Värikäs kanakulho
Bongailen uusia ruoka- ja reseptivinkkejä netistä usein ja soveltelen resepteitä usein omaan makun ja aineksiin sopiviksi. Niin kävi tällekin Valion reseptille.
Värikäs kanakulho
4 hengelle
Houkuttelevan värikäs ja maukaan lämmin ruoka. Nopea ja helppo tehdä. Innosti minut oikein sommittelemaan annokset.
Ainekset
1 dl punaisia linssejä
1 dl qvinoaa
1 tl suolaa
1 tl kurkumaa
Kana
400 g broilerin fileetä
Chili explosion mausteseos tai chilijauhe tai 1 chili
2 valkosipulin kynttä tai valkosipulijauhetta
1 limen mehu
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
Salsa
1 paprika
1 tomaatti
1 sipuli
1/2 dl tuoretta korianteria
ripaus suolaa
Lisäksi
Turkkilaista jugurttia
Huuhtele linssit ja qvinoa. Keitä suolalla ja kurkumalla maustetussa vedessä (vettä reilu tuplasti eli n. 4-5dl). Tämän valmistuessa hienonna chili ja valkosipuli. Mausta kanafileet chilillä, valkosipulilla ja muilla ohjeen mausteilla. Purista päälle limen mehu. Anna maustua n. 10 min. Kuutioi paprika, tomaatti ja punasipuli. Mausta hienonnetulla korianterilla ja suolalla. Paista kanafileet öljyssä. Leikkaa paistetut kanat viipaleiksi. Kokoa annos kulhoon ja tarjoile turkkilaisen jugurtin kanssa.
VINKKI!
Halutessasi annoksista hieman isommat tuplaa qvinoan ja linssien määrä.
BON APETIT!
Kokeileppa broiskua maustaa Kurkumalla …. nam nam. Itsellä tällä hetkellä suosikki mauste !!!
Varmasti onkin hyvää. Täytyykin Seuraavaksi kanaa paisteessa muistaa tämä. 🙂
JA jostain luin, että kurkuman kera kannattaa nauttia mustapippuria 🙂 Tehostaa Kurkuman terveyshyötyjä.
http://fi.newsner.com/6-syytae-syoedae-kurkumaa-joka-paeivae/noin/uncategorized-fi
Kiitos vinkistä 🙂