Hae
Outi Karita

Värikäs kanakulho

Bongailen uusia ruoka- ja reseptivinkkejä netistä usein ja soveltelen resepteitä usein omaan makun ja aineksiin sopiviksi. Niin kävi tällekin Valion reseptille.

Värikäs kanakulho
4 hengelle

Houkuttelevan värikäs ja maukaan lämmin ruoka. Nopea ja helppo tehdä. Innosti minut oikein sommittelemaan annokset.

dav

Ainekset

1 dl punaisia linssejä
1 dl qvinoaa
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa

Kana

400 g broilerin fileetä
Chili explosion mausteseos tai chilijauhe tai 1 chili
2 valkosipulin kynttä tai valkosipulijauhetta
1 limen mehu
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Salsa

1 paprika
1 tomaatti
1 sipuli
1/2 dl tuoretta korianteria
ripaus suolaa

Lisäksi

Turkkilaista jugurttia

Huuhtele linssit ja qvinoa. Keitä suolalla ja kurkumalla maustetussa vedessä (vettä reilu tuplasti eli n. 4-5dl). Tämän valmistuessa hienonna chili ja valkosipuli. Mausta kanafileet chilillä, valkosipulilla ja muilla ohjeen mausteilla. Purista päälle  limen mehu. Anna maustua n. 10 min.  Kuutioi paprika, tomaatti ja punasipuli. Mausta hienonnetulla korianterilla ja suolalla. Paista kanafileet öljyssä. Leikkaa paistetut kanat viipaleiksi. Kokoa annos kulhoon ja tarjoile turkkilaisen jugurtin kanssa.

VINKKI!

Halutessasi annoksista hieman isommat tuplaa qvinoan ja linssien määrä.

BON APETIT!

dav

0 kommenttia

  1. ulla kirjoitti:

    Kokeileppa broiskua maustaa Kurkumalla …. nam nam. Itsellä tällä hetkellä suosikki mauste !!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *