Hae
Outi Karita

Äänikirjavinkkejä

Ihan ensiksi, mun on aivan pakko tähän alkuun kirjoittaa, että tämä ei ole yhteistyö! Niitä on ollut tämän aiheen tiimoilta niin paljon viime aikoina, että meinasinpa jättää koko postauksen väliin 😛 Kuitenkin kiitos yhteistöiden osaltaan, niin olen koukussa äänikirjoihin, sillä nimenomaan eräästä blogista nappasin sen kuukauden kokeilu koodin BookBeat palveluun 😀

Mulle on muutama tuttu puhunut äänikirjoista ja miten ovat niihin koukuttuneet. Ensin ajattelin, että kyllä mä haluan kirjani ihan lukea, enkä kuunnella. Edelleen mä mielummin luen jos vain mulla on aikaa, mutta lukemiselle ei vain ole niin usein aikaa. Kirjojen kuuntelemiselle löytyy helpommin aikaa ja mäpä kerron, miten ja mitä kirjoja mä olen kuunnellut.

img-20150724-wa0011

Mä aloitin Antti Tuiskun Petokesällä. Kuuntelin sen kertaheitolla ruokaa ja kotitöitä puuhaillessa eräänä arkipäivänä, kun pääsin aikaiseen töistä. Sitä oli hauska kuunnella! Antti itse luki kirjaa ja äänestä kuuli hyvin, koska Anttia hymyilytti. Tätä kirjaa tuskin olisin lukenut, mutta kuunneltuna toimi oikein hyvin kotitöitä puuhaillessa.

Ville Haapasalo – ”Et muuten tätäkään usko…” No en kyllä uskokaan, olis tehnyt monta kertaa mieli sanoa, mutta uskoinpa kuitenkin. Kirja täynnä ihan uskomattomia tosijuttuja tuolta itänaapurin puolelta. Todella mielenkiintoinen ja viihdyttävä kirja. Appiukolle ostettiinkin ykkösosa isänpäivälahjaksi tästä innostuneena. Lukijan roolissa oli Petteri Kaukoranta ja hyvinhän hän luki. Tätäkin kirjaa tuli paljolti kuunneltua juurikin kotipuuhia tehdessä.

David Lagercrantzin Minä Zlatan Ibrahimovic lähti käyntiin alle kuukausi sitten kun lähdin ajelemaan Helsinkiin, sen jälkeen kirjaa on kuunneltua pitkillä automatkoilla ja lenkeillä paljon. En tiennyt kuka Zlatan on, enkä juurikaan jalkapalloa seuraa. Hän on siis jalkapallopelaaja, hyvä sellainen! Tämä oli Zlatanin elämänkerta eikä se ollut lyhyt kirja. Kuunneltavaa riitti yli 12 tunniksi. Zlatanin elämänkerta oli todella mielenkiintoinen ja inspiroiva! Lukijana Kari Ketonen oli todella hyvä!

Calendar Girl Tammikuu… Huhhuh, kevyttä hömppää, eroottista sellaista. Valkkasin tämän ajellessani viime sunnuntaina Helsingistä kotiin. Kaipasin jotain kevyttä ja viihdyttävää. Tämä oli sitä, mutta myös koukuttava! Kuitenkaan kirjan lukijaan en ollut tyytyväinen, ääni ei sopinut tähän ja ilmeikkyyttä ei ollut kylliksi. Lisäksi olisin kaivannut tähän kirjaan, sekä naisen että miehen ääntä, nyt lukijana toimi yksinomaan nainen, joka puhui vain hieman matalammalla äänellä miehen osuudet. Ajattelin tästä kirjasarjasta kuitenkin kuunnella vielä toisenkin osan…. Niin ja siis kuuntelin tämän jo loppuun. Melkein kokonaan tämä tulikin kuuneltua kotimatkalla.

Oletko sä päässyt sisään äänikirjojen maailmaan?
Olisiko suosituksia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.