Hae
Outi Karita

Jouluilon jakamista

Hyvä jos olet päättänyt myös valmistautua jouluun ilman stressiä, sillä silloin pystyt paremmin ja aidommin jakamaan joulun odotuksen hyvää fiilistä myös ympärillesi. Viime viikolla rustailin ajatuksiani joulunajasta ilman stressiä postauksesa ”Kuukausi jouluun, ethän stressaannu”.

dav

Konkreettisesti jonkun toisen joulua voi helpottaa erilaisten joulukeräysten kautta. Itse olen jo monena vuonna osallistunut Nuorkauppakamarin Joulupuu keräykseen, jossa kerätään lahjoja lapsille. Sosiaalitoimi välittää lahjat eteenpäin. Tänäkin vuonna nappaamne Rikun kanssa kuusesta laput. Eri kaupungeissa on erilaisia mahdollisuuksia tämän tyyliseen jouluavun antamiseen.

dav

Me ollaan päätetty myös viime vuoden lailla tänäkin vuonna lisämaustaa omaa joulun odotustamme yhteisellä ”parisuhde joulukalentereita”. Vuoropäivinä laitamme jonkun pienen asian kalenteripussukan. Jouluaattonahän siellä pitää tietty olla kummallekin jotain, joten päätettiin myös itsenäisyyspäiväksi laittaa kummallekin niin tulee sitten saman verran 😀 Tää on musta kumminkinpäin tosi kivaa, on kiva keksiä toiselle pieniä ylläreitä ja kiva myös kurkistaa itse pussiin, että mitähän toinen on keksinyt ?  Ja pieniä juttuja, kuten lupauslappuja esim. hieronnasta, suklaapatukka, jälkkäriherkut, lounastreffit, joku lehti tms. Mitä sitten keksiikin. Jos innostut tästä ajatuksesta, niin mikä estää aloittamista vaikkapa vähän myöhässäkin tätä.

joulukalenteri2

Ihana Positiivareiden ilmainen Joulukalenteri on avattava aamuisin ? Useampana vuonna perinteisesti mulla on ollut myös Veikkauksen raaputeltava Joulukalenteri, siitä on tullut vaan tapa ja perinne. Josko arpaonni suosisi….

Töissä saankin elellä ihanaa päiväkotijoulua lasten kanssa. Vaikka tämä on hetkistä aikaa usein työntekijöille, niin on se myös palkitsevaa, se riemu, ilo, odotus ja jännitys lapsissa on aivan käsin kosketeltavaa. Askarrellaan, leivotaan, lauletaan ja leikitään joululauluja ja -leikkejä, tonttujumppaillaan yms. Tänäänkin kun päiväkotitonttu oli jättänyt kirjeen lapsille ja kurkistettiin joulukalenteriin ensimmäistä kertaa. Kaiken riemun lisäksi myös se joulunajan rauha joka tarttuu lapsiin ainakin niiksi pieniksi hetkeksi, kun otetaan joulun rauhallisempia hetkiä ja pian taas on vilskettä 😀

dav

Onko sulla joulukalenteri?
Aiotko auttaa jonkun toisen Joulua jotenkin?

0 kommenttia

 1. Susan kirjoitti:

  Meillä on kanssa tuo joulupuukeräys sellai pakko osallistua-juttu nykyään, siitä vaan tulee niin hyvä mieli 🙂 Lahja on jo hommattu, huomenna käydään tiputtamassa. Koska en ole mitenkäänpäin jouluihminen, mutta meillä on suvussa tapana myös aikuisten ostaa joululahjat toisilleen, niin vauvan tuleva kummisetä heitti ilmoille ihan parhaan idean: Ensi vuonna kaikki lahjoihin ja joulukrääsään liittyvät rahat menevät hyväntekeväisyyteen esim. syöpälapsille! Hitsit, että tuli hyvä fiilis pelkästä ajatuksesta! Tänä vuonna se juna meni jo, koska kaikki joululahjat ehdittiin ostaa jo aikoja sitten, ettei vaan tartte mennä joulukaupoille 😀 Tietysti nyt suvun pienimmille jotain pientä ostetaan ensi vuonnakin, mutta aikuisille annetaan lahjaksi se joulumieli <3

  • Outi Karita kirjoitti:

   Kyllä sitä lahjan antajallekin vaan hyvä mieli tulee 🙂
   Nuo kaikki keräykset on kyllä ihania ja lähellä sydäntäni.
   Ihana ajatus ensi vuodelle. Itse en silti osaisi olla ostamatta lahjaa jos sopivan bongaisin. Itse kun lahjat tuulee ostettua usein kun näen jotain mistä tulee mieleen joku tietty ihminen 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *