Hae
Outi Karita

Muistitko kehua ja kiittää?

Kehu ja kauniit sanat eivät paljoa maksa, vai maksaako?

Olen tästä aiheesta ennekin kirjoitellut, ehkä hieman eri näkövinkkelistä. Siitä vinkkelistä kun puhutaan rumasti, tällä kertaa kuitenkin kirjoitin postauksen toisinpäin. Tämä on jatkumoa vähän tuolle arjen onni postaukselleni ja ajatuksille kehuista ja kiittää toista. Kirjoitin tämän postauksen tuossa viikolla samaan hyömyyn.

hdr

Kehut ja kiitokset piristävät kenen tahansa mieltä.

Mä olin tän viikon eri päiväkodissa töissä ja vikana päivänä työkaveri sanoi mulle ”Olet ihana”. Voi että kun tuli hyvä mieli!!! Me oltiin oltu neljä päivää samassa ryhmässä töissä ja tuli kyllä hieman haikeakin olo ja kiitollinen näistä neljästä päivästä! Kauniita sanoja ei tulisi säästellä! Sanoilla saattaa olla valtava voima ja suuri vaikutus. Niillä voi pelastaa toisen päivän.

Välillä on ohjeita, että kehu vähintään kolmea ihmistä päivän aikana. Kuitenkaan väkinäinen kohteliaisuuksien jakaminen ei ole sama asia eikä niin toimivaa. Toki tällainen ”tehtävä” saattaa auttaa pääsemään yli jännityksestä sanoa kehut ääneen. Mitäpä jos vaan koittaisit sanoa kauniit ajatuksesi ääneen. Kai meillä kaikilla sellaisia joskus päähän tulee? Toisen vaatteista, hiuksista, tavasta tehdä jokin asia töissä, hyvästä suoriutumisesta harrastuksessa, hyvästä ruuasta, kotitöistä…

Itse arvostan suuresti pieniä kohteliaisuuksia, jo perus tervehtiminen ja kiittäminen ei olekaan kaikille niin perusjuttuja. Nämä ovat mun mielestä jo kaksi tärkeää asiaa, jotka kaikkien tulisi omaksua käytöksensä ja jotka ovat jo sitä hyvän mielen ja ilmapiirin luomista ympärille. Tätä voi kuitenkin myös laajentaa kehuihin ja positiiviseen palautteeseen.

Krista Seuna juuri kirjoitteli myös samasta aiheesta, ilkeiden kommenttien näkökulmasta, hyvä postaus, ”Mielensä pahoittajat vauhdissa”! Itse olen tosiaan ennenkin aiheesta kirjoitellut, mutta toiset ei vain tunnu ymmärtävän sitä, ettei kaikkea tarvitse sanoa ääneen tai sitten minä en vain ymmärrä heidän tarvettaan… Jos pidettäisiin ne mieltä pahoittavat asiat omina ajatuksinamme ja päästettäisiin ne ilostuttavat asiat pulppuamaan suustamme.

Koska olet viimeksi antanut kehun toiselle?
Kumppanille, ystävälle, sukulaiselle, työkaverille, tuntemattomalle?

Paina myös postauksen alussa sydäntä jos olet samaa mieltä,
onhan tämä sydämen asia!

hdr

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.