Hae
Outi Karita

Parhaat & huonoimmat puoleni, vastauksia kysymyksiinne

Mistä pidän itsessäni, mistä miehessäni, entä toisinpäin? Mikä on mun lempiruoka ja lempiherkku? Entä lempinimi?

Monenlaisia kysymyksiä tuli kysymyspostaukseen ja nyt on vastausten vuoro.

dav

Lempiruoka?
Hyvä pihvi mediumina on yksi lempiruuistani ja myös hyvät risotot ovat ihan lemppareitani! Nämä onneksi onnistuu kotonakin, niin ei aina tarvi mennä ravintolaan saadakseen lemppareitaan, vaikka sekin joskus kivaa on.

Lempiherkku?
Tiramisu! Se on mun ihan lempparijälkiruoka! Tosin ei sitä nyt kovin usein saa ja tule syötyä, niin sanotaan tähän myös suklaa kaikissa muodoissaan 😀
Lempinimi?
Odeksi mua teini-iässä ruvettiin kutsumaan tiettyjen ystävien keskuudessa ja isä rupesi kutsumaan mua Oskuksi. Odea kuulee edelleen joskus 🙂
dav
Paras/yksi parhaista lapsuusmuistoista?
Ajattelinpa kertoa kolme päähäni pälkähtänyttä muistoa.
-Tuli ensimmäisenä mieleen perheemme retket Särkänniemeen. Automatkoille tehtiin iso pusillinen popkornia, joita veljeni kanssa syötiin takapenkillä. Tuo muisto tulee mulle usein mieleen 😀
-Toinen muisto mikä tulee usein mieleen oli mökillä vedenhakureissut. Meillä oli jokusen vuoden vuokramökki ja siellä ei ollut sähköä eikä vettä. Vettä haettiin läheiseltä kaivolta mm. saunan kylpyvedeksi. Usein istuttiin veljeni kanssa tuo lyhytmatka auton takakontin puolella ja takaluukku oli auki, hui 😀 Maitokärryillä myös usein kärräiltiin toisiamme.
-Kolmentena muistona kerron sen, miten kerrostaloalueemme lasten kanssa leikittiin kirkonrottaa kesäisin ja talvisin käytiin luistelemassa viereisellä urheilukentällä. Ulkona oltiin paljon ja leikittiin ”perinteisiä” lastenleikkejä.
Mitä harrastit lapsena ja teini-ikäisenä?
Balettia tanssein 7 vuotta lapsuudessani. Lapsuudessa tuli myös käytyä jonkun aikaa kilpatanssissa ja telinevoimistelussa. Joskus nelos-vitosluokkalaisena aloin harrastamaan näyttelemistä, jota harrastinkin sitten myös useamman vuoden ja jota edelleen joskus ikävöin. Teininä tuli myös käytyä Naisvoimistelijoiden erilaisilla tunneilla.
dav
Onko sinulla jouluperinteitä?
Onko teille tullut miehesi kanssa yhteisiä jouluperinteitä?
Miten vietätte joulua?
Meillä on kehkeytyneet Rikun kanssa perinteitä kyllä.
Tänä vuonna menemme aatonaattona äitini luona käymään, jossa myös veljeni on. Tämä vähän vaihtelee vuosittain, mikä päivä liikutaan ja liikutaanko me Parolannummelle vai he tänne meille.
Jouluaattona isäni tulee hoitokodistaan tänne meille joulupuurolle ja on pienen hetken aamupäivästä meillä. Isä ei kovin kauaa kuitenkaan jaksa olla sosiaalisena ja lähimuistissa on heikkoutta, niin pieni visiitti riittä ja heillä on mukavaa ohjelmaa hoitokodilla.
Aattoiltaa vietetään Rikun vanhempien luona niinkuin olemme tehneet melkein koko yhdessäoloaikamme.
dav
Parhaat ja huonoimmat puolesi luonteessasi?
Entä ulkonäössäsi?
Olisi myös hauska kuulla, mitä miehesi näihin vastaisi ja mitä itse sanoisit miehestäsi 😀
Käsitellään nyt meikäläinen ensin.
Parhaat puolet luonteessani positiivisuus ja optimistisuus sekä herkkyys ja kyky eläytyä toisten tunteisiin, tosin nämä viimeiset kääntyy myös joskus sinne huonoihinkin puoliin tai heikkouksiin. Joskus elän liikaakin toisten tunteita ja omiakin tunteita niin voimakkaasti, että huh…
Ulkonäössäni pidän vartaloni mallista sekä iloisista silmistä. Ihon kuivuus ja ryppyjen tulo jo aikaisin ei niin mairittele…
Rikussa parasta on ehdottomasti rauhallisuus ja heittäytyminen. Tykätään monista samoista asioista. Tykätään kummatkin hellyydestä kovasti ja se näkyy parisuhteessamme. Arvostan suuresti sitä, että kun Riku sanoo mielipiteensä ja ajatuksensa, pystyy hän ne perustelemaan eikä turhia huutele. Rikussa huonona puolena sanottakoon tässä vain, että jättää sukansa pitkin poikin 😀
Ulkonäössä parasta on ehdottomasti silmät!!!
Ja Riku kertoi mun hyvänä puolena, että huomion hänet ainaa ja olen iloinen luonteeltani, enkä nalkuta  turhaan (oho!). Ulkonäössä hyvää koko paketti 😀
dav
Missä näet itsesi
1 vuoden kuluttua
5 vuoden kuluttua
10 vuoden kuluttua

Vuoden päästä näen itseni valmiimmassa kodissa, talomme on rapattu ja pihaa laitettu. Olen saanut Lastentarhanopettajan paikan vakituisesti päiväkodista, jossa nytkin olen (tällä hetkellä olen vakkari lastenhoitaja, mutta teen sijaisena lastentarhanopettajaa). Olen myös valmistunut kuntosaliohjaajaksi ja luen itseäni PT:ksi. Vuoden sisällä olemme tehneet Italian pienen kiertoreissun Rikun kanssa ja olen käynyt joko Riksan tai jonkun ystävän kanssa joulumarkkinoille keskieurooppassa (haave!).
5 ja 10 vuoden päästä. Näen, että elämässäni on tiettyä pysyvyyttä. Asumme Rikun kanssa edelleen kivitalossa. 5 vuoden päästä meillä on toivon mukaan pieni perhe, ainakin yhden lapsen verran… Kymmenen vuoden sisällä meillä on myös upea piha, katettu ja laatoitettu terassi ja pieni puutarha sekä kasvimaa.
Mä näen meidät onnellisina! <3
sdr
Ketkä on sun esikuvia, sellaisia jotka inspiroi sua? Ja miksi?

Mä saan inspiraatiota ja motivaatio milloin kenestäkin. Saatan inspiroitua ja motivoitua hurjasti ystävistäni. Yleisesti ottaen, ihmiset jotka toteuttavat ja elävät elämänsä unelmia ja haaveita todeksi niin motivoivat ja inspiroivat, samoin toisten onnistumiset ja hyvät puolet…
Mä en osaa nimetä varsinaisia esikuvia, en ole ikinä omannut sallaisia vahvoja esikuvia. Isäni kyllä on mulle sellainen! Todella paljon arvostan esim. Arman Alizadia ja Pekka Hyysaloa, Luin juuri Zlatan Ibrahimovicista kirjan ja koin sen hurjan motivoivana. Motivoitunut ja inspiroidun helposti myös selfhelp opuksista yms. Treenittammalla on pitkään motivaattori ollut Piia Pajunen.
Tästä aiheestahan sais ihan oman postauksensa 😀
dav
Onko sinulla tällä hetkellä jokin kirja kesken? Jos on, niin mikä?
Tein muuten juuri postaksen äänikirjoista, joita olen kuunnellut, Äänikirjavinkkejä.
Nyt ei ole äänikirjoja kesken, mietin mitä alkaisin seuraavaksi kuuntelemaan…
Lukemisen saralla olen lukenut Crossfire sarjaa ja siitä on kesken jo pitkään ollut Sinnun kiedottu. Nyt jouluna se tulee luettua loppuun. Kesken ovat myös Paolo Coelhon Accarin kirjoitukset sekä Jenny Belitz-Henrikssonin Sisäinen voima, näitä luen pikkuhiljaa kun on sellainen tietty hetki….
Olen oikein odottanutkin tätä loppuvuotta kirjojen lukumielessä, sillä nyt on siihen aikaa! 😀
dav
Jos saisit 100 000 euroa, mihin käyttäisit sen?
Toteuttaisin ainakin yden matkustusunelmani ja suunta olisi Uuteen Seelantiin! Nyt on myös menossa jo kovaa vauhtia säästökuuri Italian matkustelua varten, joten ehkä tuo summa sitäkin tavoitetta helpottaisi.
Matkailuun sijoitetun rahan jälkeen laittaisin rahaa kotimme muutamaan kesken jääneeseen seikkaan ja pihan laittoon. Sitten lyhentäisin aimosumman meidän asuntolainaamme, siihen käyttäisin n. 3/4 tuosta summasta!
Auttaisin myös tiettyä lähimmäistäni pienellä summalla lainastaan eroon.
dav
Mitkä ovat lähitulevaisuutesi tavoitteet treenirintamalla?
Hyvä kysymys! En ole kovastikaan tätä meittinyt. Rakastan liikuntaa ja treenaamista ja tavoitteena on tietenkin mielekäs liikunta. Kehonmuokkaustavoitteita mulla ei juurikaan tällä hetkellä ole, vaikkakaan ei haittaa jos kroppa muokkautuu treenin kautta paremmaksi, takareidet isommaksi, peppu kiinteämmäksi… 😉 Mutta varsinaisesti nämä tähtäimessä en treenaile tällä hetkellä 😀
Harmittamaan on jäänyt crossfit circuit tuntien poisjäänti ja toivoisin, että keväällä niihin pystyisin osallistumaan. Tällä hetkellä mulla on kovasti ikävä lihaskuntotreenejä ja zumbaa, mutta nyt pitää saada revähtänyt rintalihas ensin kuntoon….
dav

Huh, kun olikin kysymyksiä ja mun on vaikea vastata lyhyesti.
Jos vielä herää kysymyksiä niin vastailen kommenttiboxissa!

Painakaa myös tuota sydäntä tykkäyksen merkkinä postauksen lopussa <3

Nyt mä alan suuntaamaan Joulun viettoon!
PUS!

dav

0 kommenttia

 1. Milja kirjoitti:

  Pakko kommentoida tuota ryppy-asiaa minkä olit maininnut heikkoudeksesi, että minusta sinulla on aivan ihanat naururypyt, näkee että ne tulee juuri niihin kohtiin mistä iho kiristyy iloisen ilmeen myötä. Korostavat ihanaa iloista luonnettasi! Voi kun omatkin ryppyni näyttäisivät yhtä kauniilta 🙂 ja ihosi on aina niin heleä ja kasvosi tosi nuorekkaat, kuivuutta ei huomaa lainkaan. Älä siis niistä rypyistä huolehdi kaunis nainen 🙂

  • Outi Karita kirjoitti:

   Voi kiitos, olipa ihana ja kaunis kommentti!
   Sitä itse jotenkin huomaa paremmin rypyt 😀 ei muakaan naururypyy häiritse, isältä peritty ja isänkin naururypyistä aina pidin. Kuitenkin oikein kuivana alaluomet vetävät ikävästi rypylle, mutta mä tehohoidon niitä ettei kovasti pääsisi kuivumaan 😛
   Ihanaa Joulua Milja sulle ❤

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.