanalta ? onko se siis eri kuin hotjooga? Mukavaa viikonloppua!

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kiva kuulla! 🙂
   En treenaa minkään ohjelman mukaan. Osittain fiilispohjalta ja osittain vähän ajatellen, mikä on jäänyt esim. jumppien ym. kautta vähemmälle treenille.
   Lämpöjooga on ihanaa! Luulisin että samaa kuin hotjooga eli tosiaan lämmitetyssä/kuumassa huoneessa joogaillaan. Ihanaa kehon ja mielen huoltoa <3
   Mukavaa viikonloppua sullekin Hertta! <3

 6. Maikki kirjoitti:

  Ihanan selkeesti oot kirjottanu tuon päiväkirjan =)

  • Maikki kirjoitti:

   Ja hei saisko ohjetta tohon pinaattikeittoon vai löytyykö jo sulta semmonen täältä?

  • Outi Karita kirjoitti:

   Voi kun kiva kuulla, kiitos palautteesta! 🙂
   Hei laitan oman postauksen vaikkapa tuosta pinaattikeitosta ihan tässä lähi päivinä! 🙂

 7. liss_ kirjoitti:

  Nää ruokapäiväkirjat on aina vaan niin super kivoja! 🙂 Nyt täällä on yksi kummastelija, että miten ihmeessa sinä pystyt päiväkoti työssä syömään omia välipaloja ja eväitä??!! :O Onko teillä sovittu tauot? Teetkö ihan täyttä työviikkoa 38.15h/vkossa? Mulle itselleni päiväkotityössä isoin murheenkryyni on juuri nimenomaan tuo omien eväiden syönti? :X Eka tauko vasta tuolloin klo 12 pintaan, vuorosta riippumatta. Aamuvuorolainenkin 6.30 kyllä joutuu menemään tukka putkena sinne kello 12 asti kunnes pääsee tauolle. Haluaisin niin kovasti alkaa taas syömään omia eiväitä (kuten edellisessä työssäni onnistui).. mutta on niin hektistä menoa, että ei se onnistu. Syötkö siis omia eväitä kahvihuoneessa vaiko lasten seurassa? Kiinnostaisi todella kuulla. – Kiitos 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Heippa!
   Kiitos ja kiva kuulla!
   Täällä nyt kyllä toinen hämmästelijä. Oletko töissä yksityisellä vai kunnallisella puolella? Kyllähän työehtosopimuksen mukaiset tauot kuuluu päivään. Toki on päiviä kun tauolle ei ehdi istahtaa ja lounastauko on yleensä siinä lasten kanssa. Syön siis useimmiten lapsiryhmässä lounaan. Aamutauot yleensä kyllä onnistuu meillä ihan kahvihuoneessakin kun ryhmän kaikki työntekijät ovat töihin saapuneet ja viimeistään ulkoiluaikaan. Joskushan on sellaista puuhaa ettei ryhmästä pysty irrottautumaan. Tietty eri asia kun joissain paikoissa ulkoillaan pienryhmissä niin tällöin ulkoiluaikakaan ei onnistu… Iltapäivä välipalani on juurikin sen takia smoothie, että voin sen hörppäistä koska vaan ja missä vaan 😀
   Kaikki retkipäivät ja muutoinkin jos on jotain erikoisempaa saattavat toki vaikeuttaa taukoja ja niiden omienkin eväiden syömistä, mutta tällöin pyrin ottamaan mukaan jotain helposti syötävää ja säilyvää…
   Ikävää jos on niin hektistä ettei ehdi syömään, tuollainen kyllä pidemmän päälle vaikuttaa työssäjaksamiseen ja siihen mielekkyyteenkin…. Itsellä ottaisi kyllä koville jos aikaisina aamuvuoropäivinäkin saisin syötävää vasta puolitapäivin, kannattaa kyllä miettiä välipalaa jonka voi nopsaan vetäistä vaikka siinä ryhmässä ollessaan, jos tosiaan ei pysty irroittautumaan hetkeksikään ryhmästä.
   Niin ja teen ihan normaalityöaikaa 🙂
   Toivottavasti sain selkoa vastauksestani 🙂

  • liss_ kirjoitti:

   Kyllä vain, hämmennystä riittää! Olen siis kunnallisella puolella. Ja tosiaan meillä on 2 ryhmää alle 3 v., jossa parhaimmillaan 19 lasta ja 4 aikuista…. eli joudun todellakin liikkumaan sen oman pienryhmän kanssa joko 4 tai 5 lapsen kanssa. Tämä talo tai siis päiväkodin henkilökunnan tapa on toimia niin, että se laillinen tauko pidetään juurikin tuolloin lasten päiväunien aikaan.. ja onhan siinä toki sitä hengähdystaukoa. Eipä siinä mitään, mukavaahan se on mutta kyllä tekisi mieli taukoa pidellä siinä aamupäivällä ettei vaan tulisi niin kamalan pitkää taukoa aamupala – lounaan väliin. Mutta tuo smoothe toimii aika hyvin koska sen vaan voi vetästä pikaisesti huiviin 😉 – Kiitos vinkistä! Ja tosiaan nopeat ja helpot välipalat ovat ehdottomasti kaiken A ja O. Ps. Olisi kiva jos vaikka tekisit erillisen postauksen liittyen juurikin helppoihin välipaloihin 🙂 Nii, ja ne sinun edelliset ruokapäiväkirjat on TOSI kivoja koska sieltä on kiva kattoa vinkkejä 😉 Syötkö siis aina omatekoisen lounaan, etkä päiväkodin? Ainakin kuvien perusteella syöt oman 🙂

   • Outi Karita kirjoitti:

    Aivan, no pienryhmätoiminta tuottaa omat haasteensa vaikka varsin toimiva toimintaamalli varmasti onkin. Meillä ei toimita noin laajasti pienryhmissä, muttaa hyviä toimintamallejahan on monia.
    Kannattaa tosiaan noita nopsia välipaloja sitten suosia 🙂
    Syön aina omatekoisen lounaan, ihan toooosi tosi harvoin syön päikyn ruokaa, jos evät jostain syystä uupuvat. Mulla kun on niin omat ruokakuviot allergioiden ja välttämisten suhteen.
    Mukava kuulla, että olet tykännyt ja saanut vinkkejä näistä postauksista!
    Pistetään tuo postaustoivekin mieleen ja pyrin sen toteuttamaan 🙂

 8. Aida kirjoitti:

  Hei! Tämä sub blogi on kyllä mukavaa luettavaa, ihan mun yksi suosikeista. Aitoa elämää, eikä liian siloteltuja juttuja! Tosi kivoja nää ruokapostaukset. Saa itsekin ruokaideoita 🙂 Mikä tuo perjantain hera-kaurahiuralejuttu on, mitä siihen tulee? Ja mitä heraa itse käytät? 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Ihana kommentti, voi kiitos Aida! 🙂
   Hyvä jos näistä saa ideoita. Tuossa perjantaissa on kyllä nyt käynyt kännykän autocorrectvahinko kun kännyllä osittain näpyttelin postausta. Siinä on siis kaurajugurttia, jonka sekaan sekoitettuna maustettua herajauhetta. Käytän tällä hetkellä Scitecin 100% wheytä sekä Scitecin Protein Delitea. Tuo whey nyt toimii palkkarina, mutta käytän sitä myös muutoinkin ja nuo Protein Delite jauheet on tosi hyviä juuri noihin eri välipaloihin tai iltapalaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.