Hae
Outi Karita

Pellillinen kauraleipää

Lupailin teille kauraleivän ohjeen, jota itse leivoin viikko sitten. Tein itse leivän gluteenittomana, mutta toki jokainen voi käyttää mitä jauhoja itse tykkää 😉

dav

7,5 dl vettä
6 dl kaurahiutaleita
1,5 pss kuivahiivaa
3 rkl siirappia
2 tl suolaa
3/4 dl rypsiöljyä
9 dl jauhoja
(viljatuotteen vaalea ja tumma jauhoseos)
Pinnalle kaurahiutaleita

Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen hiiva ja kaurahitaleet. Lisää siirappi, suola, öljy ja jauhot. Kaada taikina reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Jauhojen avulla taputtele taikina tasaiseksi. Anna kohota huoneenlämössä n. 20 minuuttia liinan alla. Leikkaa valmiiksi neliöiksi. Ripottele päälle hiutaleita. Paista uunin keskitasossa +225 asteessa n. 15-20 min.

dav

Itse käytin tosiaan Viljatuotteen sekä vaaleaa että tummaa gluteenitonta jauhoeseosta. Tuoreeltaanhan nämä parhaita on, mutta maistuu päivän-kahdenkin jälkeen oikein maukkailta. Osan pellillisestä kyllä pakastin ja tänään viimeksi olen näitä herkkuja syönyt!

Pst. Tsekkaa myös eilinen postaus ”Aamupalarakkautta”
ja huomenna tulossa viikonlopun ruokapäiväkirja 😉

0 kommenttia

  1. ninna kirjoitti:

    Vau hyvä resepti ehdottomasti kokeiluun. Peltileipä on niin kätevä, ei jaksa sämpylöitä ne ovat vaivallisempia. Näin Joulun kunniaksi voisi koittaa mausteita tuohon leipään; piparkakkumaustetta niin tulee joululeipää.

  2. tiina kirjoitti:

    Kiitos tästä reseptistä! Pitkään olen miettinyt kauraleivän tekoa, mutta nyt tuli niin hyvä ohje, että kokeiluun menee! ?

  3. Susan kirjoitti:

    Kiitos vinkistä! Voisikin mennä tänään kokeiluun itsenäisyyspäivän kunniaksi ?

    • Outi Karita kirjoitti:

      Jes, kiva että reseptille tuli käyttöä muillekin 🙂
      Hyvää Itsenäisyyspäivän iltaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *