Hae
Outi Karita

Liikuntaa ja ravintoa terveyttä ja hyvinvointia edistäen

Toivottu postaus!
Tästä koulutuksessa, jonka juuri kävin olikin kyse.

Liikunnassa on hyvä olla tavoite, mutta se tavoite voi olla ihan terveyden edistäminen ja ylläpito. Sen ei tarvi tähdätä kehon muokkaukseen, johonkin kilpailuihin, näytökseen tms. Liikkua voi monista syistä, tärkeää olisi kuitenkin liikkua ja minun mielestäni löytää liikunnasta ilo ja syy liikkua. Katrin ajatukset taisi olla hieman samoilla kanavilla minun kanssa, kun hän kirjoitti juuri postauksen Liikuntasuosituksista. Onkin todella hyvä tuollaiset yleiset liikuntasuositukset, mutta toteutuvatko ne kaikilla.

Liikuntasuositus viikossa
2h 30min reipasta liikuntaa
tai
1h 15 min rasittavasti
Lisäksi
Lihaskuntoa ja liikehallintaa kaksi kertaa

dav

Entäs ravitsemus. Kolutus käsitteli paljon myös ravintosuosituksia ja miten ruokavaliolla voidaan tukea ja parantaa sitä omaa terveyttä ja hyvinvointia. Monesti nykyään kun haetaan elämäntapamuutosta, niin tehdään gramman ja kalorin tarkka ruokavalio sekä treeniohjelma. Kuitenkin kun muutos voitaisi tehdä usein myös pienillä viilauksilla, jotka on helppo tehdä muutaman päivän ruokapäiväkirjan perusteella.

Esimerkkinä pieniä ohjenuoria
Juo 2-3 litraa vettä päivässä.
Syö n. 3 tunnin välein.
Kasvirasvoja ruokavalioon.
Lautasmalli.

dav

Koulutuksen aikana meidän täytyi tehdä terveyttä ja hyvinvointia edistävä suunnitelma jollekin henkilölle. Minä tein omalle miehelleni ja varmistelin vielä haluaisiko hän todella ja ottaisiko hän siitä ohjeet ja vinkit käyttöön ja kyllä hän oli valmis tällaista kokeilemaan. Tein hänelle kuntotestauksen sekä joitakin mittauksia lähtötilanteen kartoituksena. Tavoitteena hänen ohjelmassaan oli pääaasiassa säännölliseen liikuntaan kiinni pääsemisen kautta tämä hyvinvoinnin edistäminen, pieniä viilauksia ja neuvoja myös ruokailutottumuksiin. Eihän Riku nyt mikään sohvaperuna ole ollut, kesällä lenkkeili hyvinkin aktiivisesti, mutta syksyn työkiireet on miestä vieneet.

Kaikkien tällaisten suunnitelmien ja ruoka- sekä treeniohjeiden tulee aina lähteä siitä ihmisestä itsestä, sen toiveista, tavoitteista ja ajatuksista. Riku on nyt viikon noudattanut mun ohjeita ja neuvoja hieman sovellellen eikä mitenkään orjallisesti. Viikon päätteeksi kysyin tuntuiko liikuntamäärä mahdottomalta toteuttaa, niin ei kuulemma, vaikka lihaskuntotreenit saivatkin lihat kipeiksi.Niinhän se alkuun on kun alkaa lihaskuntoa pitkästä aikaa treenaamaan, niin aluksi se ottaa kyllä sinne lihoihin enemmän tuntumaa oudokseltaan.

Itseasiassa kävi niin, että miekkosella tuli viime viikkoon enemmän liikuntaa kuin meikäläisellä. Mä kun reväytin rintalihakseni ja sitten vielä on/off flunssailu nosti taas päätään viikonloppuna kun piti yhdessä treenailla… Kuitenkin tein meillä yhteisen liikuntaviikkoseurannan, jolla voidaan toisiamme tukea ja motivoida. näkeepä siitä myös kätevästi toteutuuko liikuntasuositus ja tällaista jonkun aikaa täyttämällä siitä säännöllisestä liikunnasta voisi tosiaan tulla se tapa.

dav

Heräsikö mielenkiinto?

Mulla jatkuu ensi vuonna Trainer Lab:n koulutukset ja tammikuussa aloitan Kuntosalivalmentajan koulutuksen. Pian siis multa saa siis vaikka treeniohjauksia. Ajattelinkin aloitella tällaisilla koti- ja salitreeniohjauksilla sekä tuollaisilla hyvinvointia edistävillä suunnitelmilla itseäni markkinoimaan hyvinoinnin ja liikunnan alalla. Pikkuhiljaa siitä sitten koulutusten myötä uusia aluevaltauksia 😉

Muhun voi jo nyt ottaa yhteyttä jos tällainen kiinnostaa!
outi.s83@hotmail.com

dav

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.